Gratis verzending vanaf € 29,-
Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen gratis retour *

Zomer SALE! Tot 20% korting op bijna alles! Actievoorwaarden >>

Zomer SALE! Tot 20% korting op bijna alles! Actievoorwaarden >>

Hoofdstel Accessoires

Hoofdstel accessoires vind je net als de rest van onze spullen voor paarden bij Agradi.nl!
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
Selecteer een prijsklasse
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
 1. Effol Mondboter Appel
  vanaf € 2,75 -8%

  Effol Mondboter Appel

  (97)
 2. Effol Mondboter Banaan
  € 13,95 € 11,75 -16%

  Effol Mondboter Banaan

  (97)
 3. Sale
  Harry's Horse Hoofdstelnummers
  € 4,99 € 3,99 -20%

  Harry's Horse Hoofdstelnummers

  (20)
 4. Sale
  Shires Hoofdstel Clip RVS
  € 4,67 € 3,74 -20%

  Shires Hoofdstel Clip RVS

  (14)
 5. Rambo Micklem Plastic Clip 5cm 4 stuks
  € 2,95 € 2,66 -10%

  Rambo Micklem Plastic Clip 5cm 4 stuks

  (45)
 6. Effol Mondboter Mango
  € 13,95

  Effol Mondboter Mango

  (97)
 7. Agradi Startnummers Rond 000-999 Wit 9cm 2st
  € 7,50

  Agradi Startnummers Rond 000-999 Wit 9cm 2st

  (12)
 8. Kentucky Lucky Charms Dark Blue/Light Blue
  € 10,00

  Kentucky Lucky Charms Dark Blue/Light Blue

  (4)
 9. Sale
  BR Passanten Los Voor Leerwerk Zwart
  € 1,25 € 1,00 -20%

  BR Passanten Los Voor Leerwerk Zwart

  (17)
 10. Sale
  Agradi Startnummer met 3 cijfers
  € 2,59 € 2,33 -10%

  Agradi Startnummer met 3 cijfers

  (4)
 11. Dyon Blinkers Working Zwart
  € 19,99

  Dyon Blinkers Working Zwart

  (4)
 12. Kentucky Lucky Charms Black/Dark Blue
  € 10,00

  Kentucky Lucky Charms Black/Dark Blue

  (4)
 13. Kentucky Lucky Charms Black
  € 10,00

  Kentucky Lucky Charms Black

  (4)
 14. Sale
  EQUITHÈME Hoofdsteltas Zwart/Grijs
  € 15,90 € 14,31 -10%

  EQUITHÈME Hoofdsteltas Zwart/Grijs

  (10)
 15. Sale
  BR Passanten Los Voor Leerwerk Tobacco
  € 1,25 € 1,00 -20%

  BR Passanten Los Voor Leerwerk Tobacco

  (17)
 16. Acavallo Kopstuk/Neusriembeschermer Bruin
  € 18,95

  Acavallo Kopstuk/Neusriembeschermer Bruin

  (6)
 17. Rambo Bit Straps 2st Black
  € 6,95 € 6,26 -10%

  Rambo Bit Straps 2st Black

  (5)
 18. Populaire merken

Aantal per pagina:
24 96

In ons grote assortiment aan verschillende soorten spullen voor paarden verkopen wij onder andere hoofdstellen, neusriemen, teugels en natuurlijk ook een groot aanbod aan hoofdstel accessoires. Hoofdstel accessoires zijn erg handig wanneer je een onderdeel wilt vervangen of wilt zorgen voor meer comfort voor je paard. Bekijk ons aanbod of lees snel verder over de verschillende hoofdstel accessoires die wij aanbieden! In deze categorie vindt je allerlei merken, zoalsHarry's Horse, Premiere en Shires hoofdstel accessoires. Alle merken in onze categorieën zijn te vinden op de Merkenshop.

Hoofdstelonderleggers en kinkettingbeschermers

Hoofdstel accessoires worden gebruikt bij bijna alle disciplines van de paardensport, zoals dressuur en springen. Hoofdstel accessoires is eigenlijk een verzamelnaam van alle loss onderdelen welke voor hoofdstellen te verkrijgen zijn. Zo verkopen wij meerdere soorten onderleggers voor het hoofdstel en welke je ook aan je halster kan gebruiken. De lengte van de hoofdstelonderleggers is afhankelijk waar ze voor bedoeld zijn. Een kopstuk onderlegger heeft een andere lengte dan een neusriemonderlegger. Ze zijn er in verschillende materialen zoals van bont, gel en leer verkrijgbaar. Deze beschermen de gevoelige hoofdhuid van het paard en verdelen de druk. Ook verkopen wij verschillende onderdelen voor het hoofdstel zodat je deze weer compleet kan maken, of kan aanpassen. Verder bieden wij nog andere accessoires voor het hoofdstel zoals kinkettingen, frontriemen en kopstukken.
Kinkettingbeschermers zijn ook in verschillende materialen verkrijgbaar dus je hebt . Ze voorkomen dat er velletjes tussen de schakeltjes van de kinketting komen te zitten. Kinkettingbeschermers zijn verplicht op wedstrijden wanneer je met een stangbit (meestal stang en trens) rijdt.

Hoofdstelonderdelen

Wanneer er iet stuk is gegaan of je je hoofdstel beter passend wilt maken met een riempje in een andere maat kan je ook hier terecht, losse bakstukken, kopstukken, sperriemen etc kan je hier vinden.
Het meest kwijtgeraakt onderdeel van het hoofdstel zijn de passantjes. Deze zorgen er voor dat uitstekende riempjes vlak tegen het hoofdstel aan gehouden worden en niet meer rondzwieren bij de beweging van je paard. Zeker bij de sperriem is men deze toch wel regelmatig kwijt. Een creatieve oplossing met een manenelastiekje is vaak maar van korte duur omdat ze snel knappen. Daarom is het fijn dat er losse passantjes te bestellen zijn.

De accessoires voor het hoofdstel zijn gemaakt van verschillende materialen zoals (synthetisch) bont, leer, schuim en ijzer. Leer kan worden afgewerkt met verschillende kleuren stiksels en steentjes. Ook kan de hoofdstel accessoires onderlegd worden met een witte variant van het leer. De riempjes zijn gemaakt van roestvrij staal, zodat het tegen het zweet en verschillende weersomstandigheden kan.

Teugelclips

Teugelclips zijn ontzettend handige clips voor aan je teugel wanneer je veel verschillende paarden rijdt of regelmatig wisselt van positie tijdens het rijden. Bijvoorbeeld wanneer je aan de longe begint en daarna gaat rijden. Of wanneer je tijdens de buitenrit er ook eens naast wilt lopen, je kan dan aan 1 kant de teugel los clippen waardoor je een lange lijn in je hand hebt.

Hoofdstelnummers

Bij sommige wedstrijden of keuringen ben je verplicht om met een hoofdstelnummer te rijden. Ook hiervan heb je verschillende keuzes bij Agradi.

En meer

Zoek je iets anders dat je toch zeker wel een hoofdstel accessoire zou noemen maar wordt het hier niet vernoemd? De rubriek is te divers om alles te kunnen benoemen wat erin staat. Kijk dus zeker deze categorie eens door wanneer je ergens naar op zoek bent!

Het leer van een hoofdstel en dus ook van de hoofdstel accessoires moet doordat het gebruikt wordt bij het sporten met paarden regelmatig schoon gemaakt en ingevet worden om goed te blijven functioneren. Dit kan gedaan worden door middel van speciaal schoonmaakmiddel voor leer. Ook verkopen wij verschillende soorten lederbalsem, lederolie en zadelvet om het leer mooi en soepel te houden.