• Gratis verzending vanaf € 29,-
 • Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
 • Gratis retour binnen 90 dagen

Pre Black Friday SALE: Tot 20% op bijna alles! | Voorraad SALE 30% korting: Outdoorlaarzen en zadeldekjes!

Pre Black Friday tot 20 % | Voorraad SALE 30% korting!

Pikhouweel

 1. Sale
  Connex Houweel 1.5kg met Steel 410mm
  € 31,99 € 28,79 -10%
  Connex Houweel 1.5kg met Steel 410mm
  (4)
 2. Outlet
  Connex Vervangsteel Houweel 1,5kg
  € 7,99 € 3,80 -52%
  Connex Vervangsteel Houweel 1,5kg
  (1)
Aantal per pagina:
20 100

Een pikhouweel is een handwerktuig dat bestaat uit een kort houten handvat. Daaraan vast zit een ijzeren of metalen blad. Dit blad heeft aan de ene kant een scherpe punt, de andere kant bestaat uit een plat en breder uiteinde. Deze brede kant gebruikt je om iets los te kappen, de scherpe kant wordt daarentegen gebruikt om bijvoorbeeld stenen in stukken te kappen. Als sinds de agrarische revolutie wordt de pikhouweel gebruikt om land te bewerken. Daarnaast werd het handwerktuig ook veel gebruikt in de mijnen. Tegenwoordig is het gebruiksmiddel onmisbaar om grote ijsvlakten over te steken of om bergen te beklimmen.

De pikhouwelen verkrijgbaar in het assortiment van Agradi zijn allen van het betrouwbare merk Connex. De lichtste pikhouweel waarvoor men kan kiezen is de Connex Houweel 1,5 kg. Deze pikhouweel wordt geleverd met steel en beschermhulzen. De steel heeft een lengte van 410 millimeter. Een pikhouweel welke iets zwaarder is, is de Connex Houweel. Deze pikhouweel weegt 2,5 kilogram en wordt geleverd zonder steel. De zwaarste pikhouweel welke verkrijgbaar in het assortiment van Agradi is de Pikhouweel 3kg. Deze pikhouweel heeft een gewicht van drie kilogram en wordt geleverd zonder steel.

Voor de pikhouwelen welke zonder steel worden geleverd, heeft Agradi verschillende losse stelen in het assortiment verkrijgbaar. Een steel waarvoor men kan kiezen is de Connex vervangsteel Houweel. Dit product is gemaakt van essenhout en heeft een lengte van 90 centimeter.

Wanneer men gebruik maakt van een pikhouweel is het belangrijk dat voorzichtig te werk wordt gegaan. Ten eerste is het belangrijk dat men stevige schoenen draagt tijdens het gebruik, het is namelijk altijd mogelijk dat je pikhouweel mist of afketst en je voet raakt. Om te voorkomen dat het pikhouweel niet gaat roesten, is het belangrijk dat men het gereedschap niet in de grond laat steken. Veeg na gebruik ook altijd het houweel schoon en plaatst de beschermkappen over de punten.

De Agradi stickerkorting is toepasbaar op een groot aantal artikelen, zo ook onder de categorie Pikhouweel. Tenslotte kun je voor afrasteringsmaterialen die in de uitverkoop/opruiming zijn, terecht op onze Sale pagina. Voor andere hulpstukken bij afrastering kun je een kijkje nemen bij bijvoorbeeld Paalhamers of Draadhaspels.