• Gratis verzending vanaf € 29,-
 • Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
 • Gratis retour binnen 90 dagen

Shop nu met 25% korting op bijna ALLES! | Dekens tot 30% korting.

25% korting op bijna ALLES! | Dekens tot 30% korting.

Opfok en Training van Friese Paarden - Lammert Haanstra

 6

Kleur

Maat

Aantal: 1

Euro icon

wij hebben een laagste prijs garantie *

Opfok en Training van Friese Paarden - Lammert Haanstra productomschrijving

Dit zijn twee DVD’s in één verpakking, met een bijgevoegd boekje waar aanvullende informatie in staat over een nieuwe trainingwijze: het vrij bewegen, longeren zonder longe.
De inhoud van de DVD beschrijft de begeleiding van het Friese veulen tot sportpaard. Het is een ondersteuning voor fokkers en eigenaren om hun Friese paard een zodanige opvoeding en opleiding te kunnen geven, dat het zich optimaal kan ontwikkelen tot sportpaard. Er wordt aandacht besteed aan alle facetten van de sport met Friese Paarden. Met prachtige, sfeervolle beelden voorzien van het deskundige commentaar van Lammert Haanstra.
Friese paarden hebben van nature veel zelfhouding, werklust en een stuwende achterhand. Soms geeft dit problemen met de welving van de rug. En een goede welving van de rug is juist nodig voor een functionale werk , trainings en wedstrijdhouding. Een goed begin van de africhting is een juiste basisafrichting. Maar dat staat wel garant voor jarenlang rijplezier! Deze DVD, helemaal gericht op de training van Friese paarden, kan u daarbij helpen.
Het is goed voor de paardensport dat er de laatste jaren veel paarden zijn bijgekomen, maar door het gebrek aan kennis bij veel mensen zien we binnen het kader van het welzijn van het paard, dat zich steeds vaker misstanden voordoen. Veel van die misstanden hebben te maken met dominantie problemen. Wederzijds respect is absolute voorwaarde voor een prettige samenwerking. En respect is iets wat je moet verdienen door correct met je paard om te gaan. een paard zal je leiding pas accepteren als hij respect voor je heeft. Is dat niet het geval, dan zal hij de leiding proberen over te nemen en krijg je een dominatie probleem.
Het paard is de grootste atleet onder de zoogdieren. het is vele malen sneller, groter, leniger dan wij en heeft een uitstekend uithoudingsvermogen. Maar als het eigenzinnig, lastig, overgevoelig en kwalijknemend is, kan hij of zij het je behoorlijk lastig maken! We fokken steeds betere paarden en Friezen hebben fijne karakters. Maar het is niet de bedoeling om daarmee onze eigen tekortkomingen te compenseren of te camoufleren! Om van een paard een "happy athlete" te maken zullen we onszelf moeten scholen. Niets is zo frustrerend als geconfronteerd te worden met je eigen onvermogen. Wie zich af reageert op zijn paard op welke manier dan ook, laat zijn eigen tekortkomingen juist zien.

Auteur: Lammert Haanstra
Jaar van verschijning: 2009
Duur: 120 minuten
Taal: Nederlands

Opfok en Training van Friese Paarden - Lammert Haanstra reviews

   6 reviews
67% zou dit product weer kopen.

Maak kans op een tegoedbon van € 50,- !

uit Heemskerk op :

Veel kijkplezier

Ja, ik raad dit product aan
Super informatief en duidelijk. Kijkt plezierig. Hierdoor begrijp ik mijn paard weer ietsje beter

uit Kudelstaart op :

Film

Leuke film maar na 1 keer heb je het wel gezien.

op :

op :

Ja, ik raad dit product aan

op :

Ja, ik raad dit product aan
Vraag en Antwoord

Stel gerust je vraag over Opfok en Training van Friese Paarden - Lammert Haanstra

* Verplichte velden. Zie onze privacy pagina voor meer informatie .

Helaas zijn vragen ontrent prijs en levertijd niet mogelijk, omdat dit varieert. We doen ons best je vraag zo spoedig mogelijk te beantwoorden, je krijgt hiervan een notificatie via e-mail.

Vaak meebesteld

 1. Sale
  € 4,99 € 3,74 -25%
  Kerbl Brush/Co Harde Borstel Marine/lichtblauw
  (43)
 2. Sale
  € 10,99 € 8,24 -25%
  Oster Roskamborstel Rond Fijn Blauw
  (136)
 3. € 19,95 € 19,95
  Correct longeren voor Menners
  (0)

Bekijk ook andere Paardenrassen boeken en Paarden Leesboeken

 1. € 5,00
  Het rijpaard
  (9)
 2. € 7,95
  De New Forest Pony
  (1)
 3. € 29,95
  Paardenfokkerij
  (7)
 4. € 8,35
  Het KWPN paard
  (1)