Gratis verzending vanaf € 29,-
Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen gratis retour *

NU tot 35% korting op ZOMERCOLLECTIES 2021! Actievoorwaarden >>

NU tot 35% korting op ZOMERCOLLECTIES 2021! Actievoorwaarden >>

Nagels

Nagelscharen en nageltangen voor honden bestel je online bij Agradi.nl. Net zoals in alle andere groepen heb je hier ook weer veel keuze uit merken en maten. De bekendste merken in deze categorie zijn Oster, Beeztees en Mikkie. Als je op zoek bent naar een ander specifiek merk, kun je ook een kijkje nemen op de Merkenpagina. Hier vindt je alle merken die wij in assortiment hebben.
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
Selecteer een prijsklasse
0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
 1. Moser Nagelschaar
  € 4,99

  Moser Nagelschaar

  (1)
 2. Moser Nagelknipper
  € 7,99

  Moser Nagelknipper

  (0)
 3. Moser Nagelvijl Electronisch
  € 30,49

  Moser Nagelvijl Electronisch

  (0)
 4. Sale
  Ebi Noir Klauw Schaar
  vanaf € 10,58 -15%

  Ebi Noir Klauw Schaar

  (1)
 5. Diafarm Potenwax - Hond 50 ml
  € 9,95

  Diafarm Potenwax - Hond 50 ml

  (3)
 6. Sale
  Kerbl Nagelvijl 16cm
  € 3,79 € 3,41 -10%

  Kerbl Nagelvijl 16cm

  (10)
 7. Sale
  Beeztees Profur Nagelschaar
  vanaf € 8,36 -10%

  Beeztees Profur Nagelschaar

  (3)
 8. Sale
  Kerbl Nageltang 14,5cm
  € 9,99 € 9,49 -5%

  Kerbl Nageltang 14,5cm

  (0)
 9. Populaire merken

Aantal per pagina:
24 96

Is het nodig om de nagels van een hond te knippen?

Het is zeer belangrijk dat je in de gaten houdt of de nagels van jouw hond te lang groeien. Als de nagels van jouw hond te lang zijn, zal er een constante druk op de poten van de hond komen te staan. Hierdoor kan er een afwijkende stand van de poten ontstaan. De lange nagels zorgen ervoor dat het pijnlijk is voor jouw hond om te lopen en kan er uiteindelijk voor zorgen dat jouw hond verkrampt of mank gaat lopen. Het is niet uitgesloten dat er ook een ontsteking aan de tenen kan ontstaan.

De nagels zijn te lang wanneer deze de grond raken. Een indicatie hiervoor is dat er een velletje papier onder door kan schuiven, zonder dat deze blijft hangen. Een uitzondering hierop is dat dit bij sommige honden, die bijvoorbeeld al ouder zijn, waarvan de poten al wat zijn doorgezakt niet geldt. Voor een goed advies hierover, kun je het beste contact opnemen met jouw dierenarts.

Instructies om de nagels van een hond te knippen

 • Als het niet lukt om de nagels van jouw hond te knippen of je bang bent om jouw hond pijn te doen, kun je beter een afspraak maken bij een hondentrimsalon. Het beste kun je het knippen van nagels al een soort van trainen vanaf dat jouw hond nog een pup is, door eens in de zoveel tijd al zijn pootjes een voor een langer dan een minuut vast te houden.
 • Voor het knippen van de nagels van de voorpoten kun je het beste jouw hond laten zitten. Het knippen van de nagels van de achterpoten gaat het beste in wanneer je jouw hond laat liggen.
 • Met de hand neem je de onderkant van het pootje van jouw hond vast. De teen die je gaat knippen neem je tussen duim en wijsvinger en door lichte druk uit te oefenen kun je de nagel tevoorschijn laten komen.
 • Bij een licht gekleurde nagel zie je een roze en een licht gedeelte. Het levende gedeelte van de nagel is roze. Dit gedeelte moet je vermijden, omdat het knippen van dit gedeelte kan leiden tot pijn bij de hond en bloedingen. De nagel dien je af te knippen in het lichte gedeelte een paar millimeter van het roze gedeelte af.
 • Bij donker gekleurde nagels is dit lastiger te bepalen waar het levende gedeelte eindigt. Als tip geven we mee dat je beter kunt beginnen met de lichte nagels om een gevoel te krijgen waar het roze levende gedeelte in de nagels zit bij jouw hond. Wanneer je de donkere nagels knipt, kun je ook beter eerst wat druk op de nagelschaar uitoefenen. Zo kun je bij jouw hond polsen of het pijn doet en zal de hond waarschijnlijk zijn poot terug trekken. Als dit gebeurt zet je de tang een paar millimeter lager en probeer je het opnieuw.

In de categorie Hondenverzorging zit op veel artikelen stickerkorting, waardoor je deze goedkoop kunt bestellen. Voor het verzorgen van de gezondheid van jouw hond, kun je terecht in onze Hondendrogist. Ook hebben wij een Hondengezondheidswijzer met informatie over bepaalde ziektes bij honden, maar bijvoorbeeld ook over luizen. Ten slotte kun je voor hondenartikelen in de uitverkoop, terecht op onze Sale pagina.