Gratis verzending vanaf € 49,-
Voor 23:59 besteld, morgen verzonden
90 dagen gratis retour *

Ontdek de nieuwste herfst/winter collecties hier! >

Ontdek de nieuwste herfst/winter collecties hier! >

Novital Broedmachine maxi

  • Gratis verzending vanaf € 49,-
  • 90 dagen gratis retour *
  • Ook achteraf betalen
  • Klanten geven ons een 9.2
  • Meer dan 1.000.000 klanten
  • Thuiswinkel Waarborg
  • Trusted Shops

Productomschrijving

Kijk onder het tabblas extra info voor meer informatie. Broedmachine geschikt voor +/- 24 kippen eieren. Eieren worden worden automatisch gedraaid in een cyclus van 24 uur door middel van seperaat te bestellen motor (art. 6001337).

De broedmachine helpt u de ideale omgeving te creëren, zo dat er uit de bevruchten eieren kuikens voort kunnen komen. Om dit voor elkaar te krijgen is het belangrijkste bij het uit broeden, een goede cyclus tot stand te brengen. Hiervoor moet er met het volgende rekening gehouden worden:
- Goede voeding.
- Genoeg mannelijke dieren ten opzichten van vrouwelijke dieren.
- Gebruik geen te jonge of te oude dieren.
- Kruisingen tussen bloedverwante dieren vermijden. 
- Dieren aanwennen de eieren in het daarvoor bestemde nest te leggen en niet op de bodem. Daar door worden ze bevuilt. De legnesten altijd goed schoonhouden, en voldoende voorzien van strooisel, zodat de eieren niet kapot kunnen gaan.
- De dieren worden vruchtbaarder als het langer licht wordt. De periode waarin het langer licht is loopt van ongeveer februari tot oktober. Maar de omgevingstemperatuur mag niet lager zijn dan 16 graden en de vochtigheid moet ongeveer liggen tussen 55 en 75.
- De gelegde eieren mogen niet in de zon of op een zeer warme plaats liggen. Omdat dan al een proces begint zo als bij het uitbroeden, en omdat deze dan onderbroken wordt, kan het uiteindelijke resultaat negatief zijn.
- Het beste is het om 4x per dag de nesten op verse eieren te controleren, en de eieren uit te halen ( eerst handen wassen ). En met de punt van de eieren naar beneden in het eierrekje te plaatsen. Bij grote temperatuur schommelingen is het zelfs raadzaam dit elk uur te doen.
- Aan het eind van de dag moeten alle eieren verzameld zijn. Het is niet goed de eieren de hele nacht in de nesten te laten liggen. Wegens beschadiging, temperatuur schommeling e.d.
- Het is belangrijk de eieren kort nadat ze gelegd zijn naar grote, vorm, gewicht en schaal in te delen, zonder deze te beschadigen. Het beste is het om middel grote eieren te nemen voor het uit broeden. Geen langwerpige of zeer ronde eieren, omdat uit deze eieren een zwak kuiken kan komen. De eieren moeten wel schoon zijn, of schoon gemaakt worden zonder daar bij water te gebruiken, want dan gaat de beschermlaag van het ei.
- De eieren die u gaat gebruiken om uit te broeden, dient u met de punt naar beneden in een eierrekje te plaatsen. En minstens 24 uur in een ruimte geplaatst worden met een constante temperatuur tussen de 15-18 graden, luchtvochtigheid 55-75 daarna kunnen ze in de broedmachine geplaatst worden.
- Voor een goed eind resultaat is het van groot belang dat de eieren niet ouder zijn dan 5 dagen. Als de eieren wel ouder dan 5 dagen zijn kunnen zich de volgende dingen voordoen:

1) De eieren komen niet uit.
2) De embryo's volgroeien niet.
3) De eieren komen onregelmatig uit, de kuikens zijn zwak of misvormt.
4) De kuikens kunnen de eierschaal niet open krijgen.

Voorbereiding.

- Lees de gebruiksaanwijzing.
- Controleer de broedmachine op beschadigingen e.d.
- Gebruik de broedmachine alleen maar voor het uitbroeden van eieren. (De producent is niet verantwoordelijk voor schade door verkeerd gebruik.)
- Controleer alle delen van de broedmachine, en plaats de scheidingswandjes.
- Bij de Broedmachine Maxi Automatisch moet eerst de stang gemonteerd worden, waardoor de eieren gedraaid worden.
- De broedmachine sluiten, en de stekker in het stopcontact steken (Geaard stopcontact)
- Een uur wachten, zodat de temperatuur op niveau kan komen, en stabiel blijft. De temperatuurmeter moet aan de rode streep komen. Als de temperatuur niet goed staat, kunt u deze verstellen door middel van het schroefje boven op de broedmachine. Met de klok mee om de temperatuur te verlagen, en tegen de klok in om deze te verhogen. Daarna wachten tot dat de temperatuur zich gestabiliseerd heeft.
- Voor dat u de broedmachine opent, of u de eieren er in gaat leggen of draaien, of u andere werkzaamheden uit gaat voeren, altijd de stekker uit het stopcontact. Helaas treden er temperatuurs wisselingen op tijdens het openen, gelieve deze tijd zo kort mogelijk te houden.
- De broedmachine vullen met lauwwarm water, tot de rand.
- Als de temperatuur weer stabiel is, kunnen de eieren er in gelegd worden. 
- Controleer bij de Broedmachine Maxi Automatisch of de draai inrichting werkt.
- Broedmachine sluiten en na een uur weer de temperatuur controleren.

Uitbroeden.
- De eieren 2x per dag draaien
- Om de dag het water niveau controleren, en eventueel bijvullen met lauwwarm water. Drie dagen voor het uitkomen van de eieren voor de laatste keer bijvullen, en de deksel gedurende deze dagen niet meer openen.
- Ook 2x per dag de temperatuur controleren. De deksel mag niet beslaan, en er mogen geen druppels naar beneden lopen. Anders de deksel kort openen, om de luchtvochtigheid in de broedmachine te stabiliseren. 
- Als de broedmachine niet helemaal gevuld is, de eieren verdelen.
- Op de 6-7de dag eventueel de eieren controleren of deze bevrucht zijn.
- Bij het uitbroeden van eenden- of ganzen eieren moet na de 9de dag de broedmachine elke dag geopend worden zodat de eieren 15/20 minuten kunnen afkoelen. Daarna met lauwwarm water sprayen of met een spons voorzichtig deppen.
- Drie dagen voor het uitkomen van de eieren, de scheidingswandjes verwijderen zodat de kuikens voldoende ruimte hebben om uit te komen. Een paar schotjes aan de zijkant plaatsen.
- Na het uitkomen van de eieren moeten de kuikens nog 24 uur in de broedmachine blijven zodat deze kunnen drogen. Daarna kunnen ze verplaatst worden naar een ruimte met een warmte lamp. Voorzien van water en speciaal voeder voor kuikens.
- De broedmachine kan nu ook gereinigd worden, met een spons, lauwwarm water en reinigingsmiddel.

Specificaties

Bekijk meer

Reviews

Alex op 11-6-2015

Ja, ik raad dit product aan

Prima levering.

Eva op 1-7-2008

Ja, ik raad dit product aan

Tot nu toe prima restultaat, gemiddeld uitkomstpercentage 75% met motor. Jammer dat je slecht het uitkomen kan zien.

Louise op 28-4-2008

Ja, ik raad dit product aan

geen nederlandse gebruiksaanwijzing!

Rene op 20-8-2006

Te kort in bezit om een duidelijke beoordeling te geven