Outlet

Outdoorchef Barbecues

 1. Outdoorchef Kookboek Culinary Entertainer (Nederlands)
  Outlet

  Outdoorchef Kookboek Culinary Entertainer (Nederlands)

  5,99
  4

  Op voorraad Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden

Aantal per pagina:
20 100

Outdoorchef staat bekend om zijn vooruitstrevende innovatieve technieken, zo maken de gasbarbecues in bolvorm gebruik van een omkeerbaar trechtersysteem. Met dit systeem hebt u de keuze om gerechten langzaam te laten garen of om juist extra hitte te creëren om gerechten te grillen. Voor de houtskoolbarbecues zorgt een speciaal uitgevoerde trechter met een open en gesloten gedeelte voor een directe of indirecte barbecueverwarming. De luchttoevoer is bij alle houtskoolbarbecues goed te regelen en op verschillende modellen is de warmte afleesbaar middels een ingebouwde thermometer. Ook zijn er Outdoorchef barbecues met een scharnierend deksel, veilig en handig.

De barbecues van Outdoorchef zijn vervaardigd van duurzame materialen. Roestvrij staal, porselein geëmailleerd staal en gepoedercoat staal. Dit staat garant voor een lange levensduur maar ook (en dat is niet onbelangrijk) handig schoonmaken. Outdoorchef heeft meer aandacht besteed aan de wijze hoe vetten worden opgevangen dan welk ander merk dan ook. De plekken waar vet mee in aanraking kan komen zijn zo behandeld dat deze simpel te reinigen zijn.

Barbecues van Outdoorchef zijn veilig in het gebruik, de barbecues zijn stevig en vervaardigd van zware materialen. De onderstellen die Outdoorchef gebruikt op zijn barbecues zijn doordacht en veilig in gebruik. (verplaats een brandende barbecue nooit!)

Naast barbecues biedt Outdoorchef een uitgebreid assortiment aan handige accessoires. Barbecuetangen, gourmetsets, wokpannen, pizzaplaten, losse zijplaten voor bolbarbecues en elektronische temperatuurmeters. Ook diverse hoezen voor de verschillende types barbecues. Zelfs aan een hoes voor de gasfles is gedacht! Het nieuw uitgebrachte kookboek van Outdoorchef is een aanrader. Dit staat vol met heerlijke barbecuegerechten en tips. Als u ideeën op wil doen om te barbecueën op een gezonde manier, is dit een luxe uitgevoerd naslagwerk met vele tips en trucks om van uw barbecueavond een succesavond te maken. Veel aandacht is besteed aan barbecuegerechten zonder vlees!

Barbecueën wordt meer en meer een lifestyle van gezond eten en buiten zijn. Het Zwitserse Outdoorchef heeft deze trend al jaren geleden opgepikt en heeft zich ontwikkeld tot een toonaangevend merk in barbecues en barbecueaccessoires. Of het nu zomer of winter is, een gerecht bereid op een Outdoorchef barbecue is altijd feestelijk, gezond en heerlijk.

In het voorjaar van 2013 hebben wij onze klanten gevraagd of zij een Outdoorchef barbecue willen testen.

Uit de vele inschrijvingen zijn een drie-tal personen geselecteerd. Hieronder lees je hun verslagen.


Jannette van Dijk-Dokter

Elektrische barbecue: Outdoorchef Electra + hoes + gourmetset + pizzasteen + kookboek


Mike Platvoet 

Gas barbecue: Outdoorchef Ascona blauw + hoes + grillplaat + gourmetset +halvemaan + pizzasteen + kookboek


Rene Voss

Houtskolen barbecue: Outdoorchef Rover 480 + hoes + halvemaan + kookboek


Eerste testverslag van Jannette van Dijk-Dokter

Elektrische barbecue: Outdoorchef Electra + hoes + gourmetset + pizzasteen + kookboek

Jannette foto 1

Jannette foto 2

Ik ben heel enthousiast over de barbecue. Heb er echt zin om de barbecue te gaan uit proberen.

Verpakking: Ik heb het pakket in een grote doos ontvangen. Het was heel netjes ingepakt er waren dan ook geen beschadigingen aan de doos.

Alle onderdelen zaten in plastic en een kartonnen doos en daarom heen nog karton om de grote doos op te vullen. Het was echt allemaal keurig en degelijk ingepakt!

Handleiding/in elkaar te zetten: Ik heb de barbecue samen met mijn zoon in elkaar gezet. Dit was niet moeilijk want er zat een duidelijke (met tekst en plaatjes) beschrijving bij. We hadden de barbecue in een halfuurtje in elkaar staan. Heel gemakkelijk dus.

Is de barbecue solide: Het is een degelijke, solide barbecue op zijn drie poten. De barbecue weegt niet zoveel zodat ik het zelf kan tillen. Ik heb nl. een handicap aan mijn benen en daardoor kan ik moeilijk zware dingen tillen of met zware dingen lopen. Deze barbecue is niet zwaar en is ook niet heel breed van onderen en kan ik dus makkelijk zelf tillen en naar buiten brengen als dat nodig is, dat vind ik erg fijn. Het heeft een groot gril oppervlak en glasplaatje (onder tussen de poten) zit goed vast zodat je niet bang hoeft te zijn dat het eruit valt. deksel kun je desnoods eraf halen als je er mee loopt maar hoeft niet want blijft goed zitten.

Ziet de barbecue er goed uit: De barbecue ziet er mooi en luxe uit. Door het zwarte glasplaatje en de glanzende zwarte uitvoering heeft het, vind ik, een luxe uitstraling. Ik heb de elektrische barbecue en die heeft maar liefst 7 warmte standen. De oude barbecue van ons had slechts 1 stand en ook geen deksel. Door het deksel kun je nu ook dingen stomen. De bijgeleverde accessoires (pizzasteen en gourmetset) zijn ook van een degelijke kwaliteit en geven een extra aan barbecueën. We gingen meestal alleen vlees en vis grillen op de barbecue maar met deze extra's kun je nu nog veel meer. Ook het bijgeleverde kookboek vind ik heel fijn en mooi. Er staan vele heerlijke recepten in met ingrediënten die je in een 'normale' supermarkt kunt kopen. De omschrijving van de recepten is duidelijk en makkelijk leesbaar, er staat duidelijk in welk accessoire je nodig hebt en op welke stand je de barbecue moet zetten.

Gebruiksaanwijzing: De gebruiksaanwijzing van de barbecue is duidelijk en makkelijk leesbaar. Het heeft een logische volgorde voor ingebruikname, tijdens gebruik en na gebruik. Vele dingen weet je wel maar toch goed dat het er allemaal in staat. Ook nog tips voor bijv. schoonmaken van pizzasteen enz. Ook kreeg je bij de extra accessoires nog enkele recepten en tips, heel leuk!

Had je dit verwacht, naar aanleiding van de internet foto, gegevens etc. Ik had van te voren al wel even op de site van jullie gekeken wat ik kon verwachten toen ik bericht kreeg dat ik was uitgekozen tot tester. De filmpjes waren al een inspiratie maar toen ik de barbecue en extra accessoires kreeg was ik wel heel verrast. Het overtrof echt mijn verwachtingen!! Je kunt er zoveel meer mee dan ik had gedacht. Het kookboek geeft echt inspiratie om ook alles te gaan proberen. Normaal gingen wij barbecueën met vaak alleen vlees en vis grillen maar nu ga ik nog vaker gebruik maken van deze barbecue. Bijv. om op zondagmorgen verse broodjes te bakken. Zodat ze na het melken lekker verse broodjes buiten op het terras kunnen eten. Of een keer tussen de middag/eind van de middag mini pizza's maken als hapje of een keer vlees/vis onder deksel klaarmaken. Ik heb al een aantal ingrediënten van recepten in huis gehaald om, als het weer goed wordt, het te gaan uitproberen.

Het geeft ook door de accessoires een extra dimensie aan barbecueën.

Jannette foto 3

Kortom: Laat het mooie weer maar komen! Dan kan ik de barbecue gaan testen en kijken of ik ook van die overheerlijke recepten kan maken op die supermooie barbecue van Outdoorchef!


Met vriendelijke groeten,

Jannette van Dijk


Eerste testverslag van Mike Platvoet

Gas barbecue: Outdoorchef Ascona blauw + hoes + grillplaat + gourmetset +halvemaan + pizzasteen + kookboek

Ik was erg blij toen ik hoorde dat ik voor Agradi en Outdoorchef de gas barbecue mocht gaan testen. Er stond wel heel specifiek bij dat hij blauw is. “Hmmm, dat past niet echt bij ons tuinmeubilair en zonnescherm dat allemaal grijs en zwart is”, dachten mijn vrouw en ik. Dus de stoute schoenen aan en een email verzonden naar Agradi met de vraag of het ook een zwarte mocht zijn. Het antwoord was simpel “Nee” met de motivatie dat het al zwart genoeg was in BBQ-land. En dat we maar eens de kleur moesten afwachten als de BBQ was bezorgd. 

Vandaag, tweede paasdag, had ik eindelijk de tijd gevonden om de BBQ in elkaar te zetten. Alles heb ik buiten gedaan, hoewel het nog niet erg warm is voor de tijd van het jaar. De doos waarin de BBQ is bezorgd is stevig en groot, maar goed te tillen (foto 1).'

Foto 2: En zo ziet het eruit als je de doos opent.

Mike foto 0Mike foto 1

Na het openen van de doos (foto 2) tref ik alle onderdelen aan en zijn ze allemaal netjes ingepakt met behulp van piepschuim, verpakmateriaal en karton. Alles netjes en schadevrij verpakt. Sommige onderdelen waren wel érg goed ingepakt en het kostte me soms wat moeite om het materiaal eraf te krijgen.

Erg handig vond ik de wijze waarop alle schroeven, ringen en moeren waren ingepakt: nl. in een soort doordruk verpakking waarbij aan de achterkant je het karton kan opendrukken. Op de voorkant staan dan de nummers die corresponderen met de handleiding afgedrukt. Het zou nóg handiger zijn geweest als deze nummers ook op de achterkant hadden gestaan. Als je nl. op zoek bent naar het juiste kartelvakje om open te maken moet je aan de voorkant kijken welke het moet zijn en dat werkt niet heel handig als er al wat zijn geopend. Ook heel handig en duidelijk was de markering met kleurstickers op de kruising stukken van het onderstel. Ik ben zelf niet de allerhandigste en dan zijn dit soort aanwijzingen erg prettig. 

Mike foto 2

Foto 3: De handleiding en de verpakking (links) met kleine onderdelen

Dus aan de slag dan maar. Eerst het onderstel in elkaar zetten. Het gaat vrij eenvoudig dankzij de eerder genoemde kleurtjes, en al gauw staat het onderstel in elkaar. Dan nog de wielen eronder en... er moet ook nog een soort gereedschapshaakje worden gemonteerd die ik even niet kan vinden. Dat komt omdat ik liefst alles wat ik nog niet nodig denk te hebben liever in de doos laat zitten en ik vermoed dat de haakjes ergens onder de ketel zitten verstopt. Goed kijken in de handleiding, en ik concludeer dat ik dat rekje later ook kan vastschroeven. 


Mike foto 3

Foto 4: Het onderstel in aanbouw

Vervolgens kan de ketel erop. Gaat prima. We vragen ons nog even af of de ketel ook in een andere positie kan worden gemonteerd zodat de bediening aan de andere kant komt te zitten maar komen er al snel achter dat het maar op één manier kan. 

Dan volgt het deksel. Deze moet met een scharnier worden vastgezet. Zodra het deksel vastzit en ik het probeer dicht te doen begint het emaille bij het scharnier wat te kraken... da’s niet goed! Ik concludeer te snel dat ik het scharnier dan op de kop heb gemonteerd en maak de 8 schroeven weer los. Ik probeer het andersom maar dat kan gewoon niet! Slim gedaan hoor, Oudoorchef! Ik monteer de deksel opnieuw zoals ik dat al de eerste keer had gedaan maar nu zorg ik voor wat opwaartse kracht (lees: ik duw het scharnier wat naar boven) tijdens het vastschroeven en dan gaat het deksel netjes dicht. 

Dan nog de laatste hand: de thermometer, het rooster, de trechters en het pannetje om het vet op te vangen. En kijk! Daar is ook het rekje met haakjes wat ik nog zocht. Even schroeven, et voilá: hij is klaar!

Mike foto 4

Foto’s 5: De BBQ!

De kleur valt inderdaad ‘mee’ (hij is dus gewoon mooi). En de materialen en de kwaliteit ziet er prima uit. Alles zit goed in elkaar, geen moeizaam passende delen, solide. 

Zeer positief vind ik de hoogte van de BBQ: onze briketten BBQ van een ander gerenommeerd merk is lager en ik vind de hoogte van de Oudoorchef Ascona zeer prettig, hoger en dus ergonomisch verantwoord (ik ben 1m. 82). Ook de meegeleverde onderdelen (de pizzasteen, grillplaat, gourmetset en Halve maan gourmetset) zijn van hoge kwaliteit en nodigen uit om gebruikt te gaan worden.

Alles bij elkaar overtreft het geheel mijn verwachting. Het materiaal ziet er goed uit, de handleiding is duidelijk en de BBQ lijkt een juweel voor de tuin. Benieuwd hoe hij is om mee te gaan BBQ-en! 

Eerste testverslag van Rene Voss

Houtskolen barbecue: Outdoorchef Rover 480 + hoes + halvemaan + kookboek

Rene foto 1

Rene foto 2

Algemeen verhaal bij de foto's:

Eindelijk was het zover! De postbode komt met een groot pakket richting mijn voordeur. Spannend, hoe zou de bqq er in het echt uitzien. Ik had deze Outdoor Rover 480 alleen nog maar op internet en TV gezien, dus nog niet in het echt! Toen ik de doos opende was er gelijk iemand anders bij die het geheel kwam inspecteren, hahah het is Lucas, onze kat. En na zo'n vermoeiende inspectie verdien je natuurlijk rust......of zou het zijn dat hij de verpakkingsspullen veel leuker vindt dan de bbq. Ach ja ieder z'n eigen plezier, toch ;-) Zie de bijgeleverde foto's!! 

In het begin lijkt het een moeilijke klus als je al die schroefjes, moertjes, ringetjes en losse onderdelen ziet liggen. Maar zodra je er rustig voor gaat zitten en stap voor stap de handbeschrijving volgt is het zeer goed te doen. De 3 poten eraan zetten vond ik wel een lastige klus. Voor details zie verderop in de mail. Na ca 2 uurtjes had ik de bbq in elkaar gezet. 

Nu nog wachten op het mooie weer. Terwijl het 21 maart is, dus de lente officieel is begonnen, lijkt het buiten alsof het nog winter is. Het is tegen de 0 graden en het waait erg hard en ik zie zelfs sneeuwvlokjes vallen!! Dus we moeten nog even geduld hebben voordat we deze bbq buiten met mooi weer kunnen testen....;-/ Vandaar dat ik het eindresultaat maar in de keuken heb gezet en hiervan een mooie foto heb genomen ;-)

Rene foto 3

Zie hieronder de antwoorden op uw vragen:

- Degelijke verpakking?

Ja de spullen zijn degelijk verpakt. Ook zijn ze makkelijk uit de verpakking te halen 

- Handleiding, duidelijk?

Handleiding is duidelijk. Wat erg makkelijk werkt is dat de schroefjes, moertjes en ringetjes verpakt zitten in soort van doordruk strip aangeduidt met de letters die verwijzen naar de opbouw-tekeningen in de handleiding. 

- Gebruiksaanwijzing, logisch?

Ja is logisch. Simpele en duidelijke tekeningen maken het erg overzichtelijk. Ook volgorde is logisch.

- Is het gemakkelijk in elkaar te zetten

Op zich wel, alleen de pootjes (3 stuks) zijn wat lastiger te monteren. Het is gemakkelijk om hier een paar extra handen te hebben en dan is het nog lastig. Met name de poot die dmv een schroef van binnen uit de bbq bevestigd moet worden. De kans dat de schroef scheef op het schroevendraad gezet wordt (wat zich bevindt in de poot van de bbq) en daardoor stuk (dol) gedraaid wordt is redelijk groot. Ook erg lastig om het schroevendraadgat van de bbq-poot te vinden van binnenuit de bqq. Zie 1e tekening van gebruikersaanwijzing. 

Een algemeen nadeel vind ik dat er geen gereedschap is meegeleverd! Er zullen mensen zijn die bijvoorbeeld geen steek - en/of ring- en/of bacosleutel in huis hebben. Zonder dit gereedschap wordt het erg lastig deze bbq goed in elkaar te zetten.

- Is de barbecue solide?

Ik vind de bqq erg solide staan op 3 poten. Ook als men de bbq moet verzetten is het erg makkelijk om deze iets te kantelen en weg te rijden dmv de 2 wielen die erop bevestigd zijn. Echter vind ik de scharnier die bevestigd is tussen de bqq en de deksel waardeloos! Die voelt erg onstabiel aan doordat er erg veel speling op de scharnier-as zit. Deze scharnier is in elkaar gezet door de fabriek dus ikzelf kan hier niets verkeerd aan hebben gedaan. Het enige wat men met deze scharnier zelf doet is het monteren van 8 schroeven. Deze heb ik gecheckt of deze vast zaten, en dat zaten ze. Ik zelf vond het idee van de scharnier 1 van de grote pluspunten van Outdoorchef. Als ik in hun schoenen stond zou ik hier meer aandacht aan schenken om die scharnier meer solide te krijgen. Dit mag men zeker verwachten van een bbq in deze prijsklasse! Als laatste vind ik de as-opvangpak erg klein, dus ik verwacht dat deze snel vol zit. Tevens ontstaat er gevaar voor verbranden van je handen als men de as-opvangbak leeg moet maken met dit systeem. Veel mensen hebben vaak niet door dat de kooldeeltjes erg lang na gloeien en dit kan dus ook gebeuren in de as-opvangbak, als daar gloeiende kooldeeltjes invallen. Zodra dit gebeurd en de mensen willen de opvangbak leegmaken kan dit resulteren in nare brandplekken op de handen. Ook als er wat wind oid staat dan waait de as er makkelijk uit lijkt mij (icm de gloeiende deeltje), zeker als het opvangbakje bijna vol is. Maar goed, dit zou men moeten ervaren in de loop der tijd...... Ik ben Weber gewend zoals ik al aangaf in de aanmeldingsbrief. En de 1e indruk is dat ik Weber toch wat meer solide vind overkomen qua materiaal. Qua stevigheid op de pootjes wint deze bbq tov Weber. 

- Ziet de barbecue er goed uit?

Ja ziet er mooi uit. Echter vind ik de glimmende metaal delen zoals regeling luchttoevoer goedkoop uitzien tov de rest. Het geborstelde aluminium of RVS plaatje op de deksel met daarop het merk "European Outdoorchef" ziet er erg mooi uit samen met de thermometer. Het geeft echt een mooie & luxe uitstraling. Echter daarnaast ziet men een goedkoop ogende glimmende verchroomde luchtregeling (wat lijkt op zilver glimmend plastic) en een mat met verf gespoten handvat van de deksel wat weer een erg goedkope uitstraling geeft. Dit snap ik niet. Als ontwerper zou ik alles van alluminium gemaakt hebben. Hierdoor zullen de productie kosten wellicht iets stijgen, maar hierdoor krijgt het product wel een totale luxe uitstraling. Tevens blijft het product ook langer mooi ivm dat bij aluminium bruine roestvorming geen kans heeft. Het totale plaatje vergelijk ik een beetje alsof je een hele dure auto hebt staan (bijvoorbeeld een mooi Audi) en daaronder liggen dan stalen velgen zonder wieldoppen ipv aluminium velgen. Op een mooie dure luxe auto horen in mijn ogen ook mooie nette aluminium velgen. Dit maakt de auto namelijk helemaal compleet. En na een paar jaar gaan deze stalen velgen ook roesten met een beetje pech....:-/ Dit wil de klant niet.