Gratis verzending vanaf € 29,-
Voor 23:59 besteld, maandag verzonden
90 dagen bedenktijd *

40% op zomercollecties

40% op zomercollecties

Puur Natuur Hotspot Hond/Kat 50ml

 • Gratis verzending vanaf € 29,-
 • 90 dagen bedenktijd *
 • Ook achteraf betalen
 • Klanten geven ons een 9.1
 • Meer dan 700.000 klanten
 • Thuiswinkel Waarborg
 • Trusted Shops

Productomschrijving

Puur Natuur Hotspot Hond en Kat 50ml.
Lokale rode en kriebelige huid.
Samenstelling
Verdunde extracten van Apis mellifera, Grote brandnetel (Urtica dioica) en Moerasrozemarijn (Ledum palustre). Alcohol 36% v/v.
Over de bestanddelen
Apis mellifera voor de zwellingen. Grote brandnetel (Urtica dioica) werkt bloedzuiverend, diuretisch, vitaliserend en voor de weerstand. Moerasrozemarijn (Ledum palustre) bij insectenbeten. Geeft verkoeling en verlichting.
Dosering
- Optimale dosering is 1-2x daags toedienen.
- Indien dit niet mogelijk is volstaat 1x per dag of 1x per 2 dagen. Geef dan de maximale dagdosering.
- Hond: 10-15 druppels.
- Kat: 3-5 druppels.
- 20 druppels is circa 1ml.
Toediening
Voor oraal gebruik. Geef dit product met een plastic spuitje rechtstreeks in de mond of bek, eventueel verdund met een beetje water.
Bij voorkeur niet tegelijkertijd met een maaltijd omdat het product beter werkt als het wordt opgenomen door het schone mondslijmvlies.
Indien een dier het product niet lekker vindt, kunnen de druppels op een klein stukje lekkers worden gegeven.
Indien de kat de druppels niet accepteert, kunnen de druppels worden aangebracht op de bovenkant van het pootje. Controleer wel of de kat de druppels van het pootje aflikt.
Zorg altijd voor voeding van een goede kwaliteit. Een irritatie van de huid in de vorm van een hotspot ontstaat meestal in het voor- of najaar. Een halfjaarlijkse reinigingskuur met Puur Natuur Drainage vermindert de heftige huidreactie. Sommige langharige rassen, met name de rassen met een dichte, broeierige ondervacht zijn meer gevoelig voor het ontstaan van hotspots, deze openbaren zich ook vaak na het zwemmen. Het onderhouden van een optimale vachtconditie helpt bij het voorkomen van hotspots.
Behandelingsduur
In een acute situatie is de duur van de behandeling relatief kort. Dit kan variëren van enkele dagen tot 3 weken. Ga bij verbetering nog enige dagen door met toediening van dit product.
Bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. Bij verbetering kan overgegaan worden op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. Kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. Verlaag de dosering geleidelijk tot een zo laag mogelijke dosering. Dit product kan blijvend worden gegeven. Het is raadzaam om na iedere 6 tot 8 weken een stopweek in te lassen. Zodoende kan na de stopweek de prikkel opnieuw worden aangeboden. Hervat de behandeling direct indien daartoe aanleiding is.
Bewaaradvies
Vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20 C. Buiten bereik van kinderen houden. De houdbaarheidsdatum staat vermeld op het etiket en het doosje.
Synergie en combinaties met andere producten
Dit product kan zonder bezwaar worden ingezet in combinatie met andere natuurlijke gezondheidsproducten en reguliere geneesmiddelen.
Bij een overgevoeligheid voor vlooien, teken, mijten of stafylokokkenbacterie, combineer Puur Natuur Hotspot met Puur Natuur Huid. Uiteraard is een goede vlooien- en tekenbescherming van groot belang. Dit kan worden aangevuld met Espree Outdoor spray of Tea Tree olie van Tasman. De oorzaak van een hotspot kan onder andere gelegen zijn in overgevoeligheid voor pollen van grassen, planten en bomen. Combineer Puur Natuur Hotspot dan met Puur Natuur Pollen. Voor een betere conditie van de vacht en huid, minder roodheid en kriebel geef dit product in combinatie met Puur Natuur Omega-3.
Contra-indicaties
Tijdens dracht en lactatie altijd in overleg met de behandelend dierenarts toepassen.
Bijwerkingen
Tot op heden zijn bijwerkingen van dit product niet bekend of gemeld. Bij een aantal verdunningen en extracten kan bij de start van de behandeling een kortdurende verergering plaatsvinden. Dit betekent dat het dier reageert op het product. Bij ernstige toename dosering halveren of tijdelijk stoppen en daarna weer rustig opbouwen.
Dit product bevat 50ml in een flesje, met druppeldop in een doosje.
Lees vóór gebruik de bijsluiter/instructies op de verpakking.

Specificaties

Vaak meebesteld

Bekijk ook andere Huid- en Vachtverzorging en Huid- en Vachtverzorging

Reviews

10 reviews
 • Smakelijk (2)

Jouw mening telt

Maak kans op een tegoedbon van € 50,- !

Claudia uit Rijssen op 6-1-2019

Ja, ik raad dit product aan

Makkelijk te gebruiken

Makkelijk in gebruik, en hond eet het goed op, maar geen idee of het echt werkt.

Jerina uit 's-heer arendskerke op 5-6-2018

Ja, ik raad dit product aan

Goed!

Mijn hond heeft altijd jeuk zodra de dagtemperaruur omhoog gaat en het gras gaat groeien. Nu met de druppela geen jeuk! Wel kam ik de hond veel

Igna uit Maurik op 27-9-2017

Ja, ik raad dit product aan

Hond neemt het graag

Ik ben nu 2 weken bezig met de Puur Hotspot en denk dat het helpt. Hond bijt bijna niet meer aan zijn pootjes en ik zie ook geen rode vlekken meer. Ik geef het op een klein stukje brood en voor hem is het echt een traktatie.

 • Smakelijk

Priscilla uit Zoetermeer op 17-11-2016

Ja, ik raad dit product aan

Gebruiksvriendelijk

Makkelijk te doseren druppels en smakelijk waardoor onze hond dit in één keer inneemt

 • Smakelijk

Kea op 12-11-2015

Ja, ik raad dit product aan

Dineke op 29-4-2015

zie boven

Stel je vraag over dit artikel

Door op 'Versturen' te drukken geef je Agradi toestemming om je persoonsgegevens te gebruiken conform de privacy policy.

We helpen je graag
 • We doen ons best je vraag zo spoedig mogelijk te beantwoorden, je krijgt hiervan een notificatie via e-mail.
 • Helaas zijn vragen omtrent prijs en levertijd niet mogelijk, omdat dit varieert.