Gratis verzending vanaf € 49,-
Voor 23:59 besteld, morgen verzonden
90 dagen gratis retour *
Agradi

Bodembedekking

Bodembedekking voor jouw cavia koop je bij Agradi.nl! Ook voor andere knaagdieren hebben wij de geschikte bodembedekkers. Meer informatie

0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
Selecteer een prijsklasse
0 Geselecteerd
Sale
Puik Fris Houtvezel
Vanaf€ 2,99-36%

Puik Fris Houtvezel

(3)
Sale
Kerbl Knaagdiertapijt 100% Hennep
Vanaf€ 3,99-7%

Kerbl Knaagdiertapijt 100% Hennep

(55)
Sale
Puik Fris Tarwestro Compact
Vanaf€ 2,99-11%

Puik Fris Tarwestro Compact

(4)
Sweet Dream Cotton 35g
€ 2,95

Sweet Dream Cotton 35g

(0)
Tijssen Beukensnippers Fijn Klein 5kg
€ 7,75

Tijssen Beukensnippers Fijn Klein 5kg

(5)

Populaire merken

Aantal per pagina:
24

Wij hebben een ruime keuze in soorten en merken. Je kan kiezen uit houtvezel, hennepstrooisel, strokorrel, beukenhoutsnippers en hooi. De bekendste merken hierin zijn Supreme, Chipsi en Puik. In onze Merkenshop kun je zoeken naar een specifiek merk in ons assortiment.

Naast de aanschaf van een ruim en degelijk hok is het belangrijk om goede bodembedekkers te gebruiken. Een cavia heeft net als andere knaagdieren bodembedekking nodig dat isoleert, vocht opneemt en lekker zacht is. Ook moet er voldoende knaagmateriaal aanwezig zijn, omdat het gebit van het dier alsmaar doorgroeit.

De bodembedekking kan het beste opgebouwd worden uit verschillende lagen. De onderste laag moet het vocht absorberen. Hiervoor zijn er verschillende geschikte bodembedekkers: houtvezel, hennepstrooisel, strokorrel en beukenhoutsnippers. De tweede laag moet isoleren en lekker zacht zijn voor je cavia. Hiervoor is hooi of stro het meest geschikt. De cavia heeft dagelijks hooi nodig om zijn tanden te slijten, maar hooi biedt ook veel isolatie en bescherming. Een cavia heeft namelijk een plekje nodig in zijn hok om zich terug te kunnen trekken. In een hoopje hooi kan het beestje zich terugtrekken, maar je kunt er ook voor kiezen om een huisje in het hok te plaatsen.

Voor- en nadelen

Om een goede keuze te maken in de verschillende bodembedekking voor je cavia, zetten we alle voor- en nadelen even op een rij. Elke cavia kan verschillen in behoefte van een bodembedekker.

Houtvezel is een veelvoorkomende soort bodembedekking dat gebruikt wordt voor knaagdieren. Het is zacht voor de pootjes van de cavia, neemt veel vocht op en is goedkoop. Houtvezel kan voor sommige cavia’s te stoffig zijn, waardoor ze last kunnen krijgen van de luchtwegen. Hiervoor zijn hennepstrooisel, strokorrel of beukenhoutsnippers een goed alternatief zijn. Hennepstrooisel is minder stoffig dan houtvezel en neemt veel vocht op. Strokorrel is daarnaast stofvrij, absorbeert veel vocht, is een natuurlijk product en neemt veel vieze geuren op.  Dit geldt ook voor de beukenhout snippers. Wij raden het je aan om verschillende bodembedekking te gebruiken in het hok. In het plashoekje kan bijvoorbeeld meer absorberend materiaal gebruikt worden.

Verder is het belangrijk om wekelijks het hele hok te verschonen. Een tip is om tussendoor de natte plaatsen in het hok te verschonen om nare geuren tegen te gaan. Agradi.nl heeft meer producten voor je cavia om het leuker en aangenamer te maken in zijn hok.