Gratis verzending vanaf € 39,-
Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen gratis retour *

NIEUW! Eskadron Classic Sports Zomer 2022 collectie! >

NIEUW! Eskadron Classic Sports Zomer 2022 collectie! >

Puur Natuur Calendula Cream / Zalf Hond/Kat/Paard

  • Gratis verzending vanaf € 39,-
  • 90 dagen gratis retour *
  • Ook achteraf betalen
  • Klanten geven ons een 9.2
  • Meer dan 850.000 klanten
  • Thuiswinkel Waarborg
  • Trusted Shops

Productomschrijving

Bij wonden/wondjes en voor een droge, schilferige huid.

Samenstelling
Een extract van Calendula officinalis, Capsella bursa-pastoris en Equisetum arvense. Basiscreme.
Over de bestanddelen
Calendula officinalis (Goudsbloem) draagt bij aan de aanmaak van het granulatieweefsel waardoor de wond zich op een mooie manier sluit en littekenvorming wordt voorkomen. Capsella bursa-pastoris (Herderstasje) werkt bloedstelpend wat van pas komt bij (schaaf)wonden die slecht genezen of als eerste hulp bij bloedende wonden. Equisetum arvense (Heermoes) werkt ook bloedstelpend en heeft daarnaast een licht vochtafdrijvende werking. Heermoes gaat werkt verzachtend op de huid.
Dosering
2-3 x daags op de wondoppervlakte aanbrengen.
Bescherm de wond of aangedane plek tegen schuren, likken en krabben.
Behandelingsduur
In een acute situatie is de duur van de behandeling relatief kort. Dit kan variëren van enkele dagen tot 3 weken. Ga bij verbetering nog enige dagen door met toediening van dit product.
Bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. Bij verbetering kan overgaan worden op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. Kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. Verlaag de dosering geleidelijk tot een zo laag mogelijke dosering. Dit product kan blijvend worden toegepast.
Bewaaradvies
Vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20 C. Buiten bereik van kinderen houden. De houdbaarheidsdatum staat vermeld op het etiket.
Synergie en combinaties met andere producten
Dit product kan zonder bezwaar worden ingezet in combinatie met andere natuurlijke gezondheidsproducten en reguliere geneesmiddelen.
Contra-indicaties
In sommige gevallen kan Puur Natuur Calendula zalf, door het stimulerende effect op de granulatiefase (=herstelfase), hypergranulatie veroorzaken. De wond vult zich te snel met te veel nieuw weefsel, wat resulteert in de vorming van wild vlees. Houd daarom de wond tijdens de behandeling goed in de gaten en stop tijdelijk indien deze te snel vol granuleert. Wacht in deze gevallen tot de wond netjes gesloten is en begin dan opnieuw met de inzet van Puur Natuur Calendula zalf om littekenvorming te voorkomen.
De inzet van Puur Natuur Calendula zalf is, door het stimulerende effect op de granulatie, af te raden bij bloedende of juist hele droge tumoren.
Bijwerkingen
Tot op heden zijn bijwerkingen van dit product niet bekend of gemeld.
Dit product bevat 400 gram in een pot.
Lees vóór gebruik de bijsluiter/instructies op de verpakking.
 

Specificaties

Vaak meebesteld

Bekijk ook andere Jeuk, Wondzalf en Wondzalf

Bekijk meer

Reviews

27 reviews
  • Makkelijke verpakking (3)

Anonymous uit Middenbeemster op 23-3-2022

Ja, ik raad dit product aan

Must have

Deze zalf moet je altijd op voorraad hebben, Echte aanrader

  • Makkelijke verpakking

Anonymous op 16-1-2022

Ja, ik raad dit product aan

Fijne creme

Fijne zalf die zijn werk (ook preventief) goed lijkt te doen. Wordt alleen wel heel snel hard waardoor het soms hard werken is om wat product uit de tube te halen.

Irene uit Hoek van holland op 4-9-2020

Ja, ik raad dit product aan

Top product

Heel fijn product, gebruik het zelf ook. De tube is makkelijker dan het pompje qua doseren, je hebt maar weinig product nodig, het smeert goed uit. Wondjes genezen erg mooi en snel.

Shirley uit Apeldoorn op 22-11-2018

Ja, ik raad dit product aan

Fijn te gebruiken

Een fijn te gebruiken pompje! De calendula gebruik ik altijd wanneer mijn paard kleine oppervlakkige wondjes heeft, hiermee heelt het sneller. Handig te gebruiken doordat het een pompje is.

  • Makkelijke verpakking

Meredith op 5-12-2015

Pompje niet handig in gebruik en zalf heeft voor de kale plekken van mijn paard niet veel gedaan. Bevorderd geen haargroei, houdt wel de huid mooi soepel.

Kea op 12-11-2015

Ja, ik raad dit product aan