Gratis verzending vanaf € 29,-
Voor 23:59 besteld, morgen verzonden
90 dagen bedenktijd *

De mooiste collecties shop je hier >

De mooiste collecties shop je hier >

Apotheek

Hier vind je de producten in de categorie bloedluis bij pluimvee. Bloedluis is een vervelend insect wat erg veel jeuk bij de kippen veroorzaakt.
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
Selecteer een prijsklasse
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
 1. Finecto+ Protect
  vanaf € 19,98

  Finecto+ Protect

  (16)
 2. Verm-X Korrels voor Pluimvee
  vanaf € 20,95

  Verm-X Korrels voor Pluimvee

  (42)
 3. Verm-X Vloeibaar voor Pluimvee
  vanaf € 23,50

  Verm-X Vloeibaar voor Pluimvee

  (16)
 4. Sale
  Birds Kippengrit Middel 3kg
  € 2,85 € 2,56 -10%

  Birds Kippengrit Middel 3kg

  (5)
 5. Life-guard Appelazijn Pluimvee
  € 11,75

  Life-guard Appelazijn Pluimvee

  (2)
 6. Biopet Mijtenspray
  € 14,96

  Biopet Mijtenspray

  (2)
 7. Poultry Zest voor Pluimvee
  vanaf € 10,95

  Poultry Zest voor Pluimvee

  (2)
 8. Life-Guard Tonic voor Pluimvee
  € 18,50

  Life-Guard Tonic voor Pluimvee

  (8)
 9. Life-Guard Zeewier Pluimvee 400gr
  € 8,95

  Life-Guard Zeewier Pluimvee 400gr

  (3)
 10. Beaphar Anti Verenpluk spray 200ml
  € 8,95 € 8,59 -4%

  Beaphar Anti Verenpluk spray 200ml

  (1)
 11. Keep-Well voor Pluimvee
  vanaf € 19,95

  Keep-Well voor Pluimvee

  (0)
 12. Beaphar Anti-Bloedluisstrip 2st
  € 9,99 € 8,25 -17%

  Beaphar Anti-Bloedluisstrip 2st

  (3)
 13. cdVet VerenMineraalspray
  vanaf € 14,95

  cdVet VerenMineraalspray

  (0)
 14. Bloedluis Poeder 50g
  € 8,70

  Bloedluis Poeder 50g

  (0)
 15. Populaire merken

Aantal per pagina:
24 96

Een besmetting met bloedluis is als eerste te herkennen aan de aftakeling van de kippenborst. Wanneer de kippenborst weinig vlees bevat, dan is de kip al aardig leeggezogen door de bloedluizen. Wanneer de kip constant tegen het gaas aanleunt, kan dit ook een teken van besmetting moet bloedluis zijn. De kip heeft dan een punt bereikt waarop het te zwak ik om op eigen benen te staan. Het is dus belangrijk dat bloedluis tijdig wordt behandeld, echter heeft de voorkeur om te voorkomen dat de kip of ander pluimvee last krijgt van bloedluis. Bij de mens kan een bloedluis ook overlast veroorzaken, aangezien ze veel jeuk veroorzaken. De juiste producten om bloedluis te bestrijden zijn verkrijgbaar bij Agradi.

Men kan bloedluis bestrijden met Beaphar Vogelspray 404. Dit product kan op het dier gespoten worden. Om ongeveer 50 centimeter afstand van het dier mag gespoten worden op de bevederde delen. De spray mag niet worden aangebracht op de kop en de onbevederde huid. Wanneer men last heeft van een besmetting bij meerdere vogels, dient elke vogel behandeld te worden met deze spray. Tijdens de behandeling is het van belang dat in de ruimte goede ventilatie aanwezig is. Bij een behandeling tegen bloedluis is het ook belangrijk dat alle naden en kieren van de kooi of volière behandeld worden.

Naast het bovengenoemde product kan men ook kiezen voor U2 vloeibaar. Dit is een gebruiksklare vloeistof tegen onder andere bloedluizen. Voordat men gebruik gaat maken van dit product, moet het hok of de ruimte goed schoon gemaakt worden. Vervolgens kan men alle delen van het verblijf schoonmaken. Denk hierbij voornamelijk aan de zitstokken, wanden, nesten, spleten en naden van het verblijf. In tegenstelling tot het bovenstaande product, kan dit product niet rechtstreeks op het dier gebruikt worden.

Om bloedluis te voorkomen kan men de verblijven van het pluimvee preventief behandelen met de bovenstaande middelen. Daarbij is het belangrijk dat alle naden en kieren gedicht worden, om verdere besmetting te voorkomen. De bloedluis kan het beste in de avond op de dieren bestreden worden, aangezien de bloedluis op dit tijdstip de kippen of ander pluimvee weer opzoekt. Overdag zal de bloedluis zich voornamelijk bevinden in kieren en andere hoekjes in het verblijf.