Gratis verzending vanaf € 29,-
Voor 15:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen gratis retour *

MEGA deken Magazijn OPRUIMING! Tot 30% korting op alle dekens! Actievoorwaarden >>

MEGA deken Magazijn OPRUIMING! Tot 30% korting op alle dekens! Actievoorwaarden >>

Pfiff Westernsingel

De Westernsport groeit in Europa gestaag aan populariteit. Deze discipline vindt zijn oorsprong in de Verenigde Staten en het ranchwerk te paard waarbij de cowboys vele uren in het zadel doorbrachten. Niet verwonderlijk dat Westernzadels er heel anders uit zien dan de Engelse zadels. Pfiff heeft een uitgebreid assortiment voor westernrijders en hun paard, je vindt deze natuurlijk bij Agradi. Naast een western zadel heb je een westernpad, bit een western singel nodig.

De onderdelen van het westernzadel worden gebruikelijk bij hun Engelse termen genoemd. Ook de manier van bevestiging van de singel verschilt erg. Zo heeft een westernzadel geen vaste singelstoten zoals een Engels zadel, maar aan beide zijden verschillende riemen en zijn deze riemen vele malen breder en langer dan de Engelse singelstoten.  Meestal vind je aan de rechterzijde van het zadel de Off-billet, een lange leren of nylon riem. Deze riem haal je door de singel heen, waarna je allebei de uiteinden door de grote D-ring aan het zadel haalt en vastgespt. Aan de linkerzijde vindt je de ‘Latigo’ of Tie Strap, deze zit stevig vastgemaakt aan de D-ring van het zadel, dit is de kant waar je de singel los maakt en het paard aansingelt. Deze lange riem heeft meestal gaten voor de gesp van de singel. Je haalt de Tie Strap door de singelgesp en weer door de ring aan het zadel om deze vervolgens vast te gespen. Het uiteinde van de Tie Strap haal je door het leertje aan de voorkant van het zadel, de Latigo houder.

0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
Selecteer een prijsklasse
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
 1. Sale
  Pfiff Westernsingel Vestan Bruin
  vanaf € 17,96 -25%

  Pfiff Westernsingel Vestan Bruin

  (112)
 2. Sale
  Pfiff Soft Singel voor Westernzadel Zwart
  vanaf € 29,21 -25%

  Pfiff Soft Singel voor Westernzadel Zwart

  (21)
Aantal per pagina:
24 96

Pfiff heeft verschillende singels die geschikt zijn voor westernzadels. Deze singels hebben hele grote gespen, zonder rollers. Voor het vastmaken van een martingaal of andere hulpteugels, hebben de singels ook een set D-ringen in het midden. Naast verschillende maten, zijn de westernsingels van Pfiff ook in verschillende materialen verkrijgbaar.

Pfiff heeft een westernsingel met synthetische schapenvacht. Door deze voering is de singel erg comfortabel voor het paard en heel geschikt voor paarden die snel schuurplekken krijgen. Doordat de vacht niet echt is, is deze eenvoudig te wassen en diervriendelijk.

Een andere westernsingel van Pfiff is gemaakt van zacht en soepel rubber. De singel is hierdoor zacht, rekt iets mee met de bewegingen van het paard en schuurt niet. Ook is deze singel bijna onderhoudsvrij en kun je hem gemakkelijk schoonmaken met water onder de kraan.

Alles van Pfiff voor de westernruiter bestel je gemakkelijk en voordelig bij Agradi.