Gratis verzending vanaf € 39,-
Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen gratis retour *

Kinkettingen

Kijk hieronder voor een ruime keuze uit kinkettingen en kinriemen!

0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
Selecteer een prijsklasse
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd

Populaire merken

Myler
Waldhausen
BR Ruitersport
Norton
Shires Ruitershop
Stübben

Het gebruik van de kinketting

De kinketting wordt gebruikt bij verschillende bitten met een hefboomwerking. Het zorgt ervoor dat er druk op de onderkaak uitgeoefend wordt wanneer er druk op de hefboom van het bit komt en zorgt er ook voor dat het bit niet te ver kantelt. Het is van belang dat de kinketting niet te strak en niet te los zit. Wanneer de ketting te strak zit werkt het bit te veel in op de onderkaak en gaat het paard vaak minder goed door het lichaam lopen. Wanneer de ketting te los zit slaat het bit door en wordt de verbinding met de mond van het paard verstoord. De kinketting zit precies goed wanneer de scharen van het bit een hoek van 45 graden maken met de mondspleet wanneer de teugels strak getrokken worden.

De bevestiging van de kinketting

De kinketting wordt bijvoorbeeld gebruikt bij de stang van een stang en trens ophanging of een pelham, maar ook bij western bitten wordt er soms gebruik gemaakt van een kinketting. Bij deze bitten kan er met kleine druk een groter signaal aan het paard gegeven worden wat helpt bij de verkleining van de hulpen van de ruiter. De kinketting wordt meestal aan het bit verbonden door middel van kinketting haakjes en deze zijn los verkrijgbaar in verschillende vormen en maten. Bij veel western bitten heb je echter kinkettingen met aan het uiteinde stukjes leer, waardoor de ketting door middel van gespen aan het bit bevestigd kan worden.

Kinkettingbeschermers

Voor meer comfort kan er gekozen worden om een kinkettingbeschermer om de ketting te doen, deze zijn los verkrijgbaar bij hoofdstelbeschermers. De kinkettingbeschermer kan bestaan uit bijvoorbeeld gel, bont, leer of neopreen. Als je helemaal geen ketting wil, kan je er ook voor kiezen om een kinriem van leer aan het bit te bevestigen in plaats van de kinketting.