Gratis verzending vanaf € 29,-
Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen gratis retour *

Zomer SALE! Tot 20% korting op bijna alles! Actievoorwaarden >>

Zomer SALE! Tot 20% korting op bijna alles! Actievoorwaarden >>

Kalkoenen Sets

Kijk hieronder voor diverse kalkoenensets om makkelijk mee te nemen op concours!
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
Selecteer een prijsklasse
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
 1. Premiere Kalkoenenset W3/8 zelfreinigend 2x8st
  € 42,95

  Premiere Kalkoenenset W3/8 zelfreinigend 2x8st

  (12)
 2. Premiere Kalkoenenset
  € 42,95

  Premiere Kalkoenenset

  (11)
 3. Populaire merken

Aantal per pagina:
24 96

Het gebruik van kalkoenen

Wanneer jouw paard ijzers heeft en je wilt op gras rijden is het slim om jouw paard wat extra grip te geven tegen uitglijden. Dit kan in de vorm van kalkoenen. Kalkoenen zijn ijzeren pinnen die vergeleken kunnen worden met noppen bij sportschoenen van mensen. Om de kalkoenen te bevestigen moet de hoefsmid gaten in de ijzers maken zodat ze erin gedraaid kunnen worden. Er zijn verschillende soorten kalkoenen voor diverse ondergronden. Op een zachte, natte bodem met hoog gras is het aan te raden om vierkante kalkoenen te gebruiken. Is de ondergrond hard met korter gras dan kun je beter kalkoenen met een punt erin draaien. Grote kalkoenen met vierkante kop geven de meeste grip, maar kunnen jouw paard ook afremmen. Bij droge bodem kan het zijn dat de vierkante kalkoenen niet volledig in de bodem kunnen zakken en dit kan blessures veroorzaken door verkeerde stand van de hoef. De kalkoenen met punt gaan makkelijker de grond in en geven dit probleem niet bij hardere grond.

Wat zit er in een kalkoenen set?

Bij Agradi hebben we diverse sets van kalkoenen van onder andere Tacx en Premiere. De kalkoenen van Tacx hebben een inkeping waardoor het schroefdraad zelfreinigend werkt en je de schroefgaten niet compleet leeg hoeft te halen. De sets bevatten zowel kleine als grote kalkoenen en gereedschap om de schroefgaten schoon te maken en de kalkoenen in de ijzers te draaien. De set zit in een handig kistje wat makkelijk mee te nemen is voor bijvoorbeeld op concours. Sommige sets hebben ook nog dopjes die in de schroefgaten gedaan kunnen worden zodat ze schoon blijven en je de kalkoenen er gelijk in kunt draaien.

Wil je graag losse kalkoenen of gereedschap? Kijk dan bij losse kalkoenen en kalkoenen toebehoren. Kijk voor alle producten die in de aanbieding zijn op de sale en/of outlet pagina.