Outlet

Mikmar Paardenbitten

 1. Mikmar Western Bit Show Alu met Koper Roller RVS 13,5cm

  Mikmar Western Bit Show Alu met Koper Roller RVS 13,5cm

  202,46
  0
 2. Mikmar Short-shank Bit met Koper Roller Alu 13,5cm

  Mikmar Short-shank Bit met Koper Roller Alu 13,5cm

  157,46
  0
 3. Mikmar Circle-shank Bit met Koper Roller Alu 13,5cm

  Mikmar Circle-shank Bit met Koper Roller Alu 13,5cm

  157,46
  0
Aantal per pagina:
20 100
Mikmar heeft zich beziggehouden met het ontwikkelen van speciale bitten voor de training. Er zijn verschillende soorten bitten op de markt met verschillende drukpunten rond de mond van het paard. Een onervaren ruiter moet nog leren om goed te kunnen paardrijden. Zij hebben de tijd nodig om goede handen te ontwikkelen en om te gaan met de juiste druk op het bit. Frank bedacht dat hij iets nodig had om de invloed op de mond van het paard te verzachten tijdens een training. Er werd een zacht touwtje over de neus van het paard bevestigd die het bit moest activeren, maar ook de schok te verzachten.

Sinds die dag is het trainingsbit van Mikmar ontstaan. Het wordt sindsdien nog steeds gebruikt in amateur- en professionele trainingscirkels. Frank bouwde in die tijd een wereldwijde reputatie op als coach van kampioenen en leider in competities. Tijdens de training was het bit van Mikmar dat de training revolutioneerde, ondanks zijn ruime kennis. Het doel van het bit was om het paard te beschermen tijdens de training met de ruiter. 

Het bit kan in alle stadia van de training gebruikt worden. Het zorgt voor een effectieve druk op het bit tijdens de training, zonder problemen te veroorzaken in de mond. Tegenwoordig heeft Mikmar zijn assortiment uitgebreid voor de verschillende disciplines binnen de paardensport. Van western tot dressuur. Er zijn trainingsbitten, maar ook bitten voor op wedstrijden en shows. 

Samengevat heeft Mikmar verschillende soorten paardenbitten op de markt gebracht. Het revolutionaire trainingsbit is en blijft een populair bit in de paardensport en kan tijdens elke training zorgeloos gebruikt worden.