Gratis verzending vanaf € 49,-
Voor 23:59 besteld, morgen verzonden
90 dagen gratis retour *
Agradi

Western Bitten

Op zoek naar een western bit? Dan ben je bij Agradi aan het juiste adres. Bekijk ons uitgebreide assortiment! Meer informatie

0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
Selecteer een prijsklasse
0 Geselecteerd
Sale
Feeling Trainingsbit Koperen
Vanaf€ 39,99-15%

Feeling Trainingsbit Koperen

(2)
Waldhausen Trainingsbit D-Ring
€ 42,95

Waldhausen Trainingsbit D-Ring

(1)
Sale
Feeling Bit Amerikaans
€ 37,90€ 33,99-10%

Feeling Bit Amerikaans

(2)
Myler Western D-Ring Comfort MB04 Level 1 12,5cm
€ 148,24

Myler Western D-Ring Comfort MB04 Level 1 12,5cm

(1)

Populaire merken

Aantal per pagina:

Western bitten zijn er in verschillende vormen en maten. Ze hebben dan ook niet allemaal dezelfde functie. Je kunt bij Agradi western bitten kopen van onder andere HKM Western , Myler, Feeling en Waldhausen.

Om te beginnen kennen we binnen de western sport het Snaffle bit. Dit mondstuk kun je vergelijken met een Engelse trens. Over het algemeen worden paarden hiermee getraind. Het mondstuk kan zowel gebroken als ongebroken zijn en de ringen kunnen verschillende vormen hebben. De Snaffle zijn er in twee soorten. De Shank Snaffle, deze heeft scharen, en de gewone Snaffle, deze heeft verschillende soorten bit ringen. De scharen zijn er in verschillende lengtes. De Snaffle met bit ringen is het eerste bit wat een jong paard in krijgen tijdens het begin van hun training. Wanneer een paard verder is in de training kan deze gebruik maken van een shank Snaffle.

Het volgende mondstuk wat we kennen is de Billy Allen. De Billy Allen is een bit wat niet kan buigen in het mondstuk. Er zit wel beweging in het bit maar het mondstuk ligt altijd rustig in de mond van het paard. Het maakt hierbij niet uit of het bit scharen heeft of ringen. Billy Allens zijn er in verschillende soorten en sterktes. Het Billy Allen mondstuk wordt gebruikt voor ruiters met een hardere hand of paarden met een gevoelige mond, omdat je met dit bit niet snel te veel kan inwerken op de mond.

Verder kan je bij Agradi ook bitten met een ongebroken mondstuk kopen. Deze zijn er met scharen en tongboog. Een veel gebruikt mondstuk is de correctional. Dit mondstuk bestaat uit een boog met hieraan korte of lange scharen. De correctional wordt pas gebruikt wanneer een paard goed is doorgereden. Het mondstuk zorgt ervoor dat het paard makkelijker gaat na geven. Als ruiter is het belangrijk om met dit mondstuk zacht in de hand te zijn. Dit mondstuk wordt vaak gebruikt wanneer het paard op één hand wordt gereden. Het is verstandig om voor dat je dit bit voor de eerste keer gebruikt contact op te nemen met een trainer of professional. Zij kunnen kijken of dit bit bij jou en jouw paard past.

De verschillende soorten shanks zorgen ervoor dat het bit aan twee kanten los kan bewegen. Hoe langer de shank hoe groter de hefboomwerking is. Bij Agradi zijn er verschillende soorten bitten te koop. We hebben show bitten, sweet iron, mondstuk met appelsmaak en koperen mondstukken.

Voordat je een western bit uitkiest is het dus belangrijk om te weten wat je nodig hebt. Want zo simpel is dat dus niet om het juiste bit te vinden. Naast bitten hebben we bij Agradi nog veel meer voor westernruiters. Wat dacht je van western pads of western hoofdstellen? De westernsport is misschien niet de meeste beoefende sport in Nederland, maar dat betekend niet dat wij hier geen artikelen voor hebben. Wij zijn er voor iedereen en hebben dus ook een ruim assortiment voor de westernruiters!

Dus ga je een western bit kopen? Of ben je op zoek naar iets anders voor je paard? Dan ben je bij ons aan het goede adres.