Gratis verzending vanaf € 39,-
Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen gratis retour *
Agradi

PolyVar Yellow Bijenstrips

PolyVar Yellow bijenstrips koop je online bij Agradi. Bijen in een bijenkorf kunnen ook ziektes krijgen, zoals bijvoorbeeld de varroamijtziekte die veroorzaakt wordt door de flumethrine gevoelige Varroadestructor mijten. Om deze ziekte te behandelen kun je gebruik maken van PolyVar, een plastic strip met ronde gaatjes die je eenvoudig aan de ingang van de bijenkorf kunt plaatsen. Deze strip is ontwikkeld en bedoeld voor honingbijen. Deze strip is niet schadelijk voor de bijen en vermindert het aantal mijten in de bijenkorf en het insectenhotel, er kunnen ook geen nieuwe mijten de bijenkorf binnen komen. Meer informatie

Selecteer een prijsklasse
Aantal per pagina:
24

Het werkzame bestanddeel in deze plastic strip van PolyVar is 275mg flumethrine. Doordat de bijen door de gaten van de strip gaan, brengen zij ook enkele nanogrammen aan werkzame stof met zich mee en brengen dit vervolgens over op andere bijen. Op deze manier worden de mijten eenvoudig bestreden. Gedurende vier maanden wordt de werkzame stof in deze strip afgegeven. Om een resistentie tegen pyrethroïden te voorkomen mag dit producten niet jarenlang achter elkaar gebruikt worden, het is aan te raden om af te wisselen in werkzame producten.

Voor een standaard bijenkorf kun je gebruik maken van twee strippen die dan als toegangspoort dienen. De strips worden eenvoudig met punaises aan blokjes hout vastgezet en voor de ingang van de bijenkorf geplaatst. De bijen kunnen nu enkel nog door de gaten in de strips naar binnen- en buitenvliegen. De bestrijding tegen mijten kun je dus vrijwel direct beginnen. Een verpakking PolyVar bevat 10 strips met werkzame stof, wat genoeg is om 5 bijenkorven te voorzien van een speciale anti-mijt ingang voor de bijen. Een strip heeft een lengte van circa 17cm en weegt 11 gram. Elke strip heeft 15 gaten met een diameter van 7mm.

PolyVar Yellow Bijenstrips koop je voor de scherpste prijzen in de online webshop van Agradi. Het ideale product om varroamijten bij honingbijen te bestrijden is deze strip met de werkzame stof flumethrine. Op onze Sale pagina vind je alle producten die in de aanbieding zijn en meedoen aan de stickeracties. Alle producten die uit ons assortiment gaan en dus extra sterk zijn afgeprijsd vind je terug op onze Outlet pagina.