• Gratis verzending vanaf € 29,-
  • Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
  • Gratis retour binnen 90 dagen

Shop nu dekens tot 30% korting - nieuwe winter collecties nu beschikbaar

Tot 30% korting op dekens - Wintercollectie beschikbaar

KNZ Likstenen

  1. Sale
    € 8,99 € 7,99 -11%
    KNZ Liksteen met Mineralen 2kg
    (320)
Aantal per pagina:
20 100

De likstenen van KNZ zijn uniek doordat ze geen kunstmatige kleur- of smaakstoffen bevatten. Vaak worden zoetstoffen toegevoegd om dieren te stimuleren de liksteen te gebruiken. Hierdoor nemen dieren meer in dan ze eigenlijk nodig hebben. KNZ wil juist enkel in de natuurlijke behoefte van de dieren voorzien. Het dier wordt niet gelokt om de liksteen te gebruiken, maar zoekt deze alleen wanneer ze er trek in heeft.

De behoefte aan zout verschilt natuurlijk per diersoort, maar ook per individueel dier. De ene dag kan een dier meer zout nodig hebben dan de andere. Dit hangt af van verschillende dingen, zoals omgeving, eventuele dracht en productie. Wanneer je alleen vertrouwt op het zout in de voeding van je dier is dit niet voor alle dieren voldoende en het is moeilijk af te stemmen wanneer bijvoorbeeld de temperatuur stijgt en dieren meer zout nodig hebben.

In de natuur zoeken dieren als ze de behoefte voelen naar plekken waar ze zout in kunnen nemen, zoals likken aan stenen of metalen. Als dierenhouder kun je dit gedrag veilig simuleren door het dier een zoutblok of liksteen aan te bieden. Als ze hier altijd toegang toe hebben kunnen ze zelf bepalen hoeveel en wanneer ze zout nodig hebben. Hierdoor voorkom je ook dat dieren ongewenst gedrag gaan vertonen, zoals knagen op wanden en tralies.

Naast de producten van KNZ vind je bij Agradi alles wat verder nodig is voor het verzorgen van jouw dieren. De Dierendrogist heeft alles wat je nodig hebt om jouw dier gezond te houden. Ook in dierenvoeding heeft Agradi een ruim assortiment. Alle benodigdheden voor het houden van vee hebben we ook, of het nu voor de hobby of professioneel is. Dan is er nog de Outlet, waar veel producten in de opruiming worden aangeboden met flinke korting. Zo heeft Agradi alles was je nodig hebt voor de verzorging van jouw dieren.