Gratis verzending vanaf € 49,-
Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen gratis retour *

Agradi's grote voorjaarswinactie met een prijzenpot van 15.000 is van start! Doe mee >

Agradi's grote voorjaarswinactie met een prijzenpot van 15.000 is van start! Doe mee >

Puur Natuur Glucosamine Hond/Kat

 • Gratis verzending vanaf € 49,-
 • 90 dagen gratis retour *
 • Ook achteraf betalen
 • Klanten geven ons een 9.2
 • Meer dan 1.000.000 klanten
 • Thuiswinkel Waarborg
 • Trusted Shops

Productomschrijving

Puur Natuur Glucosamine Hond en Kat 300gr.
Basis supplement met de ideale verhouding van bouwstoffen ter ondersteuning voor hond en kat.
Biedt ondersteuning aan gewrichten, kraakbeen, gewrichtsvloeistof, pezen, banden, kapsels en ligamenten.
Samenstelling per 5 gram
814 mg Glucosamine (als -sulfaat 2 KCl), 679 mg Methylsulfonylmethaan (MSM), 611 mg Chondroitinesulfaat (bovine 90%), 342 mg Vitamine C (als Magnesiumascorbaat), 340 mg Magnesium (als -citraat en -ascorbaat) en 7 mg Vitamine B6 (Pyridoxine HCl).


Over de bestanddelen
Glucosamine- en Chondroitinesulfaat zijn in dit product aanwezig als goed opneembare vorm en zijn belangrijk voor de regeneratie van gewrichtskraakbeen en de opbouw van bindweefsel. Het zijn de belangrijkste bouwstoffen voor de productie van kraakbeen en gewrichtsvloeistof, deze zorgen voor veerkracht en smering in de gewrichten. Methylsulfonylmethaan (MSM) is een essentiële voedingsstof voor de gewrichten. Het zorgt voor de elasticiteit van kraakbeen, pezen en gewrichtskapsels. MSM is ook nodig voor de vorming van chondroitinesulfaten, belangrijke bouwstenen van het kraakbeen. Vitamine C in ontzuurde vorm is milder voor de maagwand en wordt beter opgenomen. Vitamine C heeft een anti-oxidatieve werking en is van groot belang bij de aanmaak van collageen. Het belangrijkste bestanddeel van bindweefsel in pezen, banden en gewrichtskapsels. Magnesium (als -citraat) is belangrijk voor een goede botkwaliteit en draagt bij aan een normale werking van de spieren. Vitamine B6 is een belangrijke co-factor voor de opname van Magnesium en heeft een positieve invloed op de energiehuishouding van de spieren en de conditie van slijmvliezen.


Dosering
- Optimale dosering is 1-2x daags toedienen.
- Indien dit niet mogelijk is volstaat 1x per dag of 1x per 2 dagen. Geef dan de maximale dagdosering.
- Hond >25kg: 1 maatschep.
- Hond 10-25kg: ½ maatschep.
- Hond - 1 maatschep bevat ongeveer 5 gram
Toediening
Kan door het voer gegeven worden. Bevochtig het poeder zodat het niet uit de voerbak geblazen wordt. Voor soepele gewrichten verdient beweging extra aandacht. Gelijkmatige beweging is zeer belangrijk, denk hierbij aan wandelen, fietsen en zwemmen. Extreme belasting moet worden vermeden evenals abrupte bewegingen en springen. Ook overgewicht geeft extra belasting van de gewrichten, banden en pezen. Dieren die lastig afvallen ondanks aanpassingen van het dieet en bewegingspatroon kunnen worden ondersteund met Gluco balance van Phytonics. Zorg altijd voor voeding van een goede kwaliteit.
Voor behoud van soepele gewrichten verdient beweging extra aandacht. Gelijkmatige beweging is zeer belangrijk, denk hierbij aan wandelen, fietsen en zwemmen. Extreme belasting moet worden vermeden evenals abrupte bewegingen en springen. Ook overgewicht geeft extra belasting van de gewrichten, banden en pezen. Dieren die lastig afvallen ondanks aanpassingen van het dieet en bewegingspatroon kunnen worden ondersteund met Gluco balance van Phytonics. Zorg altijd voor voeding van een goede kwaliteit. Als de hond of kat erg stijf of stram is gebruik dan Puur Natuur Glucosamine compleet.
Behandelingsduur
Bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. Bij verbetering kan overgaan worden op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. Kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. Verlaag de dosering geleidelijk tot een zo laag mogelijke dosering. Dit product kan blijvend worden gegeven.
Bewaaradvies
Vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20 C. Buiten bereik van kinderen houden. De houdbaarheidsdatum staat vermeld onder de pot.
Synergie en combinaties met andere producten
Dit product kan zonder bezwaar worden ingezet in combinatie met andere natuurlijke gezondheidsproducten en reguliere geneesmiddelen.
Voor een soepele achterhand kan dit product worden gecombineerd met Puur Natuur Spondy. Voor een soepele start in combinatie met Puur Natuur Dyspla en Puur Natuur Spieropbouw. Voor extra ondersteuning kan Puur Natuur Omega-3 erbij gegeven worden. Geef voor extra verlichting Puur Natuur Arthro of Puur Natuur Plus (+).
Contra-indicaties
Tijdens dracht en lactatie altijd in overleg met de behandelend dierenarts toepassen.
Bijwerkingen
Tot op heden zijn bijwerkingen van dit product niet bekend of gemeld.
Dit product bevat 300 gram in een pot.
Lees vóór gebruik de bijsluiter/instructies op de verpakking.

Specificaties

Bekijk meer

Reviews

13 reviews
 • Makkelijk te geven (3)

Ena uit Brouwershaven op 25-4-2022

Ja, ik raad dit product aan

Makkelijk te geven

Mijn labrador sleept heel soms met zijn achter pootje. Ik geef glucosamine als preventieve supplement zodat het niet erger wordt. Ik zou liever een combinatie geven met Chondroïtine en groenlipmossel.

 • Makkelijk te geven

Vanity uit Zoetermeer op 27-7-2018

Ja, ik raad dit product aan

Aanrader

Ik gebruik het product nu een aantal maanden voor onze 10 jarige hond. Tijdens een evenement tips gevraagd en uiteindelijk op dit product gekomen en combinatie met de Puur Natuur Veg Omega Deze combinatie van deze 2 is voor mijn hond erg effectief gebleken en is ze een stuk soepeler gaan lopen. Ik zou het zeker voor elke oudere hond aanraden als ondersteuning.

 • Makkelijk te geven

Wendy uit Maastricht op 21-5-2017

Ja, ik raad dit product aan

Makkelijk produkt

Iedere dag een paar schepjes door t voer mengen. Of t werkt heb ik niet kunnen opmerken

Elseline uit Buinerveen op 26-11-2016

Ja, ik raad dit product aan

glucosamine hond

Onze hond is heel erg stijf. We weten niet of dit werkt maar in ieder geval is hij niet slechter gaan lopen en is erg vrolijk. Omdat ik lees dat het bij anderen wel werkt zou ik het grond daarvan aanbevelen. Denk wel dat je dit eigenlijk preventief moet geven. Als het kraakbeen inmiddels is aangetast kan dit middel daar denk ik niet veel meer aan veranderen, maar misschien kan je het proces van artrose wel iets vertragen door het te geven voordat de artrose een feit is.

 • Makkelijk te geven

Maaike op 26-1-2016

Marja op 10-11-2015

Ja, ik raad dit product aan

De bestelling kwam later als beloofd