Gratis verzending vanaf € 29,-
Voor 23:59 besteld, maandag verzonden
90 dagen gratis retour *

Zomer SALE! Tot 20% korting op bijna alles! Actievoorwaarden >>

Zomer SALE! Tot 20% korting op bijna alles! Actievoorwaarden >>

Longeerlijnen

Bekijk hier het assortiment aan Longeerlijnen bij Agradi!
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
Selecteer een prijsklasse
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
 1. Kerbl Dubbele Longeerlijn Soft Zwart
  € 22,99

  Kerbl Dubbele Longeerlijn Soft Zwart

  (8)
 2. Premiere Longeerlijn Softgrip Musketon Zwart 12m
  € 13,50

  Premiere Longeerlijn Softgrip Musketon Zwart 12m

  (34)
 3. Sale
  Norton Longeerlijn Zwart
  € 14,90 € 13,41 -10%

  Norton Longeerlijn Zwart

  (7)
 4. Premiere Longeerlijn Softgrip Musketon Blauw
  € 9,95

  Premiere Longeerlijn Softgrip Musketon Blauw

  (114)
 5. Premiere Longeerlijn Softgrip Musketon Zwart
  € 9,95

  Premiere Longeerlijn Softgrip Musketon Zwart

  (114)
 6. Premiere Longeerlijn Softgrip Musketon Zwart/Roze
  € 9,95

  Premiere Longeerlijn Softgrip Musketon Zwart/Roze

  (114)
 7. Sale
  Pfiff Kunststof Longeerlijn Lichtblauw
  € 8,95 € 7,16 -20%

  Pfiff Kunststof Longeerlijn Lichtblauw

  (10)
 8. Sale
  Pfiff Kunststof Longeerlijn Roze
  € 8,95 € 7,16 -20%

  Pfiff Kunststof Longeerlijn Roze

  (6)
 9. Populaire merken

Aantal per pagina:
24 96

Naast het rijden van paarden kan je ook met je paard oefenen door middel van grondwerk. Dit kan bijvoorbeeld als je paard nog geen zadel gewend is, of als je je paard iets wilt leren wat onder het zadel moeilijker is.

Het doel van longeren kan verschillend zijn, zo kan je je paard longeren als het strekken van de benen of om je paard rustiger te maken voor het rijden. Verder kan je je paard nog longeren om je paard iets te leren, en kan je door middel van longeren je paard beleren voor tuigwerk. Hulpmiddelen om je paard te longeren zijn onder andere een enkele longeerlijn of een dubbele longeerlijn, deze zijn eigenlijk altijd nodig wanneer je controle over je paard wild uit oefenen. De longeerlijn wordt bevestigd aan het bit, of aan een longeersingel. Een longeersingel is een singel die je achter de schouders van het paard bevestigd, hieraan kunnen verschillende hulpteugels aan worden bevestigd. Hulpteugels zijn in vele verschillende varianten te verkrijgen. Bekijk snel ons assortiment voor het longeren.

Longeerlijnen heb je in twee soorten, de enkele longeerlijn en de dubbele longeerlijn. Wat je met een dubbele longeerlijn meer kan is het paard aan twee kanten te besturen, of achter het paard te lopen. Longeerlijnen zijn in verschillende lengtematen te verkrijgen, variërend van 8 meter en 18 meter. De longeerlijnen zijn in verschillende materialen te verkrijgen, zoas softnylon. Verder zijn er verschillende soorten kleuren en ook verschillende kleurcombinaties.

Een tussenstukje is een stukje nylon met twee haken en een lus eraan. Dit tussenstukje verbindt de twee bitringen met elkaar, zodat er evenveel druk op beide ringen wordt gezet. De longeerlijn kan je aan de lus klikken. De tussenstukjes zijn bijvoorbeeld te verkrijgen van het merk Horka. Tussenstukjes zijn meestal in één maat te verkrijgen.

Longeerhulpen zijn lijnen die verbonden worden tussen het bit of hoofdstel en de longeersingel. De lijnen hebben verschillende functies en zijn in verschillende vormen. Voorbeelden van hulpteugels zijn bijzet touwtjes, halsverlengers, passoa’s en bijzetteugels.

Een longeersingel is een band, gevormd naar de bouw van het paard die achter de schoft en schouderbladen wordt bevestigd. Deze wordt het zelfde vast gemaakt als een zadel. Aan de longeersingel kun je door middel van de ringen die eraan zitten verschillende hulpmiddelen vast maken. Bij het longeren wordt meestal een hoofdstel gebruikt, dat om het hoofd van het paard wordt bevestigd. Verder kan je ook nog gebruikmaken van een kaptoom, een bitloos systeem waaraan je de longeerlijn kan bevestigen aan het neusstuk van de kaptoom. Agradi verkoopt zowel hoofdstellen als kaptomen. Als laatst kan je ook nog gebruik maken van een longeerzweep, deze verkoopt Agradi bij de ruiterbenodigdheden bij de zwepen.

Kortom, Agradi heeft alle benodigdheden om te kunnen longeren op een paardvriendelijke manier zodat je paard ook buiten het rijden beweging krijgt. Bekijk ook eens onze voedingssupplementen voor paarden. In de paardendrogisterij vind je allerlei producten om de gezondheid van je paard te ondersteunen.