Gratis verzending vanaf € 29,-
Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen bedenktijd *

40% op zomercollecties

40% op zomercollecties

Bilriemen

In de categorie paardendekenriemen vind je diverse soorten riemen voor de deken van je paard of pony.
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
Selecteer een prijsklasse
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
 1. Harry's Horse Set Elastische Bilkoorden
  € 8,95 € 8,50 -5%

  Harry's Horse Set Elastische Bilkoorden

  (78)
 2. Sale
  Bucas Legstraps Standard Black
  € 7,99 € 7,19 -10%

  Bucas Legstraps Standard Black

  (13)
 3. Sale
  Horka Elastisch Bilkoord per Paar Zwart
  € 9,95 € 8,46 -15%

  Horka Elastisch Bilkoord per Paar Zwart

  (104)
 4. Sale
  Pfiff Bilkoorden Zwart Set van 2
  € 9,50 € 8,07 -15%

  Pfiff Bilkoorden Zwart Set van 2

  (65)
 5. Harry's Horse Bilkoord Geplastificeerd
  € 4,95 € 3,99 -19%

  Harry's Horse Bilkoord Geplastificeerd

  (76)
 6. Sale
  Shires Dekenriem Elastisch Black
  € 5,76 € 4,90 -15%

  Shires Dekenriem Elastisch Black

  (26)
 7. Sale
  Pfiff Staartriem voor Dekens Zwart
  € 5,50 € 4,67 -15%

  Pfiff Staartriem voor Dekens Zwart

  (21)
 8. Weatherbeeta Strap Clip Swivel Black
  € 1,89

  Weatherbeeta Strap Clip Swivel Black

  (0)
 9. Sale
  Shires Been Riem Navy
  € 8,32 € 7,07 -15%

  Shires Been Riem Navy

  (3)
 10. Weatherbeeta Chest Strap Clip & Dee Black
  € 6,95

  Weatherbeeta Chest Strap Clip & Dee Black

  (0)
 11. Weatherbeeta Replacement Chest Buckle Set Navy
  € 3,75

  Weatherbeeta Replacement Chest Buckle Set Navy

  (0)
 12. Populaire merken

Aantal per pagina:
24 96

Het gebruik van dekenriemen komt de ligging van je paardendeken ten goede


Voor het comfort van je paard is het bij een paardendeken erg belangrijk dat de deken goed op zijn plaats blijft. Voor een groot gedeelte dien je hierbij rekening te houden met de pasvorm van de deken. Net als slecht passende kleding of schoenen bij jezelf is het voor een paard erg oncomfortabel om dag in dag uit met een slecht passende deken rond te lopen. Maar zelfs bij een goed passende deken daagt je paard de deken wel uit door te rennen, rollen, spelen met vriendjes of door in de wind te gaan staan. Dekenriemen kunnen meehelpen om de deken ook perfect te laten zitten tijdens al deze uitdagende activiteiten. Veel gebruikte dekenriemen zijn borstsluitingen, kruissingels, bilkoorden en een staartriem of staartkoord.

Waarom we losse onderdelen verkopenIedere paardeneigenaar weet hoe moeilijk het is om je dekens heel te houden. Soms heeft je paard (of het vriendje van je paard) er een hobby aan om in zijn vrije tijd te testen wat er allemaal los kan.natuurlijk kan er ook eens een ongelukje gebeuren waardoor er een dekenriem stuk gaat. Paardendeken worden intensief gebruikt dus natuurlijk kan ook uit slijtage een riem stuk gaan. Bij Agradi vind je daarom alles wat je nodig hebt voor kleine reparaties en vervangingen aan je deken. Met name Pfiff en Shires hebben veel onderdelen voor je deken in het assortiment om vervangingen en reparaties aan je deken uit te kunnen voeren.

Super handig, want een vervangende riem is vele malen goedkoper dan wanneer je een nieuwe deken zou moeten kopen. Agradi heeft in de categorie paardendekenriemen bilkoorden, staartriemen, snelsluitingen en borstriemen.


Bevestigen van dekenriemenMusketon sluitingen kunnen stuk gaan doordat ze ergens tegenaan stoten en afbreken of het veertje gaat bijvoorbeeld kapot door zand en ander vuil. Gelukkig zijn deze vaak vrij makkelijk te vervangen, vooral als je een beetje handig bent. Bij de meeste riemen zit de musketon aan het uiteinde genaaid in een lus, door de stiksels los te halen kun je de kapotte musketon eraf halen en de nieuwe erop zetten, een paar nieuwe steekjes door het band en je deken is weer als vanouds.
Dekensluitingen van kruissingels kan je op dezelfde manier repareren. De buisingels van Bucas zijn echter eenvoudiger te bevestigen omdat ze aan beide zijden een clipje hebben. Zo kan je ze in een paar seconden vervangen!
Het vervangen van bilkoorden en staartiemen is nog wel het makkelijkste van allemaal. De dekens bevatten D-ringetjes waaraan de bilriemen bevestigd zijn. Door middel van een clipje en/of een lus zijn ze aan de deken bevestigd. Zonder gereedschap of naald en draad kan je dus de bilriemen vervangen. Bij onze bilriemen heb je de mogelijkheid om voor nylon te kiezen of voor elastische bilkoorden.

De bilkoorden van Horseware zijn erg populair. Dit komt omdat zij een geplastificeerd bilkoord hebben. Hierdoor blijft er minder vuil aan hangen en is het makkelijk te reinigen mocht het toch vuil worden.Kom je er achter dat je deken toch geheel wel aan vervanging toe is door slijtage? Bij Agradi hebben we gelukkig een enorm assortiment met alle soorten dekens die je maar kan bedenken en met alle bekende merken. Ons complete dekenassortiment kan je hier vinden. Hier vind je alle bekende merken zoals Rambo, Amigo, Bucas en Harry's Horse.
Is je deken nog prima, maar kan de deken wel een wasje of wat verzorging gebruiken nu je toch aan het repareren gaat? Kijk dan eens op onze pagina met producten voor dekenonderhoud.