Gratis verzending vanaf € 49,-
Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen gratis retour *
Agradi

Oornetjes

Oornetjes koop je goedkoop in de webshop van Agradi! Meer informatie

0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
Selecteer een prijsklasse
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
Sale
BR Oornetje Geluidswerend Zwart
€ 18,95€ 14,99-21%

BR Oornetje Geluidswerend Zwart

(55)
HKM Oornetje Romy Lichtroze
€ 16,95

HKM Oornetje Romy Lichtroze

(50)
Sale
BR Oornetje Event Katoen All Aboard
€ 25,95€ 19,98-23%

BR Oornetje Event Katoen All Aboard

(277)
HKM Oornetje Romy Kobaltblauw
€ 16,95

HKM Oornetje Romy Kobaltblauw

(49)
Sale
BR Oornetje Event Katoen Mediterranea
€ 25,95€ 19,98-23%

BR Oornetje Event Katoen Mediterranea

(277)
Covalliero Oornetje Empara Zwart Cob/Full
€ 9,99

Covalliero Oornetje Empara Zwart Cob/Full

(18)

Populaire merken

Aantal per pagina:

Een oornetje is een veelgebruikt item bij paarden, je kan het combineren met een bijpassend dekje waardoor het paard volledig in set loopt. Daarnaast heeft een oornetje nog meer handige functies. Bij Agradi heb je een ruime keuze aan allerlei verschillende oornetjes, verkrijgbaar in de leukste hippe kleuren en motiefjes. Populaire merken voor oornetjes zijn BR en HKM, maar ook Imperial Riding heeft veel leuke oornetjes in het assortiment. Wanneer je opzoek bent naar een oornetje van een bepaald merk, kun je terecht in de Merkenshop van Agradi.

Een oornetje kun je bij een paard gebruiken om verschillende redenen. Tegenwoordig is de meest voorkomende reden dat het simpelweg leuk staat om een oornetje te gebruiken in dezelfde kleur als het dekje. Hierom zijn de oornetjes ook te verkrijgen in de leukste kleuren, sommige merken hebben zelfs volledige collecties met dressuurdekjes met bijpassende oornetjes. Van origine is het oornetje niet direct bedoeld als mode item, maar ter bescherming van de oren. Door het gebruik van een oornetje heeft het paard minder last van vliegen en andere insecten die rond de oren zoemen. Dit geeft voor sommige paarden een stuk meer rust. Een paard dat last heeft van zoemende insecten rond de oren heeft de neiging om met het hoofd te gaan schudden. Hierdoor verliezen ruiter en paard beiden de concentratie tijdens het rijden.

Oornetjes worden voornamelijk gebruikt tijdens het rijden, maar er bestaan ook vliegenkappen met een soort ingebouwd oornetje. Deze beschermen de oren en de ogen van het paard tegen vervelende insecten die rond het paard vliegen. Deze kappen worden ook wel vliegenmaskers genoemd en worden over het algemeen gebruikt in de wei en niet tijdens het rijden.

Een andere handige functionaliteit van oornetjes, is dat ze geluid dempen. Sommige ruiters gebruiken dus een oornetje bij paarden die schrikachtig zijn of fel reageren op bepaalde geluiden. Omgevingsgeluid wordt door het netje grotendeels gedempt en hierdoor kan het paard zich beter concentreren. Oornetjes zijn dus ideaal voor op wedstrijd, de KNHS staat oornetjes tijdens dressuur en springen over het algemeen toe. Check voor de zekerheid altijd even het reglement waar en wanneer oornetjes toegestaan zijn!

Oornetjes koop je dus snel en gemakkelijk online bij Agradi.nl! Met het ruime assortiment aan verschillende oornetjes heb je genoeg keuze voor het ideale oornetje. Wanneer je opzoek bent naar oornetjes in de aanbieding, kun je een kijkje nemen op de Sale pagina van Agradi.