• Klantenbeoordeling 9.0
 • 3 x winnaar Thuiswinkel Award

Vlooiendruppels voor katten

In deze categorie vind je vlooiendruppels geschikt voor katten. Naast vlooienbanden en vlooienpillen, kan men ook kiezen om vlooien te bestrijden bij de kat door middel van vlooiendruppels. Omdat vlooien veel jeuk en irritatie bij de kat veroorzaken, is het van belang dat deze tijdig worden behandeld. In het meest ideale geval wordt voorkomen dat de kat vlooien krijgt. Echter is dit niet in elke situatie mogelijk. In dat geval is het belangrijk dat er zo snel mogelijk wat aan de vlooien gedaan wordt. In deze categorie vind je bij Agradi vlooiendruppels geschikt voor katten.
 
Er zijn verschillende soorten druppels verkrijgbaar. Een bekende vorm van het bestrijden van vlooien door middel van druppels zijn de zogenaamde Spot-On pipetten. Deze pipetten zijn onder andere verkrijgbaar van de merken Frontline, Advantage en Pestigon. Deze producten kunnen eenvoudig op de vacht van de kat gedruppeld worden. De pipet dient volledig te worden leeggedrukt op de huid tussen de schouderbladen van de kat. Wanneer er vervolgens nieuwe parasieten in de buurt van de kat komen, worden deze over het algemeen binnen 24 uur gedood.
Wanneer de kat echter erg veel vlooien heeft, kan gekozen worden om Frontline Combo Spot-On te gebruiken. Dit product bestrijdt vlooien, teken en luizen bij de kat en daarnaast voorkomt het een besmetting van de omgeving van de kat door onvolwassen vlooien. Dit product pakt dus niet alleen de nieuwe parasieten aan, maar bestrijdt ook de al aanwezige eitjes en parasieten.
Welk product men moet aanschaffen, is afhankelijk van het gewicht van de kat. Elk product is bedoeld voor een bepaalde gewichtsklasse, waarop de hoeveelheid werkzame stof is afgesteld. Voordat men deze druppels wil gebruiken is het dus van belang dat wordt gekeken naar het gewicht van de kat. Voor gebruik wordt ook aangeraden om de bijsluiter te lezen. Op deze bijsluiter staat beschreven hoe vaak de behandeling herhaalt moet worden, maar ook eventuele bijwerkingen staan vernoemd.   
 
Om de vlooien en luizen bij de kat te bestrijden kan er ook voor gekozen worden om de kat te wassen met Beaphar Vlooienshampoo Knock Down. Dit middel heeft echter een zeer korte werking, waardoor het alleen geschikt wanneer er al vlooien aanwezig zijn bij de kat.
 
Om de omgeving van de kat te ontdoen van vlooien, kan de Bolfo Fleegard Omgevingsspray gebruikt worden. Deze spray biedt bescherming tegen vlooien en vlooienlarven in de omgeving. Een groot deel van deze parasieten leeft namelijk niet op de kat, maar juist in de leefomgeving van de kat. Om de vlooien bij de kat te bestrijden, is het dus ook van belang dat de omgeving schoon is en vrij van vlooien. Deze spray kan gebruikt worden op plekken waar de kat vaak zit. 

 1. 24,99 19,99
    593

  Direct leverbaar

 2. 21,99 17,99
    209

  Direct leverbaar

 3. 20,99 16,99
    169

  Direct leverbaar

 4. 19,99 16,99
    183

  Direct leverbaar

 5. 39,99 29,99
    92

  Direct leverbaar

 6. 15,99 12,49
    13

  Direct leverbaar

 7. 19,99 14,99
    12

  Direct leverbaar

 8. 15,99 11,99
    9

  Direct leverbaar

 9. 6,99 5,99
    4

  Direct leverbaar

 10. 14,99 10,99
    33

  Direct leverbaar

 11. 26,99 20,99
    15

  Direct leverbaar