Gratis verzending vanaf € 39,-
Voor 23:59 besteld, morgen verzonden
90 dagen gratis retour *

NIEUW! Eskadron Classic Sports Zomer 2022 collectie! >

NIEUW! Eskadron Classic Sports Zomer 2022 collectie! >

Puur Natuur Digest / Spijsvertering Paard/Pony 600g

 • Gratis verzending vanaf € 39,-
 • 90 dagen gratis retour *
 • Ook achteraf betalen
 • Klanten geven ons een 9.2
 • Meer dan 850.000 klanten
 • Thuiswinkel Waarborg
 • Trusted Shops

Productomschrijving

Puur Natuur Spijsvertering Paard en Pony 600gr.

Voor een gezonde darmfunctie, ten behoeve van een optimale darmfunctie.
Samenstelling (per 18 gram)
Psyllium Husk. Overige ingredienten: 3,8 g Methylsulfonylmethaan, 360,0 mg N-Acetyl-Glucosamine, 48,4 mg Magnesium (als -citraat) en een verdunning van Magnesium phosphoricum.
Over de bestanddelen
Psyllium Husk heeft de eigenschap dat het veel vocht op kan nemen. Neemt het overtollig darmvocht op en maakt - bij voldoende wateropname - de darminhoud zachter. Methylsulfonylmethaan is een organische zwavel, een belangrijke minerale bouwstof. N-Acetyl-Glucosamine is een belangrijke bouwstof voor het darmslijmvlies en draagt bij aan een natuurlijk herstel van de darmwand. Magnesium (als -citraat) en Magnesium phosphoricum werken ontspannend, bovendien is de magnesiumbehoefte verhoogd bij dunne ontlasting. Enterococcus faecium Probiotica zijn goede darmbacteriën. De bacteriestammen zijn beschermd zodat ze goed de maag kunnen passeren zonder gedood te worden door het maagzuur. Goede darmbacteriën zijn van groot belang voor een goede opname van voedingsstoffen en een optimale weerstand. Deze goed darmbacteriën bevorderen dedarmwerking.. Daarnaast dragen ze bij aan een goede voedselvertering door de productie van enzymen en produceren ze kortketenige vetzuren, een zeer belangrijke voedingsstof voor de darmcellen. Een goede conditie van de darmcellen is nodig om te voorkomen dat ziekteverwekkers door de darmwand in de bloedbaan terecht komen. Ook het ontstaan van allergieën wordt in verband gebracht met een te grote doorlaatbaarheid van de darmwand.
Dosering
- Optimale dosering is 2x daags toedienen.
- Indien dit niet mogelijk is volstaat 1x per dag of 1x per 2 dagen. Geef dan de maximale dagdosering.
- Paard: 1 maatschep.
- Pony: 2/3 maatschep.
- 1 maatschep bevat ongeveer 18 gram.
Toediening
Kan over het voer gegeven worden. Bevochtig het voer of het poeder zodat het niet uit de voerbak geblazen wordt. Geef het in het geval van obstipatie met voldoende water en zorg dat er altijd genoeg vers drinkwater beschikbaar is.
Indien het paard het product niet lekker vindt, kan het poeder door wat appelcompote, slobber of muesli worden gegeven. Zorg altijd voor voeding van een goede kwaliteit.
Behandelingsduur
Bbij een acute klacht is de duur van de behandeling relatief kort. Dit kan variëren van enkele dagen tot 3 weken. Ga na het verdwijnen van de klacht nog enige dagen door met toediening van dit product. Bij een chronische aandoening is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. Na vermindering van de klachten kan overgegaan worden op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. Kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. Verlaag de dosering geleidelijk wanneer de klachten verminderen of verdwenen zijn tot een zo laag mogelijke dosering. Dit product kan bij chronische klachten blijvend worden gegeven. Het is raadzaam om na iedere 6 tot 8 weken een stopweek in te lassen. Zodoende kan na de stopweek de prikkel opnieuw worden aangeboden. Hervat de behandeling direct als de klachten daartoe aanleiding geven.
Bewaaradvies
Vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20 C. Buiten bereik van kinderen houden. De houdbaarheidsdatumstaat vermeld op het etiket en het doosje.
Synergie en combinaties met andere producten
Dit product kan zonder bezwaar worden ingezet in combinatie met natuurlijke gezondheidsproducten en reguliere geneesmiddelen.
Contra-indicaties
Tijdens dracht en lactatie altijd in overleg met de behandelend dierenarts toepassen.
Bijwerkingen
Tot op heden zijn bijwerkingen van dit product niet bekend of gemeld.
Bij een aantal homeopathische en fytotherapeutische producten kan bij de start van de behandeling een kortdurende verergering van klachten plaatsvinden. Dit betekent dat het dier reageert op het product. Bij ernstige toename van de klachten dosering halveren of tijdelijk te stoppen en daarna weer rustig opbouwen.
Dit product bevat 600 gram in een pot.
Lees vóór gebruik de bijsluiter/instructies op de verpakking.

Specificaties

Bekijk meer

Reviews

11 reviews
 • Makkelijk door het voer te mengen evt. met wat olie (2)
 • Makkelijk door het voer te mengen (1)
 • Doordat je er best veel per keer van moet geven is de pot zó leeg (1)
 • Zou het liever in de vorm van een brokje zien (1)

A uit Emst op 5-3-2019

Ja, ik raad dit product aan

Gebruik het al jaren

Gebruik dit product al jaren voor mijn pony die IR is.

 • Zou het liever in de vorm van een brokje zien

Louise uit Delft op 21-1-2019

Ja, ik raad dit product aan

makkelijk door het voer

Mijn paardje deed het goed op. Was makkelijk door het voer te mengen en ze at het ook zonder problemen op. Je moet er alleen aardig wat per keer van geven en daardoor best prijzig, pot was zó leeg.

 • Makkelijk door het voer te mengen
 • Doordat je er best veel per keer van moet geven is de pot zó leeg

Lucia uit Den helder op 22-8-2017

Ja, ik raad dit product aan

Kwalitatief goede werking

Paard lust het en lijkt de darmwerking te ondersteunen

 • Makkelijk door het voer te mengen evt. met wat olie

Ida Vrieling uit Den Andel op 1-11-2016

Ja, ik raad dit product aan

werkt echt !

Mijn paard heeft van jongs af aan al problemen met zijn blinde darm waardoor hij niet alle voedingsstoffen uit zijn voer kan halen. Sinds ik dit product ben gaan gebruiken heeft hij mooie stevige mest en niet meer de "koeienvlaaien" van eerder. Wij zijn er blij mee.!

 • Makkelijk door het voer te mengen evt. met wat olie

Neeltje op 13-12-2015

Ja, ik raad dit product aan

Severine op 17-11-2015

Ja, ik raad dit product aan