Gratis verzending vanaf € 49,-
Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen gratis retour *

-30% op dekens van diverse populaire merken! >

-30% op dekens van diverse populaire merken! >

Puur Natuur Arthro Hond/Kat/Paard 50ml

 • Gratis verzending vanaf € 49,-
 • 90 dagen gratis retour *
 • Ook achteraf betalen
 • Klanten geven ons een 9.2
 • Meer dan 1.000.000 klanten
 • Thuiswinkel Waarborg
 • Trusted Shops

Productomschrijving

Puur Natuur Arthro 50ml.
Voor het behoud van soepele gewrichten. Voor het behoud van gezond kraakbeen.
Bij stijve/stramme beweging geldt in het algemeen dat het verstandig is om regelmatig met het dier te wandelen. Met name rechtlijnige bewegingen, stappen en draven zijn goed om de gewrichten soepel te houden, en ook zwemmen is erg goed voor de gewrichten. Abrupt stoppen en snel draaien, zoals bijvoorbeeld tijdens het spelen met andere dieren en het gooien van stokken en ballen (bij honden), moet worden voorkomen. Dit vormt een te grote belasting voor de gewrichten.
Samenstelling
Extracten van Curcuma, echte guldenroede (Solidago virgaurea), wierookboom (Boswellia).
Over de bestanddelenCurcuma voor behoud van gezonde cellen en weefsels. Geeft verlichting. Echte guldenroede (Solidago virgaurea) Kruidenpreparaten op basis van echte guldenroede (Solidago virgaurea L.) worden al eeuwenlang met succes toegepast bij de behandeling van de urinewegen. Goed voor de nierfunctie en urinewegen. In de Traditionele Chinese Geneeskunde is het waterelement het meest betrokken bij de gewrichtsfunctie. Dit element wordt geassocieerd met de nierenergie. Solidago heeft een positief effect op de nierenergie. In de oude Chinese filosofie is er de beeldspraak die zegt: Onbalans in de gewrichten wordt door een tekortschietend Jing in de nieren opgewekt. Zij trekt, scheurt en zwerft als een stuurloze boomstam voort in de traag stromende rivieren (lees meridianen) aldoor op zoek naar de vrijheid van zee en merg. Deze beeldspraak wil zeggen dat er een tekort aan Jing (essentie) bestaat in de nieren, waardoor een algehele malaise ontstaat. Een dergelijk tekort geeft volgens de Traditionele Chinese geneeskunde effecten in de rug, de hersenen, het gebit en in het beenmerg. Hippokrates beschreef dat bij een niet goed lopende patiënt de perverse energie van koude en vocht zich vastzet in het water van de nieren. De koude en het vocht slaan neer op de levensenergie die geankerd ligt in de nier en bijnier (Jing). De beste remedie hiertegen is het opstoken van de temperatuur in de lever en longen (het laten zien van woede) en het loslaten van angsten (nier). Boswellia Geeft verlichting. De hars van de boom Boswellia serrata wordt in de Indiase ayurvedische behandeling gebruikt om soepel te bewegen.
Dosering
- Optimale dosering is 1-2x daags toedienen.
- Indien dit niet mogelijk is volstaat 1x per dag of 1x per 2 dagen. Geef dan de maximale dagdosering.
- Paard: 20-30 druppels.
- Hond: 10-15 druppels.
- Kat: 5-10 druppels.
- 20 druppels is circa 1ml.
Toediening
Voor oraal gebruik. Geef dit product met een plastic spuitje rechtstreeks in de mond of bek, eventueel verdund met een beetje water.
Bij voorkeur niet tegelijkertijd met een maaltijd omdat het product beter werkt als het wordt opgenomen door het schone mondslijmvlies.
Indien een dier het product niet lekker vindt, kunnen de druppels op een klein stukje lekkers worden gegeven.
Indien de kat de druppels niet accepteert, kunnen de druppels worden aangebracht op de bovenkant van het pootje. Controleer wel of de kat de druppels van het pootje aflikt.
Behandelingsduur
In een acute situatie is de duur van de behandeling relatief kort. Dit kan variëren van enkele dagen tot 3 weken. Ga bij verbetering nog enige dagen door met toediening van dit product.
Bij langdurig ongemak is het effect meestal zichtbaar na 1 tot 3 weken. Bij verbetering kan overgegaan worden op een onderhoudsdosering. Dit is meestal de helft van de aangegeven dosering op de verpakking. Kijk bij het doseren van dit product goed naar de reactie van het dier. In het begin kan een hogere dosering nodig zijn, dit product kan veilig in een dubbele dosering gegeven worden. Verlaag de dosering geleidelijk tot een zo laag mogelijke dosering. Dit product kan blijvend worden gegeven. Het is raadzaam om na iedere 6 tot 8 weken een stopweek in te lassen. Zodoende kan na de stopweek de prikkel opnieuw worden aangeboden. Hervat de behandeling direct indien daartoe aanleiding is.
Bewaaradvies
Vermijd direct zonlicht en bewaar dit product droog en bij een temperatuur tussen 5-20 C. Buiten bereik van kinderen houden. De houdbaarheidsdatum staat vermeld op het etiket en het doosje.
Synergie en combinaties met andere producten
Dit product kan zonder bezwaar worden ingezet in combinatie met andere natuurlijke gezondheidsproducten en reguliere geneesmiddelen.
Geef dit product bij botvorming rond het gewricht in combinatie met Puur Natuur Osteo. Voor soepele beweging in de heupen is Puur Natuur Dyspla geïndiceerd. Puur Natuur Glucosamine en Puur Natuur Glucosamine Compleet bevatten bouwstoffen voor de aanmaak/opbouw van kraakbeen (in de gewrichten) en kan zeer goed gecombineerd worden met Puur Natuur Arthro. Voor een soepele achterhand kan Puur Natuur Spondy gegeven worden.
Contra-indicaties
Tijdens dracht en lactatie altijd in overleg met de behandelend dierenarts toepassen.
Bijwerkingen
Tot op heden zijn bijwerkingen van dit product niet bekend of gemeld.Bij een aantal verdunningen en extracten kan bij de start van de behandeling een kortdurende verergering plaatsvinden. Dit betekent dat het dier reageert op het product. Bij ernstige toename dosering halveren of tijdelijk stoppen en daarna weer rustig opbouwen.
Dit product bevat 50ml in een flesje, met druppeldop in een doosje.
Lees vóór gebruik de bijsluiter/instructies op de verpakking.

Specificaties

Bekijk meer

Reviews

41 reviews
 • Wordt goed gegeten (15)
 • Zuinig in gebruik (14)
 • Geen onnodige toevoegingen (9)
 • Goede kwaliteit - prijs verhouding (4)
 • Je ziet vrij snel resultaat (5)
 • Niet verkrijgbaar in een grotere verpakking (5)
 • Toedieningsspuitje erbij zou handig zijn (5)

Britt uit Kinrooi op 10-8-2022

Ja, ik raad dit product aan

Werkt maar doet geen wonderen

Mijn pony ervaart minder ongemak, maar het is niet volledig weg. Volgens het etiket toedienen voor of na het voer maar druppels zijn nogal moeilijk toe te dienen zonder het op wat voer te doen...

 • Toedieningsspuitje erbij zou handig zijn

Sabine uit L houmeau op 29-7-2022

Ja, ik raad dit product aan

tweede jeugd

Ik heb een hond die uit het asiel komt en ouder wordt, ze wordt soms wat stijf, dit product helpt haar echt om haar lenigheid terug te krijgen.

 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Hond wordt speelser en gelukkiger
 • Gegeten worden
 • Je ziet vrij snel resultaat
 • Aucun

Anita uit Nieuwegein op 7-2-2022

Ja, ik raad dit product aan

werkt en zuinig in gebruik

bijna 2 maanden in gebruik bij 14 jarige westie van 10kg 15 druppels per dag loopt rechtsvoor beetje onregelmatig waarschijnlijk arthrose moeite met uit zijn mand komen deed de druppels eerst door het eten las later dat dit dan minder helpt nu via lepel maar vind het niet leuk iets in in zijn bek gegoten te krijgen maar een klein snoepje als beloning maakt het weer goed handiger zou zijn om de druppels door het eten kunnen doen nu: als mijn hond langzaam loopt gaat het goed en af en toe trekt hij een sprintje naar zijn mand dat deed hij eerder niet en hij komt ook wat makkelijker uit zijn mand nu een stopweek en afwachten daarna hopelijk nog meer verbetering

 • Zuinig in gebruik
 • Toedieningsspuitje erbij zou handig zijn
 • Betere inlichtingen geven in gebruik

Sabine op 23-1-2022

Ja, ik raad dit product aan

Werkt goed, prima prijs kwaliteit!

Mooi product, makkelijk toe te dienen doormiddel van een spuitje.

 • Zuinig in gebruik
 • Wordt goed gegeten
 • Waar voor je geld
 • Goede kwaliteit - prijs verhouding
 • Toedieningsspuitje erbij zou handig zijn

Anonymous uit Mortagne op 19-9-2021

Ja, ik raad dit product aan

hond met startproblemen

Ik weet niet of het product echt werkt. De hond loopt nu mank, dus we gaan over op een ander product van Puur.

 • Economisch in gebruik
 • De toegediende spuit zou praktisch zijn

Ann uit Haasrode op 6-11-2020

weinig verschil gemerkt

bij toediening bij mijn paard heb ik geen verbetering gezien

 • Zuinig in gebruik
 • Goede kwaliteit - prijs verhouding
 • Wordt goed gegeten