Outlet

Praam Paard

  1. HKM Houten Neuspraam 32,5cm

    HKM Houten Neuspraam 32,5cm

    5,32
    43
Aantal per pagina:
20 100

Wil je graag een extra stevige praam? Dan kun je kiezen voor een houten praam met een ketting of touw. Moch je toch liever voor metaal gaan dan ben je bij ons aan het juiste adres. Agradi.nl heeft nu een praam en neusknevel vervaardigd uit metaal met een nylon touw inclusief musketon. Het model is een knijpmodel en makkelijk in gebruik.


Maar wanneer gebruik je nou precies een praam? Allereerst is een paard van nature een vluchtdier. Wanneer je paard zich in een bedreigde situatie bevindt zal het proberen te vluchten. Is dit niet mogelijk dan zal hij zich kunnen afweren door te gaan slaan of bijten. Dit kan voorkomen als een paard wordt bekapt door de hoefsmid of wordt geschoren. Om je paard rustig te krijgen kunt u onder professionele begeleiding een praam gebruiken.

Een praam is een hulpmiddel om een paard rustiger te laten worden of juist rustig te houden. De lus van de praam dient om de bovenlip van het paard te worden aangebracht en aangedraaid. In de bovenlip van het paard zitten namelijk drukpunten, wanneer deze drukpunten worden geactiveerd maakt het lichaam endorfine aan. Van endorfine wordt het paard rustig en het werkt verdovend. Een praam doet dus geen pijn bij het paard.

Moch je toch geen praam bij een paard willen gebruiken, en slaat deze toch vaak. Dan kun je kiezen voor een paarden kluister. Dit is een kluister met een extra zachte. Deze speciale voering voorkomt eventuele schade aan de benen van de paarden.

Wij hebben pramen voor paarden van verschillende merken. Zo bieden wij je BR, Harry’s Horse, Horze en Pfiff