Outlet
 • Voor 23:59 besteld, morgen verzonden
 • Gratis retour binnen 90dagen

Puur Natuur Derma / Jeuk Hond/Kat/Paard 50ml

 68
Normaal
€ 14,99
Nu voor
€ 12,39
Nu 17% korting!
 • Op voorraad Voor 23:59 besteld, morgen verzonden
Euro icon

Wij hebben een laagste prijsgarantie *

Puur Natuur Derma / Jeuk Hond/Kat/Paard 50ml productomschrijving

Puur Derma/Jeuk 50ml.
Voor de rode huid.
Bij kriebels, bij verergering door warmte of in warme perioden. Voor de afvoer van afvalstoffen.


Samenstelling:
Extract van Echte guldenroede (Solidago virgaurea). Verdunde extracten van Aloe vera, Boekweit (Fagopyrum esculentum), Echte guldenroede (Solidago virgaurea), Grote brandnetel (Urtica dioica), Grote klis (Arctium lappa) en Moerasrozemarijn (Ledum palustre). Alcohol 20% v/v.


Over de bestanddelen:
Aloe vera voor het goed functioneren van de darmen en ondersteuning van het afweersysteem. Orale toediening van dit extract is onder andere effectief voor een goede conditie van de huid. Aloe vera heeft anti-oxidatieve eigenschappen. Voor de afvoer van afvalstoffen, detox. Boekweit (Fagopyrum esculentum) ondersteunt een goede conditie van de huid. Echte guldenroede (Solidago virgaurea)stimuleert de nierfunctie en heeft daardoor een bloedreinigend effect. Grote brandnetel (Urtica dioica) zuivert de huid en werkt bloedzuiverend, verhoogt de vitaliteit en verhoogt de weerstand. Urtica bevordert de spijsvertering en de nierfunctie. Grote klis (Arctium lappa) ondersteunt het herstellend vermogen van de huid. Moerasrozemarijn (Ledum palustre) ondersteunt bij een gevoelige (kriebelende) huid.


Dosering:
- Optimale dosering is 1-2x daags toedienen.
- Indien dit niet mogelijk is volstaat 1x per dag of 1x per 2 dagen. Geef dan de maximale dagdosering.
- Paard: 20-30 druppels.
- Hond: 10-15 druppels.
- Kat: 5-10 druppels.
- 20 druppels is circa 1ml.


Toediening:
Voor oraal gebruik. Geef dit product met een plastic spuitje rechtstreeks in de mond of bek, eventueel verdund met een beetje water. Bij voorkeur niet tegelijkertijd met een maaltijd omdat het product beter werkt als het wordt opgenomen door het schone mondslijmvlies.

Indien een dier het product niet lekker vindt, kunnen de druppels op een klein stukje lekkers worden gegeven.
Indien de kat de druppels niet accepteert, kunnen de druppels worden aangebracht op de bovenkant van het pootje. Controleer wel of de kat de druppels van het pootje aflikt.


Zorg voor een goede vachtverzorging en wees alert op parasieten als vlooien en wormen. Zorg voor voeding van goede kwaliteit. Bij kriebel door ongedierte moet er gezorgd worden voor een adequate vlooienbestrijding. Dit kan op een natuurlijke wijze met de ESPREE Knock Outdoor Spray. De meeste vormen van huidjeuk bij hond en kat worden veroorzaakt door een samenloop van omstandigheden: een abnormaal verloop van de vachtwisseling, vlooien, ongeschikt klimaat (bijvoorbeeld een te warme of te droge behuizing), onvoldoende afleiding en beweging (stress), onvoldoende regelmaat of verkeerde voeding.


Behandelingsduur:
In een acute situatie is de duur van de behandeling relatief kort. Dit kan variëren van enkele dagen tot 3 weken. Ga bij verbetering nog enige dagen door met toediening van dit product.
Bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. Bij verbetering kan overgegaan worden op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. Kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. Verlaag de dosering geleidelijk tot een zo laag mogelijke dosering. Dit product kan blijvend worden gegeven. Het is raadzaam om na iedere 6 tot 8 weken een stopweek in te lassen. Zodoende kan na de stopweek de prikkel opnieuw worden aangeboden. Hervat de behandeling direct indien daartoe aanleiding is.


Bewaaradvies:
Vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20 C. Buiten bereik van kinderen houden. De houdbaarheidsdatum staat vermeld op het etiket en het doosje.
Synergie en combinaties met andere producten. Dit product kan zonder bezwaar worden ingezet in combinatie met andere natuurlijke gezondheidsproducten en reguliere geneesmiddelen. Bij overgevoeligheid voor vlooien en (huisstof)mijt wordt Puur Natuur Huid geadviseerd. Geef Puur Derma/Jeuk in combinatie met Puur Natuur Pollen bij kriebel in het pollen/stuifmeel-seizoen. In het geval van voedsel-overgevoeligheid kan de behandeling worden aangevuld met probiotica. Om de conditie van de huid te verbeteren kunnen geconcentreerde en hoogwaardige Omega-3 vetzuren (Puur Natuur) worden gegeven.


Contra-indicaties:
Tijdens dracht en lactatie altijd in overleg met de behandelend dierenarts toepassen.


Bijwerkingen:
Tot op heden zijn bijwerkingen van dit product niet bekend of gemeld. Bij een aantal verdunningen en extracten kan bij de start van de behandeling een kortdurende verergering plaatsvinden. Dit betekent dat het dier reageert op het product. Bij ernstige toename dosering halveren of tijdelijk stoppen en daarna weer rustig opbouwen.


Dit product bevat 50ml in een flesje, met druppeldop in een doosje.
Lees vóór gebruik de bijsluiter/instructies op de verpakking.
 

Puur Natuur Derma / Jeuk Hond/Kat/Paard 50ml reviews

   68 reviews
78% zou dit product weer kopen.
Pluspunten:
 • 100% natuurlijk (10)
 • Makkelijk toepasbaar (8)
 • Werkt snel en effectief (7)
 • Het dier word rustiger als het geen jek meer heeft (7)
 • Makkelijk te gebruiken (2)
Verbeterpunten:
 • De druppeltje komen moeilijk er uit (3)
 • Beter systeem om toe te dienen (2)
 • Gewoon een spuitje bijleveren ipv het druppelaar-dopje die erin zit (2)
 • Kat lust het niet (1)
 • Zag geen verschil (1)

Maak kans op een tegoedbon van € 50,- !

uit Den helder op :

Ga niet over één nacht ijs. Geef dit product de tijd om zijn werk te doen.

Ja, ik raad dit product aan

Pluspunten: werkt snel en effectief, makkelijk te gebruiken, makkelijk toepasbaar

Fijn product! Mijn poes Dino had al snel minder jeuk. Ik geef het de hele zomer door in combinatie met "Bolfo Gold Kat 80". Gebruik het al jarenlang. Tip: Als uw dier het product niet lekker vindt, kunt u de druppels op een klein stukje van iets lekkers druppelen. Ik gebruik hiervoor zo'n bolletje smeerworst (leverworst) van € 0,55 voor. Dino is daar dol op. Gebruik deze truc altijd voor het toedienen voor allerlei medicatie. Wormenkuur, anti-biotica, enz enz. Dino geniet nu elke dag van zijn luie poezen dagen zonder jeuk. Heel blij mee. De moeite van het proberen waard!

uit Asperen op :

Fijn product

Ja, ik raad dit product aan

Pluspunten: werkt snel en effectief

Verbeterpunten: Beter systeem om toe te dienen, gewoon een spuitje bijleveren ipv het druppelaar-dopje die erin zit

Lastig om direct toe te dienen. Met een koekje of iets waar het op kan is het makkelijker.

uit Reinstorf op :

Helpt ook tegen teken

Ja, ik raad dit product aan

Pluspunten: makkelijk te gebruiken, 100% natuurlijk

De druppels helpen 1A tegen teken. Mijn hond (Labrador-30kg) krijgt 's ochtends en' s avonds 10 tot 15 druppels direct op voedsel gedruppeld. Mijn kat 4kg wordt 's ochtends 5 druppels op voedsel gedruppeld. Tot nu toe heb ik sinds de lente slechts drie teken in beide dieren gehad, de teken waren erg klein en de kat zat vol met teken eerder, nadat ik de druppels had gegeven, niet nog één.

uit Deurningen gem dinkellnd op :

gebruiksvriendelijk

Ja, ik raad dit product aan

Pluspunten: 100% natuurlijk

Jeuk leek wel iets minder te worden na gebruik maar niet het middel om mijn paard jeukvrij te krijgen

uit Oostwold op :

werkt

Ja, ik raad dit product aan

Pluspunten: makkelijk toepasbaar, 100% natuurlijk, werkt snel en effectief

Verbeterpunten: gewoon een spuitje bijleveren ipv het druppelaar-dopje die erin zit

De druppeltjes verlichten de jeuk aanzienlijk. Ga wel door met het zoeken naar de oorzaak van de jeuk, anders komen ze er niet van af. Hier bleek het een kip-allergie te zijn met de hondenvoeding, tijdens de zoektocht naar de oorzaak en de overgang naar andere voeding zonder kip, hebben deze druppels zijn heftige jeuk (en de daardoor ontstane roodheid) aanzienlijk doen verminderen. Sas het 1 dag vergeten, en meteen veel meer jeuk. nu niet meer nodig door andere voeding zonder kip-bestanddelen. gebruikt met de 'wegwerp' spuitjes. werkte makkelijker dan de druppelaar op het flesje.
Vraag en Antwoord

diane op 21-07-2016:

Vraag: Mijn hond lust het niet ,hij ruikt het al als de dop eraf is en gaat op een loopje. Is er nog iets anders natuurlijks? Hij heeft zoveel jeuk als hij buiten is geweest in de zomer.

Antwoord: Producten van Puur zijn op basis van Alcohol voor optimale werking. Honden en Katten accepteren dit daarom minder makkelijk dan bijvoorbeeld paarden, ze moeten echt wennen aan de smaak. Voor de beste werking kun je het toedienen met een 1cc spuitje, eventueel verdunnen met een beetje water. Het product komt dan direct op de schone slijmvliezen en wordt dus eerder opgenomen in het lichaam. Je kunt ook proberen het op iets lekkers te geven. Of om hem te foppen met eerst iets lekkers of een stukje brood, en daarna Puur Natuur Jeuk op een stukje brood te geven. Wees creatief en houdt vol! ;-)

Sandra op 15-07-2016:

Vraag: Kan ik puur jeuk ook gebruiken als onze hond een zalf heeft van de dierenarts de zalf heet hydrocortiderm

Antwoord: Dit product kan zonder bezwaar worden ingezet in combinatie met andere natuurlijke gezondheidsproducten en reguliere geneesmiddelen.

ineke van schaik op 04-03-2016:

Vraag: Kan de puur jeuk samen met pijnstilling voor hond pijnstilling kan ze niet zonder ivm lpc BVD ineke

Antwoord: Dit product kan zonder bezwaar worden ingezet in combinatie met andere natuurlijke gezondheidsproducten en reguliere geneesmiddelen.

natasja smit op 04-02-2016:

Vraag: Goedemiddag, Ik geef mijn ouder paard merriebrok bij om zo een beetje vet te behouden. maar nu krijg hij jeuk. denk dat het door te veel eiwitten komt. is dit product iets? hoor graag mvg Natasja

Antwoord: Je kunt Puur natuur Jeuk gebruiken bij een rode huid, bij kriebels, bij verergering door warmte of in warme perioden. Voor de afvoer van afvalstoffen. Als de jeuk te wijten is aan een teveel aan eiwitten dat in de voeding zit kun je het beste de voeding aanpassen. Er zijn genoeg voedingen welke geschikt zijn voor oudere paarden en met minder eiwitten.

Stel gerust je vraag over Puur Natuur Derma / Jeuk Hond/Kat/Paard 50ml

* Verplichte velden. Zie onze privacy pagina voor meer informatie .

Helaas zijn vragen ontrent prijs en levertijd niet mogelijk, omdat dit varieert. We doen ons best je vraag zo spoedig mogelijk te beantwoorden, je krijgt hiervan een notificatie via e-mail.

Bekijk ook andere Huidverzorging voor honden en Huidverzorging voor katten

 1. € 17,99 € 14,99 -17%
  Acederm Wondspray 150ml
  (341)
 2. € 19,99 € 17,49 -13%
  Puur Natuur Apis / Allergie Hond/Kat/Paard 100ml
  (69)
 3. € 12,99 € 8,49 -35%
  AST-Farma Prepusol Hond 120ml
  (8)
 4. € 19,99 € 9,99 -50%
  Virbac Dermacool Hot Spot Spray Hond/Kat 50ml
  (10)