Gratis verzending vanaf € 49,-
Voor 23:59 besteld, morgen verzonden
90 dagen gratis retour *

Agradi's grote voorjaarswinactie met een prijzenpot van 15.000 is van start! Doe mee >

Agradi's grote voorjaarswinactie met een prijzenpot van 15.000 is van start! Doe mee >

Puur Natuur Hepato / Lever Hond/Kat 50ml

  • Gratis verzending vanaf € 49,-
  • 90 dagen gratis retour *
  • Ook achteraf betalen
  • Klanten geven ons een 9.2
  • Meer dan 1.000.000 klanten
  • Thuiswinkel Waarborg
  • Trusted Shops

Productomschrijving

Puur Natuur Lever Hond en Kat 50ml.
Voor de lever.
Samenstelling
Extracten van Artisjok (Cynara scolumus), Duizendguldenkruid (Achillea millefolium), Grote engelwortel (Angelica archangelica), Javaanse kurkumawortel (Curcuma xanthorrhiza), Mariadistel (Silybum marianum), Paardenbloem (Taraxacum) en Rozemarijn (Rosmarinus officinale). Verdund extract van stinkende gouwe (Chelidonium majus). Alcohol 35% v/v.
Over de bestanddelen
Artisjok (Cynara Scolumus) voor een goede spijsvertering. Voor het cholesterolmetabolisme. Beschermt het maagslijmvlies en verhoogt het de absorptie van voedingsstoffen met maximaal 200%. Voor de lever en de gal.  Duizendguldenkruid (Achillea millefolium) met etherische olie (tot 40% chamazuleen), flavonoiden als apigenine en rutine, looistoffen, bitterstoffen (proazulenen), isovaleriaanzuur, asparagine, salicylzuur,sterolen, cumarinen. Geeft ondersteuning. Bijstafylokokkus aureus, Escherichia coli, Bacillus subtillus, Shigella sonnei en Shigella flexneri.  Grote engelwortel (Angelica archangelica) bevat onder andere bitterstoffen voor de doorbloeding en een betere opname van voedingsstoffen, etherische olien werken als aromaticum, carminativum en spasmolyticum organische zuren hebben een darmondersteunende werking. Javaanse kurkumawortel (Curcuma xanthorrhiza) Curcuma ondersteunt de spijsvertering. Sylybum marianum) is een krachtig antioxidant en leverbeschermend. Paardenbloem (Taraxacum)stimuleert de lever- en galfunctie. Rozemarijn (Rosmarinus officinale)stimuleert de lever- en galfunctie,stimuleert de nierfunctie, spasmolyticum, tonicum en roborans en antioxidant. Bevat etherische olien (1-2. 5%) als 1. 8-cineol (20-50%), alpha- en beta-pineen (15-25%), rozemarijnkamfer (10-25%), bornylacetaat (5-10%), borneol (1-6%), campheen (5-10%), alpha-terpineol (12-24%), limoneen, linalool polifenolen, flavonglycosiden als apigenine, luteoline, genkwanine en disometine rozemarijnzuur met koffiezuur en alpha-hydroxydihydrokoffiezuur bitterstoffen als picrosalvine of carnosol (4. 6%) alkaloide rosmaricine triterpezuren als ursolzuur en oleanolzuur.  Extracten van de plant blijken ondersteune de lever- en galfunctie aanzienlijk. Stinkende gouwe (Chellidium majus) in een verdunning is een belangrijk levermiddel. (Bron: Hond en Homeopathie A. J. Westerhuis)

Dosering
- Optimale dosering is 2-3x daags toedienen.
- Indien dit niet mogelijk is volstaat 1x per dag of 1x per 2 dagen. Geef dan de maximale dagdosering.
- Hond >25kg: 15 druppels.
- Hond 10-25kg: 10 druppels.
- Hond - Kat: 3 druppels.
- 20 druppels is circa 1ml.
Toediening
Voor oraal gebruik. Geef dit product met een plastic spuitje rechtstreeks in de mond of bek, eventueel verdund met een beetje water.
Bij voorkeur niet tegelijkertijd met een maaltijd omdat het product beter werkt als het wordt opgenomen door het schone mondslijmvlies.
Indien een dier het product niet lekker vindt, kunnen de druppels op een klein stukje lekkers worden gegeven.
Indien de kat de druppels niet accepteert, kunnen de druppels worden aangebracht op de bovenkant van het pootje. Controleer wel of de kat de druppels van het pootje aflikt.
Behandelingsduur
In een acute situatie is de duur van de behandeling relatief kort. Dit kan variëren van enkele dagen tot 3 weken. Ga bij verbetering nog enige dagen door met toediening van dit product.
Bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. Bij verbetering kan overgegaan worden op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. Kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. Verlaag de dosering geleidelijk tot een zo laag mogelijke dosering. Dit product kan blijvend worden gegeven. Het is raadzaam om na iedere 6 tot 8 weken een stopweek in te lassen. Zodoende kan na de stopweek de prikkel opnieuw worden aangeboden. Hervat de behandeling direct indien daartoe aanleiding is.
Bewaaradvies
Vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20 C. Buiten bereik van kinderen houden. De houdbaarheidsdatum staat vermeld op het etiket en het doosje.
Synergie en combinaties met andere producten
Dit product kan zonder bezwaar worden ingezet in combinatie met andere natuurlijke gezondheidsproducten en reguliere geneesmiddelen.
Bij een slechte spijsvertering kan het gegeven worden in combinatie met Puur Natuur Probiotica. Bij dunne ontlasting in combinatie met Puur Natuur Spijsvertering. Voor de pezen kan Puur Natuur Lever worden ingezet voor een sneller herstel, gebruik het dan in combinatie met Puur Natuur Pees.
Contra-indicaties
Tijdens dracht en lactatie altijd in overleg met de behandelend dierenarts toepassen.
Bijwerkingen
Tot op heden zijn bijwerkingen van dit product niet bekend of gemeld. Bij een aantal verdunningen en extracten kan bij de start van de behandeling een kortdurende verergering plaatsvinden. Dit betekent dat het dier reageert op het product. Bij ernstige toename dosering halveren of tijdelijk stoppen en daarna weer rustig opbouwen.
Dit product bevat 50ml in een flesje, met druppeldop in een doosje.
Lees vóór gebruik de bijsluiter/instructies op de verpakking.


Specificaties

Bekijk meer

Reviews