Gratis verzending vanaf € 39,-
Voor 23:59 besteld, morgen verzonden
90 dagen gratis retour *

Vitaminen en Mineralen

Vind hier het ruime aanbod aan vitamines voor het paard van onder andere Excellent, Sectolin en Puur natuur.

Vitamines zijn nodig in het lichaam om verschillende omzettingen mogelijk te maken. Een deel van deze vitaminen worden door het lichaam zelf aangemaakt, een deel moet via de voeding aangeboden worden. Wanneer een paard niet alle, of niet genoeg vitamines aan kan maken dan kan je een supplement voeren om dit (dreigende) te kort op te vangen. Met name sportpaarden, dekhengsten, veulen en drachtige paarden hebben een verhoogde behoefte aan vitaminen. Als aanvulling op het voer van het paard heeft Agradi vele verschillende vitamine supplementen zodat er altijd een supplement past in de situatie van jouw paard.

Totaalformules vitamines

Wanneer je weet dat je paard wel wat extra's kan gebruiken, maar er niet zeker van bent welke vitamines exact je paard nodig heeft zijn er vele keuzes van supplementen mogelijk welke een totaalpakket aanbieden. De samenstelling van vitamines in het betreffende supplement zijn dan samengesteld aan de hand van het 'gemiddelde paard'. Natuurlijk kan het zijn dat jouw paard net een andere behoefte heeft dan het gemiddelde paard, maar in de meeste gevallen zit je al een heel eind in de goede richting.
Wil je helemaal precies weten wat je paard nodig heeft dan kan je op extra onderzoek uit. Een bloedtest via je dierenarts kan je bijvoorbeeld helpen om een meer compleet beeld te krijgen van de voedingstoestand van je paard.

Een belangrijke plek voor vitamine E

Een vitamine die vaak als supplement wordt gegeven is vitamine E. Deze vitamine bevordert de afvoer van afvalstoffen en is zeer bevorderlijk voor de spierfunctie. Vitamine E wordt vaak in producten verwerkt in combinatie met Selenium. Deze twee stoffen bevorderen de opbouw en de afvoer van verbrandingsstoffen in spieren. Vitamine E en Selenium werken het beste wanneer zij in combinatie worden gebruikt. Vanwege haar werking worden vitamine E/selenium supplementen vaak gebruikt voor paarden die regelmatig intensieve arbeid verrichten.

Vormen van vitaminesupplementen

Er zijn verschillende vormen van vitaminen supplementen beschikbaar. Poeder, vloeistof, pasta, brok, losse kruiden, er zijn verschillende voervormen om vitamines aan je paard te kunnen geven. Door de ruime keuze kan je kiezen wat het beste zal werken voor jou en je paard.
Heeft je paard echt een dip dan kan je hem het beste een vitamineboost geven. Dit is in pastavorm en geeft in 1 keer een hoge concentratie aan vitamines aan je paard

De vitaminesupplementen van Agradi ondersteunen het immuunsysteem van jouw paard. Bij verhoogde behoefte kunnen paarden vaak net dat beetje extra weerstandsondersteuning goed gebruiken in aanvulling op regulier paardenvoer. Wanneer jouw paard of pony symptomen vertoont van een vitaminetekort zonder dat je een reden kan aangeven, adviseren wij om een dierenarts te raadplegen om de oorzaak te achterhalen. Naast vitamines koop je nog veel meer weerstand ondersteunende producten in onze webshop.