Gratis verzending vanaf € 29,-
Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen gratis retour *

NU tot 25% KORTING op diverse categorieën! Actievoorwaarden >>

NU tot 25% KORTING op diverse categorieën! Actievoorwaarden >>

Nier ondersteuning

In deze productcategorie vind je verschillende producten om nierproblemen bij katten te behandelen. Nierproblemen komen regelmatig voor bij katten.
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
Selecteer een prijsklasse
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
  1. Beaphar Niersnoepjes 75st
    € 4,15 € 3,98 -4%

    Beaphar Niersnoepjes 75st

    (2)
  2. Populaire merken

Aantal per pagina:
22 94

Nierproblemen komen vaak voor in de vorm van nierfalen. Nierfalen komen vaak in twee verschillende soorten voor, namelijk acute en chronische nierfalen. Bij de acute variant verstoppen de verzamelbuisjes van de nieren, waardoor er geen stoffen meer richting de nieren kunnen. Chronische nierfalen is een van de meest voorkomende aandoeningen bij gezelschapsdieren, dit wordt ook wel nierinsufficiëntie. Helaas is voor de aandoeningen geen behandeling mogelijk en zal de patiënt vrijwel altijd overlijden. De overlevingstijd van chronische nierfalen is ongeveer negen maanden. Om deze vervelende aandoeningen te voorkomen, is het van belang dat de nieren van de kat de nodige verzorging krijgen. Bij Agradi vind je daarom de juiste producten om de nieren van de kat optimaal te laten werken. Ook hebben wij een Kattengezondheidswijzer, waar je bijvoorbeeld informatie vindt over nierfalen bij katten.

Voor een goede nierfunctie worden over het algemeen gebruik gemaakt van supplementen, welke in verschillende vormen verkrijgbaar zijn. Men kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een supplement te gebruiken in de vorm van druppels. Puur Natuur Blaas en Nieren, Phytonics Kidney Compositum en Groene Os Blaas/Nier Compositum zijn enkele supplementen waaruit men kan kiezen. Deze producten hebben een reinigende en regulerende werking op de nieren. De druppels kunnen gemakkelijk in het drinkwater gedaan worden, maar mogen ook op wat lekkers als een stuk brood gedruppeld worden.

Er kan ook gekozen worden om de kat te ondersteunen met een supplement in tabletvorm. Puur Natuur Nier bevat verschillende stoffen welke allemaal de werking van de nieren ondersteunen. Deze stoffen hebben onder andere een reinigende werking, werken verlichtend en werken vochtafdrijvend.

Naast bovengenoemde supplementen zijn er nog verschillende vormen verkrijgbaar, bijvoorbeeld poeders of pastas.

Welke variant men gebruikt voor de kat is afhankelijk van de situatie, de werking van de producten en de kat zelf. Sommige katten eten de poeders absoluut niet, maar vinden de druppels geen probleem. Naast supplementen kan men er ook voor kiezen om de kat speciale snoepjes te geven, namelijk Beaphar Niersnoepjes. Dit is een aanvullend dieetvoeder voor katten ter ondersteuning van de nierfunctie bij chronische nierfalen. Deze lekkernijen hebben een lage hoeveelheid hoogwaardige eiwitten en een beperkt fosforgehalte, waardoor ze zeer geschikt zijn voor katten met nierproblemen.