Gratis verzending vanaf € 49,-
Voor 23:59 besteld, morgen verzonden
90 dagen gratis retour *

Agradi's grote voorjaarswinactie met een prijzenpot van 15.000 is van start! Doe mee >

Agradi's grote voorjaarswinactie met een prijzenpot van 15.000 is van start! Doe mee >

Puur Natuur Echina Paard/Pony 100ml

 • Gratis verzending vanaf € 49,-
 • 90 dagen gratis retour *
 • Ook achteraf betalen
 • Klanten geven ons een 9.2
 • Meer dan 1.000.000 klanten
 • Thuiswinkel Waarborg
 • Trusted Shops

Productomschrijving

Puur Natuur Echina Extra Paard en Pony 100ml.
Voor de weerstand, voor een goed immuunsysteem en de afvoer van afvalstoffen.
Samenstelling
Extracten van Canadese geelwortel (Hydrastis canadensis), Echte guldenroede (Solidago virgaurea), Kattenklauw (Uncaria tomentosa) en Rode zonnehoed (Echinacea purpurea). Alcohol 31%.
Over de bestanddelen
Canadese geelwortel (Hydrastis canadensis) ondersteunt het immuunsysteem in herstelperiodes.Echte guldenroede (Solidago virgaurea) heeft diuretische eigenschappen.Kattenklauw (Uncaria tomentosa) werkt immuunversterkend.Rode zonnehoed (Echinacea purpurea) voor de weerstand. Bovendienstimuleert het de lymfecirculatie en werkt Echinacea anti-bacterieel.
Dosering
- Optimale dosering is 2-3x daags toedienen.
- Indien dit niet mogelijk is volstaat 1x per dag of 1x per 2 dagen. Geef dan de maximale dagdosering.
- Paard: 20 druppels.
- Pony: 15 druppels.
- 20 druppels is circa 1ml.
Toediening
Voor in- en uitwendig gebruik. Let op: voor uitwendig gebruik: dep de aangedane plek met -een verdunning van Puur Natuur Echina extra in schoon (mineraal-water (1:5)), of gebruik Puur Natuur Echina extra.
Geef dit product met een plastic spuitje rechtstreeks in de mond of bek, eventueel verdund met een beetje water.
Bij voorkeur niet tegelijkertijd met een maaltijd omdat het product beter werkt als het wordt opgenomen door het schone mondslijmvlies.
Indien een dier het product niet lekker vindt, kunnen de druppels op een klein stukje lekkers worden gegeven.
Indien de kat de druppels niet accepteert, kunnen de druppels worden aangebracht op de bovenkant van het pootje. Controleer wel of de kat de druppels van het pootje aflikt.
Ervaring uit de praktijk leert dat in sommige gevallen kan worden volstaan met een lagere dosering dan zoals aangegeven op de bijsluiter. Ook wanneer dieren (te) heftig reageren kan worden begonnen met de helft van de aanbevolen dosering.
Behandelingsduur
In een acute situatie is de duur van de behandeling relatief kort. Dit kan variëren van enkele dagen tot 3 weken. Ga bij verbetering nog enige dagen door met toediening van dit product.
Bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. Bij verbetering kan overgegaan worden op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. Kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. Verlaag de dosering geleidelijk tot een zo laag mogelijke dosering. Dit product kan blijvend worden gegeven.Het is raadzaam om na iedere 6 tot 8 weken een stopweek in te lassen. Zodoende kan na de stopweek de prikkel opnieuw worden aangeboden. Hervat de behandeling direct indien daartoe aanleiding is.
Bewaaradvies
Vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20 C. Buiten bereik van kinderen houden. De houdbaarheidsdatum staat vermeld op het etiket en het doosje.
Synergie en combinaties met andere producten
Dit product kan zonder bezwaar worden ingezet in combinatie met andere natuurlijke gezondheidsproducten en reguliere geneesmiddelen.
Het toevoegen van Puur Natuur Vitaminen en Mineralen, Puur Natuur Omega-3, en/of Puur Natuur Probiotica zorgt voor bouwstoffen voor een goede weerstand. Puur Natuur L-Lysine compleet voor een goede weerstand. Het toedienen van een product dat speciaal past bij het orgaansysteem (zoals Puur Natuur Sinus voor gezonde luchtwegen) ondersteunt de werking van Puur Natuur Echina extra. Door het gebruik van Puur Natuur Drainage zullen afvalstoffen worden afgevoerd waardoor het lichaam zich sneller kan herstellen.
Contra-indicaties
Tijdens dracht en lactatie altijd in overleg met de behandelend dierenarts toepassen.
Bijwerkingen
Tot op heden zijn bijwerkingen van dit product niet bekend of gemeld.Bij een aantal verdunningen en extracten kan bij de start van de behandeling een kortdurende verergering plaatsvinden. Dit betekent dat het dier reageert op het product. Bij ernstige toename dosering halveren of tijdelijk stoppen en daarna weer rustig opbouwen.
Dit product bevat 100ml in een flesje, met druppeldop in een doosje.
Lees vóór gebruik de bijsluiter/instructies op de verpakking.

Specificaties

Bekijk meer

Reviews

13 reviews
 • Makkelijk toe te dienen op een broodje (6)
 • Mits t paard brood lust (1)
 • Lastig (2)
 • Toediening (2)

Gaelle op 5-1-2022

Ja, ik raad dit product aan

weerstand

Net begonnen met geven aan mijn paarden , zorgt voor een goede weerstand. Ene had een licht hoestje en is volledig over. Wel sterke smaak.

Kim uit Nuenen op 4-11-2019

Ja, ik raad dit product aan

Handig !

Ideaal om je paard te ondersteunen in de donkere dagen voor kest! Makkelijk op een boterham aan te brengen en te voeren. Weerstand knapt er echt van op!

 • Makkelijk toe te dienen op een broodje
 • Geen verbeteringen te ontdekken

Marije uit Magnac-bourg op 22-9-2019

Ja, ik raad dit product aan

goed produkt

geef het zeer regelmatig bij een verminderde weerstand, en lijkt echt te helpen

 • Makkelijk toe te dienen op een broodje

P uit Bennekom op 23-7-2019

Ja, ik raad dit product aan

Fijn product

Fijn product van puur. Doet wat het moet doen, heeft alleen wel even tijd nodig. Het doseren is lastig, maar als je zelf omrekend hoeveel ml je nodig hebt en je koopt een spuitje bij de drogist om het uit het flesje te trekken werkt een stuk makkelijker.

 • Makkelijk toe te dienen op een broodje
 • Toediening
 • Lastig

Madeleine uit Tilburg op 23-5-2019

Ja, ik raad dit product aan

Makkelijk in gebruik

Gebruik het samen met osteo en tendo. Geef het iedere dag. Heb het idee dat het helpt.

Amber uit Brecht op 1-5-2019

Ja, ik raad dit product aan

Werkt goed

Pony is er zeer tevreden mee, ben blij dat ik dit heb gekocht.

 • Makkelijk toe te dienen op een broodje