Gratis verzending vanaf € 29,-
Voor 23:59 besteld, morgen verzonden
90 dagen bedenktijd *

Nu 25% korting op alle zomercollecties 2020!

Nu 25% korting op alle zomercollecties 2020!

Zweetdekens

In deze productcategorie vind je ons ruime assortiment aan zweetdekens voor paarden en pony’s.
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
Selecteer een prijsklasse
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
 1. Harry's Horse Fleecedeken Denici Cavalli Rosegold Navy
  € 49,95

  Harry's Horse Fleecedeken Denici Cavalli Rosegold Navy

  (0)
 2. Rambo Helix Deken m Kruissingels Black orange
  vanaf € 94,46 -10%

  Rambo Helix Deken m Kruissingels Black orange

  (15)
 3. Riding World Fleecedeken Combo Navy/Blauw
  € 26,90

  Riding World Fleecedeken Combo Navy/Blauw

  (11)

Populaire merken

 1. Rambo Dry Rug Grey
  € 125,95 € 113,36 -10%

  Rambo Dry Rug Grey

  (142)
 2. Bucas Shamrock Power Black/Silver
  vanaf € 80,10 -10%

  Bucas Shamrock Power Black/Silver

  (104)
 3. Amigo Jersey met Kruissingels Navy/Silver
  € 48,95 € 44,06 -10%

  Amigo Jersey met Kruissingels Navy/Silver

  (88)
 4. HKM Fleecedeken Met Kraag Donkerblauw
  € 59,95 € 56,95 -5%

  HKM Fleecedeken Met Kraag Donkerblauw

  (17)
 5. Rambo Techni Waffle Cooler Navy/Beige
  € 62,95 € 56,66 -10%

  Rambo Techni Waffle Cooler Navy/Beige

  (18)
 6. Bucas Power Cooler Black/Silver
  € 79,90 € 71,91 -10%

  Bucas Power Cooler Black/Silver

  (37)
Aantal per pagina:
24 96

Bij Agradi.nl vind je fleecedekens van verschillende merken. Hierbij kun je denken aan merken zoals BR,Bucas,Harrys Horse, Rambo, Amigo, Imperial Riding, Eskadron en nog vele andere. Onze fleece dekens zijn van hoogwaardige kwaliteit en zijn verkrijgbaar in verschillende prijscategorieën. Met meer dan 400 zweetdekens in het assortiment heb je bovendien bij Agradi een enorme keuze in kleuren, maten en modellen.

De naam zegt het al waar de deken ooit voor bedacht is, om te gebruiken bij bezwete paarden. Wanneer je flink met je paard of pony heeft getraind en deze bezweet is geraakt, is het van belang dat hij of zij geen kou vat. Na de training gebruik je daarom een zweetdeken. Deze zijn speciaal ontwikkeld om het zweet af te voeren en het paard te laten drogen, maar daarbij het paard niet te hard af te laten koelen. vaak zie je ook wel dat mensen een fleecedeken bij transport op doen wanneer het iets koel is of het paard met de zweetdeken na het wassen sneller laten drogen.

Van oudsher werden zweetdekens van wol gemaakt. Dat werkte prima en ze zijn nog steeds te verkrijgen, maar ze waren in sommige situaties wat warm en ook wat zwaar. Wil je je paard laten drogen maar ook veel warmte geven? Dan is wol nog steeds de beste keuze.

Tegenwoordig worden zweetdekens voornamelijk van fleece gemaakt. Fleece zorgt er net als wol voor dat vocht snel naar buiten afgevoerd wordt. Fleece is over het algemeen wat dunner dan wol, maar is wel in verschillende diktes te krijgen. Fleece is goed te wassen in de wasmachine en hoef je met minder beleid te doen dan met wol.

Behalve fleece en wol zijn er ook nog andere stoffen beschikbaar bij zweetdekens. Zo hebben Rambo en Bucas beide zweetdekens van stoffen welke je paard super snel super droog maken.

Wanneer het erg koud is of je paard is van top tot teen geschoren dan kun je kiezen voor een van onze zweetdekens met een hals, deze houden de hals warm en voeren ook weer het vocht af.

Niet alle zweetdeken hebben dezelfde bevestigingen. Sommige hebben kruissingels en andere dekens hebben geen singels of afneembare singels. Wanneer je de zweetdeken ook wel eens over je paard doet als hij een zadel op heeft dan is het handig om een zweetdeken te hebben welke geen singels heeft, of afneembare singels. Hierdoor hieven de singels niet los te hangen. Voor op stal is het juist wel handig om een deken met singels te hebben. Paarden lopen rond en gaan misschien ook nog wel in de stal rollen. Door de singels hoeft de deken niet af te zakken waardoor deze zou kunnen beschadigen. Heb je nu een zweetdeken zonder singel waarvan je graag zou willen dat deze stabieler op je paard ligt? Dan kan je nog aan losse elastische singels denken, dekensingels kan je hier vinden.

Zweetdekens hebben we echt al voor de aller kleinste shetlanders maat ook voor paarden zo groot als een shire. Ook voor paarden met een meer barokke bouw zoals een Fries hebben we passen de zweetdekens. Zo hebben we voor ieder paard een passende zweetdeken voor een scherpe prijs, ongeacht het ras.

Sommige zweetdekens hebben het logo van het merk erop gedrukt of geborduurd. Andere zweetdekens zijn helemaal blanco en kun je zelf naar eigen wensen laten borduren. Bijvoorbeeld met de naam van je paard, je stalnaam of je sponsor op de zweetdeken.

Een perfect passende deken voor je paard of pony vindt je bij Agradi.nl. Mocht je de dekenmaat van je paard of pony niet weten? Kijk dan even op de pagina Maattabel Paardendekens. Hier kan je ook meer lezen over de juiste pasvorm bij je paard.