Gratis verzending vanaf € 39,-
Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen gratis retour *

Agradi Adventskalender! Iedere dag gaat er een nieuw luikje open en vind je de leukste acties! >

Agradi Adventskalender! Iedere dag gaat er een nieuw luikje open en vind je de leukste acties! >

Puur Natuur Dorsal / Rug Hond/Kat 50ml

 • Gratis verzending vanaf € 39,-
 • 90 dagen gratis retour *
 • Ook achteraf betalen
 • Klanten geven ons een 9.2
 • Meer dan 1.000.000 klanten
 • Thuiswinkel Waarborg
 • Trusted Shops

Productomschrijving

Puur Natuur Rug Hond en Kat 50ml.
Goed voor de rug. Geeft verlichting. Voor soepele beweging.
Samenstelling
Extracten van rozemarijn (Rosmarinus officinalis), schietwilg (Salix alba) en wierookboom (Boswellia serrata). Verdund extract van bitterzoet (Dulcamara) en Westerse karmozijnbes (Phytolacca decandra). Alcohol 35% v/v.
Over de bestanddelen
Rozemarijn (Rosmarinus officinalis) heeft een goede invloed op de bloedcirculatie. Het is een anti-oxidant en goed voor het zenuwstelsel. Schietwilg (Salix alba) geeft verlichting. Wierookboom (Boswellia serrata) deze heilzame plant is goed voor de gewrichten in de rug. Bitterzoet (Dulcamara) voor soepele spieren en gewrichten. Westerse Karmozijnbes (Phytolacca decandra) goed voor de gewrichtsfunctie.
Dosering
- Optimale dosering is 1-2x daags toedienen.
- Indien dit niet mogelijk is volstaat 1x per dag of 1x per 2 dagen. Geef dan de maximale dagdosering.
- Hond: 10-15 druppels.
- Kat: 5-10 druppels.
- 20 druppels is circa 1 ml.
Toediening
Voor oraal gebruik. Geef dit product met een plastic spuitje rechtstreeks in de mond of bek, eventueel verdund met een beetje water.
Bij voorkeur niet tegelijkertijd met een maaltijd omdat het product beter werkt als het wordt opgenomen door het schone mondslijmvlies.
Indien een dier het product niet lekker vindt, kunnen de druppels op een klein stukje lekkers worden gegeven.
Indien de kat de druppels niet accepteert, kunnen de druppels worden aangebracht op de bovenkant van het pootje. Controleer wel of de kat de druppels van het pootje aflikt.
Bij stramme beweging geldt in het algemeen dat het verstandig is om vaak met het dier te wandelen. Voor de hond: met name rechtlijnige bewegingen, stappen en draven zijn goed om de gewrichten soepel te houden en ook zwemmen is erg goed voor de gewrichten. Abrupt stoppen en snel draaien, zoals bijvoorbeeld tijdens het spelen met andere dieren en het gooien van stokken en ballen (bij honden), moet worden voorkomen. Dit vormt een te grote belasting voor de gewrichten. Voor de kat: voorkom springen van en naar te grote hoogte.
Behandelingsduur
In een acute situatie is de duur van de behandeling relatief kort. Dit kan variëren van enkele dagen tot 3 weken. Ga bij verbetering nog enige dagen door met toediening van dit product. Bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. Bij verbetering kan overgaan worden op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. Kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. Verlaag de dosering geleidelijk tot een zo laag mogelijke dosering. Dit product kan blijvend worden gegeven. Het is raadzaam om na iedere 6 tot 8 weken een stopweek in te lassen. Zodoende kan na de stopweek de prikkel opnieuw worden aangeboden. Hervat de behandeling direct indien daartoe aanleiding is.
Bewaaradvies
Vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20 C. Buiten bereik van kinderen houden. De houdbaarheidsdatum staat vermeld op het etiket en het doosje.
Synergie en combinaties met andere producten
Dit product kan zonder bezwaar worden ingezet in combinatie met andere natuurlijke gezondheidsproducten en reguliere geneesmiddelen.
Voor extra ondersteuning kan Puur Natuur Plus (+) gegeven worden. Gebruik, naast een gedoseerde beweging, Puur Natuur Spieropbouw voor spiermassa en soepele gewrichten. Combineer Puur Natuur Rug voor soepele gewrichten met Puur Natuur Glucosamine of Puur Natuur Glucosamine compleet, goed voor de opbouw van kraakbeen in de gewrichten.
Contra-indicaties
Tijdens dracht en lactatie altijd in overleg met de behandelend dierenarts toepassen.
Bijwerkingen
Tot op heden zijn bijwerkingen van dit product niet bekend of gemeld. Bij een aantal verdunningen en extracten kan bij de start van de behandeling een kortdurende verergering plaatsvinden. Dit betekent dat het dier reageert op het product. Bij ernstige toename dosering halveren of tijdelijk stoppen en daarna weer rustig opbouwen.
Dit product bevat 50ml in een flesje, met druppeldop in een doosje.
Lees vóór gebruik de bijsluiter/instructies op de verpakking.

Specificaties

Bekijk meer

Reviews

11 reviews
 • Kwaliteit (2)
 • Het werkt super (1)
 • Hond vind het lekker (1)
 • Makkelijk toe te dienen (1)
 • Levertijd (2)

Anonymous uit Veldhoven op 25-5-2019

Ja, ik raad dit product aan

erg makkelijk

het middeltje is erg makkelijk toe te dienen en mijn hond vind het lekker ik heb het idee dat het ook goed werkt want in combinatie met mijn andere bestelde item heeft ze tot nu toe geen pijn meer van haar hernia

 • Hond vind het lekker
 • Makkelijk toe te dienen
 • Kwaliteit
 • Het werkt super
 • Levertijd

Henny uit Akersloot op 1-7-2018

Ja, ik raad dit product aan

kat puur rug

Mijn kat vertoonde 2 jaar geleden vreemd kattenbakgedrag. Heel wat geld aan de dierenarts gespendeerd, echter allemaal voor niets. Op advies van een vriendin, die dit middel voor haar paard gebruikt, deze druppels gaan proberen. Het gedrag van de kat en zijn bak is 100 % verbeterd.

Sigrid uit Rijswijk zh op 9-1-2018

Ja, ik raad dit product aan

Fijn

Weer tevreden, Levertijd wel wat langer danntoegezegd

 • Kwaliteit
 • Levertijd

Cindy op 7-4-2015

Cokkie op 31-3-2015

Ja, ik raad dit product aan

Annery op 24-2-2015

Ja, ik raad dit product aan

Goede prijs-kwaliteit verhouding en snelle levering.