Gratis verzending vanaf € 39,-
Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen gratis retour *

Cyber Monday deals t/m 30-11! Bekijk snel alle deals en shop met hoge kortingen! >

Cyber Monday deals t/m 30-11! Bekijk snel alle deals en shop met hoge kortingen! >

Puur Natuur Glucosamine Paard/Pony 600g

 • Gratis verzending vanaf € 39,-
 • 90 dagen gratis retour *
 • Ook achteraf betalen
 • Klanten geven ons een 9.2
 • Meer dan 1.000.000 klanten
 • Thuiswinkel Waarborg
 • Trusted Shops

Productomschrijving

Puur Natuur Glucosamine Paard en Pony 600gr.
Basis supplement met de ideale verhouding van ingrediënten om paard en pony soepel te houden.
Goed voor gewrichten, kraakbeen, gewrichtsvloeistof, pezen, banden, kapsels en ligamenten.
Samenstelling per 5 gram
814 mg Glucosamine (als sulfaat 2 KCl), 679 mg Methylsulfonylmethaan (MSM), 611 mg Chondroitinesulfaat (bovine 90%), 342 mg Vitamine C (als Magnesiumascorbaat), 340 mg Magnesium (als -citraat en -ascorbaat) en 7 mg Vitamine B6 (Pyridoxine HCl).
Over de bestanddelen
Glucosamine- en Chondroitinesulfaat zijn in dit product aanwezig als goed opneembare vorm en zijn belangrijk voor de regeneratie van gewrichtskraakbeen en de opbouw van bindweefsel. Het zijn de belangrijkste bouwstoffen voor de productie van kraakbeen en gewrichtsvloeistof, deze zorgen voor veerkracht en smering in de gewrichten, wat de beweging versoepelt. Methylsulfonylmethaan (MSM) is een essentiele voedingsstof voor de gewrichten. Het zorgt voor de elasticiteit van kraakbeen, pezen en gewrichtskapsels. MSM is ook nodig voor de vorming van chondroitinesulfaten, belangrijke bouwstenen van het kraakbeen. Vitamine C in ontzuurde vorm is milder voor de maagwand en wordt beter opgenomen. Vitamine C heeft een anti-oxidatieve werking en is van groot belang bij de aanmaak van collageen. Het belangrijkste bestanddeel van bindweefsel in pezen, banden en gewrichtskapsels. Magnesium (als -citraat) is belangrijk voor een goede botkwaliteit en werkt spierontspannend. Vitamine B6 is een belangrijke co-factor voor Magnesium en heeft een positieve invloed op de energiehuishouding van de spieren en de conditie van slijmvliezen.
Dosering
- Optimale dosering is 1-2x daags toedienen.
- Indien dit niet mogelijk is volstaat 1x per dag of 1x per 2 dagen. Geef dan de maximale dagdosering.
- Paard: 2 maatscheppen
- Pony 1½ maatschep.
- 1 maatschep bevat ongeveer 5 gram.
Toediening
Kan door het voer gegeven worden. Bevochtig het poeder zodat het niet uit de voerbak geblazen wordt.Kijk goed naar de reactie van het dier. Geef de nodige rust, maar zorg ook voor beweging. Bij pijn bij het bewegen is het verstandig om regelmatig korte stukjes met het dier te gaan wandelen. Met name rechtlijnige bewegingen zijn goed om de gewrichten soepel te houden en banden en pezen te versterken. Abrupt stoppen en draaien, zoals bijvoorbeeld spelen met andere dieren moet worden voorkomen. Dit vormt een te grote belasting voor de spieren, pezen en gewrichten.
Behandelingsduur
Bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 2 tot 3 weken. Bij verbetering kan overgaan worden op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. Kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. Verlaag de dosering geleidelijk tot een zo laag mogelijke dosering. Dit product kan blijvend worden gegeven. Het is raadzaam om na iedere 6 tot 8 weken een stopweek in te lassen. Zodoende kan na de stopweek de prikkel opnieuw worden aangeboden. Hervat de behandeling direct indien daartoe aanleiding is.
Bewaaradvies
Vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20 C. Buiten bereik van kinderen houden. De houdbaarheidsdatum staat vermeld op het etiket en het doosje.
Synergie en combinaties met andere producten
Dit product kan zonder bezwaar worden ingezet in combinatie met andere natuurlijke gezondheidsproducten en reguliere geneesmiddelen.
Gebruik eventueel Puur Natuur Plus (+) voor extra ondersteuning, Puur Natuur Veg Omega draagt bij aan een soepele beweging. Interacties met reguliere of natuurgeneesmiddelen zijn mogelijk. Gemberextracten kunnen het absorptieproces van andere stoffen beïnvloeden alsmede de bloedstolling. Puur Natuur Veg Omega draagt bij aan een soepele beweging. Phytonics Omni milk kan uitwendig worden gebruikt om op het gewricht te worden gesmeerd ter ontspanning en verlichting. Gebruik eventueel Puur Natuur + voor extra ondersteuning. Loopt het paard erg stijf en stram gebruik dan Puur Natuur Glucosamine compleet in plaats van dit basis supplement.
Contra-indicaties
Tijdens dracht en lactatie altijd in overleg met de behandelend dierenarts toepassen.
Bijwerkingen
Tot op heden zijn bijwerkingen van dit product niet bekend of gemeld.Bij een aantal verdunningen en extracten kan bij de start van de behandeling een kortdurende verergering plaatsvinden. Dit betekent dat het dier reageert op het product. Bij ernstige toename dosering halveren of tijdelijk stoppen en daarna weer rustig opbouwen.
Dit product bevat 600 gram in een pot.
Lees vóór gebruik de bijsluiter/instructies op de verpakking.

Specificaties

Bekijk meer

Reviews

8 reviews
 • Makkelijk in gebruik (5)
 • Prima te doseren. goed afsluitbaar (1)
 • Niet heel goedkoop (1)

Josje uit Holwerd op 4-9-2022

Ja, ik raad dit product aan

Zeer goed te doseren

Makkelijk en goed product goed afsluitbaar en makkelijk opneembaar

 • Makkelijk in gebruik

Leonieke uit Maarsbergen op 3-11-2021

Ja, ik raad dit product aan

Zuiver product

Ik gebruik het al een tijdje voor mijn paard. Altijd moeilijk in te schatten of het goed werkt maar hij loopt er lekker op. Lees de productinformatie op de site, geeft goede informatie.

 • Makkelijk in gebruik
 • Prima te doseren. Goed afsluitbaar

J.d. uit Oostvoorne op 1-12-2020

Ja, ik raad dit product aan

goed product

op advies therapeut krijgt mijn paard dit, maar de volgend is glucosmine met msn blijkt beter te werken

 • Makkelijk in gebruik

Anonymous uit Veghel op 24-7-2020

Ja, ik raad dit product aan

Zeer tevreden over

Fijn dat het een zuiver product is zonder suikers oid. Mijn paarden lopen soepeler dankzij dit product. Ook de dierenarts heeft dit product aangeraden.

 • Makkelijk in gebruik

Elisabeth uit Würzburg op 12-3-2020

Ja, ik raad dit product aan

aanbevelenswaardig

Heel goed. Wordt met plezier gegeten. Ook geschikt voor honden en katten.

Marije uit Magnac-bourg op 24-2-2020

Ja, ik raad dit product aan

super

werkt heel goed bij mijn oude honden, ik geef het al een aantal jaar

 • Makkelijk in gebruik
 • Niet heel goedkoop