Gratis verzending vanaf € 39,-
Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen gratis retour *
Agradi

Vliegen Uitrijdekens

Lekker buiten rijden in de zomer zonder last te hebben van insecten? Kijk hieronder voor ons aanbod aan vliegen uitrijdekens! Meer informatie

0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
Selecteer een prijsklasse
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
Waldhausen Vliegenuitrijdeken Comfort Grijs
€ 29,95

Waldhausen Vliegenuitrijdeken Comfort Grijs

(1)
Nieuw
Horka Vliegen Uitrijdeken Wit
€ 59,95

Horka Vliegen Uitrijdeken Wit

(0)
Nieuw
Horka Vliegen Uitrijdeken Zebra
€ 59,95

Horka Vliegen Uitrijdeken Zebra

(0)
Waldhausen Vliegenuitrijdeken Protect Zilvergrijs
€ 37,95

Waldhausen Vliegenuitrijdeken Protect Zilvergrijs

(1)
HKM Vliegenuitrijdeken Stars Grijs/Wit
€ 39,95

HKM Vliegenuitrijdeken Stars Grijs/Wit

(0)

Populaire merken

Aantal per pagina:

Functie van een vliegen uitrijdeken

De functie van een vliegendeken is om vliegen en andere insecten van jouw paard af te houden, zeker als je naar het bos gaat zullen insecten volop aanwezig zijn in de zomer. Wanneer je echter een normale vliegendeken onder het zadel legt gaat dit schuren en daarom is het fijn om een speciale vliegen uitrijdeken aan te schaffen. Een uitrijdeken tegen vliegen heeft een speciale uitsparing bij het zadel waardoor de deken niet op de plek van het zadel ligt en zo voorkomt dat de deken schuurplekken veroorzaakt.

Soorten vliegen uitrijdekens

De meeste vliegen uitrijdekens zijn zo gemaakt dat ze het hele paard zo goed mogelijk beschermen, dus zowel de hals als het lichaam. Bij sommige van deze dekens kun je de hals eraf halen, zodat je ook zonder hals kan rijden zoals bij de dekens van Bucas. En dan zijn er ook nog dekens waar helemaal geen hals aan zit, dit is soms fijner voor paarden die bijvoorbeeld heel veel manen hebben. Aangezien je met rijden met je benen bij de buik van het paard moet kunnen, hebben sommige dekens een extra uitsparing gemaakt bij de singel zodat de beenhulpen niet verstoord worden. Dekens van Amigo en Rambo hebben bijvoorbeeld zo’n uitsparing.

Kleuren en maten vliegen uitrijdekens

Alle vliegen uitrijdekens bestaan uit polyester en de meeste hebben een fijnmazige mesh om zo te zorgen dat insecten niet op jouw paard kunnen zitten en gaan steken. De dekens in ons assortiment zijn te koop voor alle pony’s en paarden, dus van shetlander tot en met paard. Vliegen uitrijdekens zijn er in het blauw, wit en grijs, maar ook in zebra print. Het idee voor de zebraprint is gekomen vanuit de natuur. Bij het uitzoeken waarom zebra’s strepen en geen schutkleur hebben kwamen ze erachter dat er minder vliegen op zebra’s gaan zitten dan bijvoorbeeld paarden. Het strepenpatroon zou de vliegen verblinden waardoor de landing verstoord wordt. Een vliegen uitrijdeken met zebraprint is dus een goede extra bescherming om jouw paard te weren voor vervelende insecten.

Natuurlijk hebben we niet alleen uitrijdekens met deze zebra print maar ook gewone vliegendekens, kijk vooral eens bij de categorie vliegendekens. Om te zien of de vliegen uitrijdekens op dit moment korting hebben, kijk dan eens op de sale en/of outlet pagina.