• Gratis verzending vanaf € 29,-
 • Voor 15:00 besteld, vandaag verzonden
 • Gratis retour binnen 90 dagen

Shop nu met 25% korting op bijna ALLES! | Dekens tot 30% korting.

25% korting op bijna ALLES! | Dekens tot 30% korting.

Foenegriek

 1. Agradi's keuze
  € 8,45 € 7,49 -11%
  ProHorse Fenegriek Plus 1kg
  (107)
 2. vanaf € 23,70
  Excellent Prominent
  (45)
Aantal per pagina:
20 100

Foenegriek wordt vaak gemengd met knoflook. In de paarden drogisterij van Agradi is een variant beschikbaar met daarin enkel foenegriek en knoflook gemengd. Maar er zijn ook producten beschikbaar waarin knoflook en foenegriek vermengd worden met zeewier en anijs, alle van het merk Dierendrogist. De knoflook verwerkt in het product heeft onder andere een bloedzuiverende werking, waardoor vliegen en andere insecten op afstand worden gehouden. Zeewier daarentegen geeft het paard een goede haarstructuur en helpt het paard wanneer het in de rui is. Anijs wordt vaak gebruikt bij de behandeling van een opgeblazen gevoel of winderigheid. Ook wordt anijs vaak gebruikt als slijmoplossend middel zodat het paard weer probleemloos kan ademen.
De bovengenoemde producten kunnen eenvoudig door het voer van het paard gemengd worden. De dosering is verschillend voor paard en pony. De dosering staat aangegeven op de verpakking, het is dus raadzaam om deze voor gebruik altijd even door te lezen.

Ook kan gekozen worden voor een foenegriek poeder, dit poeder is verkrijgbaar van het merk Dierendrogist. Dit product is rijk aan de vitaminen A, B, C en E. Daarnaast bevat het nog stoffen als fosfor, kalk en vetten. Ook dit product kan men gemakkelijk door het voer van het paard heen mengen, echter moet wel opgepast worden dat het poeder niet uit de voerbak wordt geblazen. Bij droog voer kan dit voorkomen worden door het poeder wat te bevochtigen. Ook de dosering voor dit product staat aangegeven aan op de verpakking.