Gratis verzending vanaf € 49,-
Voor 23:59 besteld, morgen verzonden
90 dagen gratis retour *

-30% op dekens van diverse populaire merken! >

-30% op dekens van diverse populaire merken! >

Groene Os L-Lysine & Vitamine B6 Paard 200 gram

  • Gratis verzending vanaf € 49,-
  • 90 dagen gratis retour *
  • Ook achteraf betalen
  • Klanten geven ons een 9.2
  • Meer dan 1.000.000 klanten
  • Thuiswinkel Waarborg
  • Trusted Shops

Productomschrijving

Poeder voor een gezond immuunsysteem.

Productbeschrijving
Vitamine B6 is van belang voor de aanmaak van afweercellen en heeft hiermee grote waarde voor het in stand houden van een gezond immuunsysteem. Deze vitamine heeft veel functies in het lichaam en kan gebruikt worden om een gevoel van vermoeidheid te bestrijden en de concentratie te verbeteren. Vitamine B6 bevordert daarnaast de opname van het essentiële aminozuur L-Lysine. Essentieel betekent dat dieren dit via de voeding moeten binnen krijgen en niet zelf kunnen aanmaken. Lysine is in hoge concentratie aanwezig in de spieren.

Aminozuren hebben veel functies in het lichaam. Het zijn de bouwblokjes van het lichaam. Het is onder andere nodig voor de vorming van antilichamen. De ‘L’ voor de naam geeft aan dat dit het natuurlijke, goed opneembare aminozuur is.

L-Lysine & B6 kan preventief gebruikt worden of bij een aanslag op de weerstand, bijvoorbeeld bij katten en honden in het asiel of bij veranderingen van leefomgeving. Het heeft een neutrale geur. Dit product wordt succesvol aangevuld met Luchtweg Compositum.

L-lysine & B6 bevat lysine; een essentieel aminozuur wat in hoge concentratie voorkomt in de spieren.

L-lysine & B6 is uniek door de toevoeging van vitamine B6. Deze vitamine is nodig voor de aanmaak van afweercellen en heeft hiermee grote waarde voor het in stand houden van een gezond immuunsysteem.

Hoe te gebruiken?
Paarden en pony's: 1 maal daags 2 tot 4 maatscheppen

Tenzij de dierenarts of therapeut anders voorschrijft.

1 maatschep paard & pony = 3 gram

L-Lysine & B6 kan beter niet over het voer gegeven worden omdat de werking optimaal is als het apart van andere aminozuren wordt gegeven. Toedienen gaat het beste door het poeder met een beetje water te mengen, het op te zuigen met een injectiespuitje (zonder naald) en het daarmee toe te dienen in de mond. Ook kun je kokosolie gebruiken: smelt kokosolie, voeg het poeder toe en laat uitharden. De meeste dieren eten dit erg graag.

Gebruik in de vorm van een kuur van 6 weken. Afhankelijk van de resultaten kan de kuur daarna verlengd worden. Na 6 weken gebruik steeds een stopweek inlassen. 

Samenstelling
L-Lysine, Pyridoxine HCl (vitamine B6), calcium carbonaat

1 gram bevat:
L-lysine 500 mg
Vitamine B6 (pyridoxine HCI) 10 mg

Specificaties
L-Lysine is een essentieel aminozuur dat in hoge concentratie voorkomt in de spieren.

Pyridoxine HCl (vitamine B6) is nodig voor de aanmaak van afweercellen en heeft hiermee grote waarde voor het in stand houden van een gezond immuunsysteem.

Bijzonderheden en interacties
Voor paarden combineert L-Lysine & B6 erg goed met Luchtweg Compositum. Bij gebruik ter ondersteuning van het afweersysteem kan het goed zijn om extra vetzuren te geven, bijvoorbeeld in de vorm van Trias Omega of Teunisbloemolie.

Gebruik tijdens de dracht en lactatieperiode in overleg met de dierenarts of therapeut.

Voor en na openen droog, donker en koel bewaren.

Specificaties

Bekijk meer

Reviews

Marieke op 18-6-2012

Ja, ik raad dit product aan

Marie-Louise op 26-3-2012

Ja, ik raad dit product aan

Ida op 28-3-2011

Ja, ik raad dit product aan