Gratis verzending vanaf € 39,-
Voor 23:59 besteld, morgen verzonden
90 dagen gratis retour *

Hobo Schoenen & Rijlaarzen

Hobo biedt de beste stalschoenen, jodphurs en rijlaarzen voor mannen, vrouwen en kinderen op het gebied van Engels rijden en Western. Er zijn gevoerde winter varianten, maar ook luxe leren schoenen voor op wedstrijd voor alle jaargetijden. Ruime keuze uit een zeer divers aanbod. Ook zeer geschikt als wandelschoen.

0 Geselecteerd
0 Geselecteerd
Selecteer een prijsklasse
Outlet
Hobo Schoen jodphur SIR JOHN Zwart 28
€ 89,95€ 40,47-55%

Hobo Schoen jodphur SIR JOHN Zwart 28

(0)
Aantal per pagina:
24

Het Duitse schoenenmerk Hobo is in 1982 opgericht door Ferdinand von Haeseler. Hobo is een persoonlijk en ambitieus bedrijf. Bij het ontwerp en de productie van schoenen staat duurzaamheid centraal. De schoenen worden onder eerlijke omstandigheden in Portugal geproduceerd en er wordt steeds meer gebruik gemaakt van natuurlijk leer en gerecyclede materialen. Hobo is van oorsprong een modebedrijf en dit zie je terug in de hedendaagse ontwerpen. De selectie van materialen en de vormgeving worden sterk beïnvloed door de ervaring in de modesector. Hobo biedt de beste stalschoenen, jodphurs en rijlaarzen voor zowel mannen, vrouwen als kinderen. Er zijn onder andere gevoerde varianten voor de winter, schoenen voor alle jaargetijden en ook luxe leren schoenen voor op wedstrijd. Tevens is een groot deel van de schoenen uitermate geschikt als wandelschoen en dus ook voor op stal. Bij Hobo heb je ruime keuze uit een zeer divers aanbod. Of je nu actief ben in de dressuur-, eventing- western- of springdiscipline: bij Hobo vind je de juiste schoen of laars voor jou. Hobo zegt hier zelf over: “Zo veelzijdig als de paardensport is, is onze schoenencollectie.”

De populariteit van Hobo schoenen blijf enorm groeien. Ruiters waarderen de kwaliteit en bijzondere uitstraling. Naast functionaliteit staat een stijlvol ontwerp namelijk voorop bij het creëren van een nieuwe schoen. Tijdens het paardrijden worden vaak paardrijlaarzen of jodhpurs (in combinatie met chaps) gedragen. Vooral bij de aanschaf van paardrijlaarzen is het kiezen van de juiste maat vaak lastig. Het is belangrijk dat een rijlaars goed past, anders zitten ze niet comfortabel tijdens het rijden. Bij het opmeten van de juiste maat moet je een aantal punten opmeten. Het belangrijkste is uiteraard de voetmaat, maar de hoogte is ook belangrijk. Een te hoge rijlaars kan gaan irriteren in de knieholte. De hoogte van een rijlaars meet je op vanaf de hak tot je knieholte. Daarnaast is de kuitmaat belangrijk om te weten als je op zoek bent naar een passende laars. De kuitmaat wordt gemeten op het breedste punt van je kuit.

Om lang van je schoenen of laarzen te genieten is het belangrijk dat deze goed worden onderhouden. Het leer kan worden schoongemaakt met een vochtige doek en vervolgens worden behandeld met leervet, schoensmeer of impregneercrème. Leervet dicht de poriën af, beschermt tegen vuil en vocht en houdt het leer soepel. Bij intensief gebruik raad Hobo aan ritsen schoon te houden met een borstel. Kunststof ritsen kunnen goed gesmeerd worden met siliconenspray en voor metalen ritsen wordt smeren met grafiet of was aangeraden. Hobo schoenen en rijlaarzen koop je online bij Agradi.