Gratis verzending vanaf € 39,-
Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen gratis retour *

NIEUW! Eskadron Classic Sports Zomer 2022 collectie! >

NIEUW! Eskadron Classic Sports Zomer 2022 collectie! >

Puur Natuur Cteno / Huid Hond/Kat 50ml

 • Gratis verzending vanaf € 39,-
 • 90 dagen gratis retour *
 • Ook achteraf betalen
 • Klanten geven ons een 9.2
 • Meer dan 850.000 klanten
 • Thuiswinkel Waarborg
 • Trusted Shops

Productomschrijving

Puur Natuur Huid Hond en Kat 50ml.
Voor een gezonde huid.
Bij kriebels, in warme perioden, vooral wanneer de vlooien actief zijn. Voor de afvoer van afvalstoffen.
Samenstelling
Extracten van Aloe vera, driekleurig viooltje (Viola tricolor) en heermoes (Equisetum arvense). Verdund extract van moerasrozemarijn (Ledum palustre). Alcohol 22% v/v.
Over de bestanddelen
Aloe vera voor het goed functioneren van de darmen en ondersteuning van het afweersysteem. Orale toediening van dit extract is onder andere effectief voor een goede conditie van de huid. Aloe vera heeft anti-oxidatieve eigenschappen. Detox. Driekleurig viooltje (Viola tricolor) extract bevat saponinen, flavonoiden, gaultherine (methylsalicylaat), looistoffen, slijmstoffen en etherische olien. Deze plant wordt al zeer lang met goede resultaten ingezet voor de huid. Viola tricolor voor een goede nierfunctie. Heermoes (Equisetum arvense) De hoofdcomponent van heermoes is het kiezelzuur, heermoes heeft een zeer grote hoeveelheid kiezelzuur (tot 10%). Voor een goede weerstand. Ondersteunt de stofwisseling. Moerasrozemarijn (Ledum palustre) voor een gezonde huid.
Dosering
- Optimale dosering is 2-3x daags toedienen.
- Indien dit niet mogelijk is volstaat 1x per dag of 1x per 2 dagen. Geef dan de maximale dagdosering.
- Hond: 10-15 druppels.
- Kat: 5-10 druppels.
- 20 druppels is circa 1ml.
Toediening
Voor oraal gebruik. Geef dit product met een plastic spuitje rechtstreeks in de mond of bek, eventueel verdund met een beetje water.
Bij voorkeur niet tegelijkertijd met een maaltijd omdat het product beter werkt als het wordt opgenomen door het schone mondslijmvlies.
Indien een dier het product niet lekker vindt, kunnen de druppels op een klein stukje lekkers worden gegeven.
Indien de kat de druppels niet accepteert, kunnen de druppels worden aangebracht op de bovenkant van het pootje. Controleer wel of de kat de druppels van het pootje aflikt.
Zorg voor een koele, frisse -stofvrije- ligplaats, ook in de winter. Meestal verergert warmte de kriebels. Zorg voor een juiste, zo mogelijk natuurlijke, vlo- en mijtbestrijding. Houdt de vacht van het dier schoon, borstel de vacht regelmatig en voorkom een samengeklitte vacht.
Behandelingsduur
In een acute situatie is de duur van de behandeling relatief kort. Dit kan variëren van enkele dagen tot 3 weken. Ga bij verbetering nog enige dagen door met toediening van dit product.
Bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. Bij verbetering kan overgegaan worden op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. Kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. Verlaag de dosering geleidelijk tot een zo laag mogelijke dosering. Dit product kan blijvend worden gegeven. Het is raadzaam om na iedere 6 tot 8 weken een stopweek in te lassen. Zodoende kan na de stopweek de prikkel opnieuw worden aangeboden. Hervat de behandeling direct indien daartoe aanleiding is.
Bewaaradvies
Vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20 C. Buiten bereik van kinderen houden. De houdbaarheidsdatum staat vermeld op het etiket en het doosje.
Synergie en combinaties met andere producten
Dit product kan zonder bezwaar worden ingezet in combinatie met andere natuurlijke gezondheidsproducten en reguliere geneesmiddelen.
Voor een goed functionerend immuunsysteem is het raadzaam om te starten met een drainagekuur om ervoor te zorgen dat de afvalstoffen uit het lichaam afgevoerd worden. Kies voor Puur Natuur Drainage. Aanvulling van het voer met essentiële vetzuren, Puur Natuur Omega-3 of Puur Natuur Veg Omega voor een goede huid- en vachtconditie. Vetramil, Puur Natuur Calendula zalf of Puur Natuur Wondgel kan gebruikt worden voor de uitwendige behandeling. Gebruik in het vlooienseizoen Espree Outdoor spray.
Contra-indicaties
Tijdens dracht en lactatie altijd in overleg met de behandelend dierenarts toepassen.
Bijwerkingen
Tot op heden zijn bijwerkingen van dit product niet bekend of gemeld.Bij een aantal verdunningen en extracten kan bij de start van de behandeling een kortdurende verergering plaatsvinden. Dit betekent dat het dier reageert op het product. Bij ernstige toename dosering halveren of tijdelijk stoppen en daarna weer rustig opbouwen.
Dit product bevat 50ml in een flesje, met druppeldop in een doosje.
Lees vóór gebruik de bijsluiter/instructies op de verpakking.

Specificaties

Bekijk meer

Reviews

20 reviews
 • Handig (3)
 • Makkelijk toe te dienen (3)
 • Snel resultaat (3)
 • Wordt over het voer prima ingenomen (3)
 • Kat vindt het lekker op snoepjes (1)

Vera uit Groningen op 12-9-2021

Ja, ik raad dit product aan

Werkt super

Werkt heel goed bij kale plekjes, schilfers en hotspots. De huid hersteld sneller en het haar groeit sneller terug.

 • Handig
 • Wordt over het voer prima ingenomen
 • Makkelijk toe te dienen
 • Snel resultaat

Manuela uit Heelsum op 15-9-2018

Ja, ik raad dit product aan

Goede werking tegen jeuk

Mijn kat heeft ws een voeding of een vlooienallergie. Wij gebruiken de druppels nu dagelijks en ze geven enorme verbetering. Beter zou zijn te weten wat de oorzaak van de jeuk is, maar tot die tijd is dit een prima redmiddel.

 • Wordt over het voer prima ingenomen
 • Makkelijk toe te dienen
 • Snel resultaat

Astrid uit Kieldrecht op 25-5-2018

Ja, ik raad dit product aan

Zeer nuttige druppels

Werkte zeer goed voor mijn kat. Ze had onbekende uitslag op de rug tussen schouderbladen. Ze krapte de huid open. Bijna onmogelijk beterschap

 • Snel resultaat
 • Handig
 • Kat vindt het lekker op snoepjes

Martine uit Geel op 17-2-2017

Ja, ik raad dit product aan

Perfect voor mijn hond zijn allergie

Mijn hond heeft jaarlijks een opstoot van allergie. Heeft dan jeuk en roodheid tussen zijn tenen en soms op zijn borst. Met deze druppels hoeft hij geen cortisone meer!

Carla uit Heemskerk op 5-8-2016

Ja, ik raad dit product aan

Het werkt!

Mijn kat kreeg ineens kalende plekken in zijn vacht. Er was geen aanwijsbare reden. Na Googlen kwam ik dit product tegen, en warempel, hetwelk!

Danielle op 15-11-2015