Gratis verzending vanaf € 29,-
Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen bedenktijd *

100.000 producten voor jou en je paard thuisbezorgd!

100.000 producten voor jou en je paard thuisbezorgd!

Tekentangen

Tekentangen voor honden en katten koop je online bij Agradi.nl. De bekendste merken in deze categorie zijn Frontline, Beeztees en Beaphar. Als je op zoek bent naar een ander specifiek merk, kun je ook een kijkje nemen op de Merkenpagina. Hier vindt je alle merken die wij in assortiment hebben. Ook heb je hier nog keuze uit verschillende kleuren en maten.

0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
Selecteer een prijsklasse
0 Geselecteerd
 1. Sale
  Kerbl Tekentang Kunststof
  € 2,49 € 2,24 -10%

  Kerbl Tekentang Kunststof

  (66)
 2. Sale
  Zenpet Tekentang TickTornado
  € 4,85 € 4,36 -10%

  Zenpet Tekentang TickTornado

  (4)
 3. Sale
  Kerbl teken Sleutelhanger/ Tool
  € 2,99 € 2,69 -10%

  Kerbl teken Sleutelhanger/ Tool

  (32)
 4. Sale
  Beeztees Plastic Tekenpincet Drukclip 10
  € 2,79 € 2,51 -10%

  Beeztees Plastic Tekenpincet Drukclip 10

  (4)
 5. Sale
  Beaphar Tekenpen 1st
  € 4,99 € 3,99 -20%

  Beaphar Tekenpen 1st

  (6)
 6. Sale
  Frontline Pet Care Tekentang 1st
  € 6,99

  Frontline Pet Care Tekentang 1st

  (2)
1
Aantal per pagina:
20 100

Teek verwijderen zonder tekentang

Zonder een speciale tekenverwijderaar moet je hier niet aan beginnen.  Met je nagels kun je niet dicht genoeg bij het kopje van de teek komen en kun je ervoor zorgen dat je het wondje geïnfecteerd raakt door viezigheid onder je nagels. Ook moet je het niet proberen met alcohol, vuur of zeep. De teek die jou, jouw hond of jouw kat gebeten heeft kan hier allemaal van schrikken en speeksel  achterlaten. Dit zorgt ervoor dat er bacteriën terecht kunnen komen in de bloedbaan. Het komt er dus op neer dat je hier niet aan deze taak kan beginnen, zonder een tekentang.

Tekenbeet op jouw hond of kat

Tijdens het tekenseizoen, maart tot en met november, moet je jouw kat of hond regelmatig controleren op teken. Jouw huisdier kan ziek worden van een tekenbeet en om het risico op de ziekte van Lyme te verkleinen, dien je de teek binnen acht uur te verwijderen. Het verwijderen van een teek hoef je niet door de dierenarts te laten doen, maar hiervoor moet je dus wel een tekentang gebruiken zodat de gehele teek verwijderd wordt. Een tip voor het tekenseizoen: Bepaalde vlooienbestrijdingsmiddelen zijn ook te gebruiken om teken op een afstand te houden. De tang die je voor jouw huisdieren gebruikt, dien je niet nog zelf te gaan gebruiken in verband met besmettingen die je kan oplopen.

Tekentang gebruiksaanwijzing

Tekentangen voor honden en katten zijn makkelijk in gebruik en mag daarom door iedereen gebruikt worden in plaats van alleen door de dierenarts.

 • De pincetachtige tang plaats je nauwkeurig over de teek heen. Het plateautje met de gleuf schuif je onder de teek door.
 • Wanneer je de teek vast hebt draai je de teek naar links of recht toe. Op deze manier komt de teek volledig los met pootjes en kop. Er zijn verschillende discussies over het draaien of trekken, maar wij hebben meer ervaringen met het losdraaien van de teek.
 • De wond desinfecteren en de datum noteren of op de kalender schrijven. Stel de hond of kat wordt alsnog ziek, kun je de datum nog aan de dierenarts doorgeven zodat hij een gepast advies kan geven.

In de categorie Honden spullen zit op veel artikelen stickerkorting, waardoor je deze goedkoop kunt bestellen. Voor het verzorgen van de gezondheid van jouw hond, kun je terecht in onze Hondendrogist. Ten slotte kun je voor hondenartikelen in de uitverkoop, terecht op onze Sale pagina.