Gratis verzending vanaf € 49,-
Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen gratis retour *

-30% op dekens van diverse populaire merken! >

-30% op dekens van diverse populaire merken! >

Puur Natuur Hepato / Lever Paard/Pony 100ml

 • Gratis verzending vanaf € 49,-
 • 90 dagen gratis retour *
 • Ook achteraf betalen
 • Klanten geven ons een 9.2
 • Meer dan 1.000.000 klanten
 • Thuiswinkel Waarborg
 • Trusted Shops

Productomschrijving

Puur Natuur Lever Paard en Pony 100ml.
Voor de lever.

Samenstelling
Extracten van Artisjok (Cynara scolumus), Duizendguldenkruid (Achillea millefolium), Grote engelwortel (Angelica archangelica), Javaanse kurkumawortel (Curcuma xanthorrhiza), Mariadistel (Silybum marianum), Paardenbloem (Taraxacum) en Rozemarijn (Rosmarinus officinale). Verdund extract van stinkende gouwe (Chelidonium majus). Alcohol 35% v/v.

Over de bestanddelen
Artisjok (Cynara Scolumus) voor een goede spijsvertering. Bij verhoogde triglyceridenwaarden. Voor het cholesterolmetabolisme. Beschermt het maagslijmvlies en verhoogt het de absorptie van voedingsstoffen met maximaal 200%. Voor de lever en de gal. Bij misselijkheid, overgeven, een vol gevoel, opgeblazenheid, flatulentie en obstipatie.

Duizendguldenkruid (Achillea millefolium) met etherische olie (tot 40% chamazuleen), flavonoiden als apigenine en rutine, looistoffen, bitterstoffen (proazulenen), isovaleriaanzuur, asparagine, salicylzuur,sterolen, cumarinen. Geeft verlichting en werkt diuretisch.

Bijstafylokokkus aureus, Escherichia coli, Bacillus subtillus, Shigella sonnei en Shigella flexneri. Wetenschappers schrijven de antimicrobiele werking toe aan sesquiterpeenlactonen, waaronder azuleen en chamazuleen. Bij kramp. Grote engelwortel (Angelica archangelica) bevat onder andere bitterstoffen voor de doorbloeding en een betere opname van voedingsstoffen, etherische olien werken als aromaticum, carminativum en spasmolyticum organische zuren hebben een sedatieve en darmregulerende werking.

Javaanse kurkumawortel (Curcuma xanthorrhiza) Curcuma ondersteunt de spijsvertering en vermindert klachten van dyspepsie, zoals winderigheid, gerommel in de buik en misselijkheid. Sylybum marianum) krachtig antioxidant en leverbeschermend. Paardenbloem (Taraxacum)stimuleert de lever- en galfunctie.

Rozemarijn (Rosmarinus officinale)stimuleert de lever- en galfunctie,stimuleert de nierfunctie, spasmolyticum, tonicum en roborans en antioxidant.

Bevat etherische olien (1-2. 5%) als 1. 8-cineol (20-50%), alpha- en beta-pineen (15-25%), rozemarijnkamfer (10-25%), bornylacetaat (5-10%), borneol (1-6%), campheen (5-10%), alpha-terpineol (12-24%), limoneen, linalool polifenolen, flavonglycosiden als apigenine, luteoline, genkwanine en disometine rozemarijnzuur met koffiezuur en alpha-hydroxydihydrokoffiezuur bitterstoffen als picrosalvine of carnosol (4. 6%) alkaloide rosmaricine triterpezuren als ursolzuur en oleanolzuur. Wordt ingezet bij zwakte. Extracten van de plant blijken verbeteren de lever- en galfunctie aanzienlijk waardoor dyspeptische klachten verminderen. (Bron: Natura Foundation, monografie). Stinkende gouwe (Chellidium majus) in een verdunning is een belangrijk levermiddel. (Bron: Hond en Homeopathie A. J. Westerhuis)

Dosering
- Optimale dosering is 1-3x daags toedienen.
- Indien dit niet mogelijk is volstaat 1x per dag of 1x per 2 dagen. Geef dan de maximale dagdosering.
- Paard: 20 druppels.
- Pony: 15 druppels.
- 20 druppels is circa 1ml.

Toediening
Voor oraal gebruik. Geef dit product met een plastic spuitje rechtstreeks in de mond of bek, eventueel verdund met een beetje water.
Bij voorkeur niet tegelijkertijd met een maaltijd omdat het product beter werkt als het wordt opgenomen door het schone mondslijmvlies.
Indien een dier het product niet lekker vindt, kunnen de druppels op een klein stukje lekkers worden gegeven.
Zorg altijd voor voeding van een goede kwaliteit.

Behandelingsduur
In een acute situatie is de duur van de behandeling relatief kort. Dit kan variëren van enkele dagen tot 3 weken. Ga bij verbetering nog enige dagen door met toediening van dit product.
Bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. Bij verbetering kan overgegaan worden op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. Kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. Verlaag de dosering geleidelijk tot een zo laag mogelijke dosering. Dit product kan blijvend worden gegeven. Het is raadzaam om na iedere 6 tot 8 weken een stopweek in te lassen. Zodoende kan na de stopweek de prikkel opnieuw worden aangeboden. Hervat de behandeling direct indien daartoe aanleiding is.

Bewaaradvies
Vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20 C. Buiten bereik van kinderen houden. De houdbaarheidsdatum staat vermeld op het etiket en het doosje.


Synergie en combinaties met andere producten
Dit product kan zonder bezwaar worden ingezet in combinatie met andere natuurlijke gezondheidsproducten en reguliere geneesmiddelen.
Bij een slechte spijsvertering kan het gegeven worden in combinatie met Puur Natuur Probiotica. Bij diarree in combinatie met Puur Natuur Spijsvertering. Gebruik het bij spierbevangenheid altijd in combinatie met Puur Natuur Spier of Spieropbouw. Bij peesproblemen kan Puur Natuur Lever worden ingezet voor een sneller herstel, gebruik het dan in combinatie met Puur Natuur Pees.

Contra-indicaties
Tijdens dracht en lactatie altijd in overleg met de behandelend dierenarts toepassen.
Bijwerkingen
Tot op heden zijn bijwerkingen van dit product niet bekend of gemeld. Bij een aantal verdunningen en extracten kan bij de start van de behandeling een kortdurende verergering plaatsvinden. Dit betekent dat het dier reageert op het product. Bij ernstige toename dosering halveren of tijdelijk stoppen en daarna weer rustig opbouwen.

Dit product bevat 100ml in een flesje, met druppeldop in een doosje.
Lees vóór gebruik de bijsluiter/instructies op de verpakking.

Specificaties

Bekijk meer

Reviews

16 reviews
 • Gebruik (5)
 • Prijs (3)
 • Voor mijn paard geen resultaat (1)

Anonymous uit Huissen op 26-10-2022

Ja, ik raad dit product aan

Werkt goed

Werkt goed mijn paard had last van zijn lever en deze druppels hebben goed geholpen.

Karin uit Huizen op 23-3-2020

Ja, ik raad dit product aan

voor lever problemen

kuur sloeg zeer goed aan ben blij met het resultaat.

Carla uit Wieringerwerf op 28-9-2017

Ja, ik raad dit product aan

Super spul

Erg tevreden ermee. Merkte verschil bij mijn paardje. Ik heb t ala reinigingskuur gebruikt.

 • Gebruik

Wendy uit Havelterberg op 20-4-2017

Ja, ik raad dit product aan

Goed resultaat

Het is makkelijk te voeren doormiddel van een spuitje. Me paard vond het erg lekker. Gaf ook duidelijk resultaat.

 • Gebruik
 • Prijs

Brigitte uit Amsterdam op 6-7-2016

Ja, ik raad dit product aan

lekker

mijn hond vond dit zeer smakelijk en het is gemakkelijk toe te doenen

 • Gebruik

Eefje uit Waalre op 7-4-2016

Ja, ik raad dit product aan

Makkelijk in gebruik

Het voert makkelijk, bij mijn paard heb ik niet direct resultaat kunnen merken maar het was ook een gokje of dit zou zijn wat hij nodig had.

 • Gebruik
 • Prijs
 • Voor mijn paard geen resultaat