Gratis verzending vanaf € 39,-
Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen gratis retour *

NIEUW! Eskadron Classic Sports Zomer 2022 collectie! >

NIEUW! Eskadron Classic Sports Zomer 2022 collectie! >

Groene Os Drainage Compositum Paard 100ml

 • Gratis verzending vanaf € 39,-
 • 90 dagen gratis retour *
 • Ook achteraf betalen
 • Klanten geven ons een 9.2
 • Meer dan 850.000 klanten
 • Thuiswinkel Waarborg
 • Trusted Shops

Productomschrijving

Tinctuur met een brede reinigende werking en een positieve invloed op de stofwisseling, nieren en spijsvertering. Perfect voor een zuiverende kuur in de herfst en lente.

Productbeschrijving
Drainage Compositum geeft een boost aan de reiniging van het lichaam. Deze tinctuur helpt de lever bij het verwijderen van afvalstoffen en heeft een positieve invloed op de nieren. Het bevat ingrediënten die het immuun- en lymfesysteem activeren, de spijsvertering bevorderen en de stofwisseling stimuleren waardoor het opslaan van nieuwe afvalstoffen voorkomen wordt. Drainage Compositum helpt bij o.a. een gevoelige huid, is goed voor een gezonde spijsvertering en kan worden toegepast als zuiverende kuur in de lente.

Drainage Compositum ondersteunt de urinewegen en ondersteunt de reinigende werking van de lever.

Drainage Compositum is goed voor een gezonde spijsvertering door de bitterkruiden voor de lever en verzorgende kruiden voor de maag.

Drainage Compositum ondersteunt bij een gevoelige huid en helpt de normale afvoer van afvalstoffen.

Drainage Compositum helpt een gezond immuunsysteem in stand te houden.

Darmprotocol
Drainage Compositum maakt onderdeel uit van het Darmprotocol.

Dit middel wordt ingezet in stap 2 van de 5 om het lichaam te helpen reinigen.

Hoe te gebruiken?
2 maal daags 30 druppels door het voer.

In herstelperiodes en als onderdeel van ons Darmprotocol adviseren we bovenstaande dosering eenmaal daags te geven.

Tenzij de dierenarts of therapeut anders voorschrijft.

20 druppels = 1 ml

Om het dier aan het middel te laten wennen is het aan te bevelen te beginnen met 1/3 van de hierboven beschreven gebruiksaanwijzing en in een week op te bouwen naar de aanbevolen hoeveelheid.

Bij gevoelige dieren of bij heftige reacties is het raadzaam om een lagere hoeveelheid te hanteren dan de gangbare, tenzij de dierenarts anders adviseert.

Gebruik in de vorm van een kuur van 6 weken. Afhankelijk van de resultaten kan de kuur daarna
verlengd worden. Na 6 weken gebruik steeds een stopweek inlassen.

Samenstelling
Ethanol 47% v/v, Glycerine, Ribes Nigrum gemmo (zwarte bes), Taraxacum officinalis (paardenbloem), Silybum marianum (Mariadistel), Arctium lappa (grote klis), Viola tricolor (driekleurig viooltje), Betula pendula (berk), Solidago virgaurea (guldenroede), Astragalus membranicus (vliezige hokjespeul), Erythraea centaurium (duizendguldenkruid), Equisetum arvense (heermoes), Cynara scolymus (artisjok), Juniperus communis (jeneverbes), Orthosiphonis stamineus (kattensnor), Uva ursi (beredruif), Phellodendron amurense (kurkboom), Uncaria tomentosa (kattenklauw), Acorus calamus (kalmoes), Angelica archangelica (grote engelwortel), Echinacea purpurea (rode zonnehoed), Hydrastis canadensis extract (Canadese geelwortel).

Specificaties
Artisjok (Cynara scolymus) heeft leverbeschermende eigenschappen en stimuleert het vetmetabolisme. Het bevordert de opname van voedingsstoffen en beschermt het maagslijmvlies. 

Berk (Betula alba) is goed voor de nieren en urinewegen.

Berendruif (Uva ursi) ondersteunt een gezond milieu in de blaas en is goed voor de vochthuishouding.

Canadese geelwortel (Hydrastis canadensis) bevat de krachtige inhoudsstoffen hydrazine en berberine. Het verhoogt de weerstand in de blaas.

Driekleurig viooltje (Viola tricolor) is rijk aan flavonoïden. De plant ondersteunt de nierfunctie en heeft op basis daarvan een bloedzuiverende werking. Het is een heilzame plant voor de gevoelige huid.

Grote engelwortel (Angelica archangelica) bevordert de maagwerking, is goed voor de galfunctie en de algehele spijsvertering. Werkt eetlustopwekkend.

Grote klis (Arctium lappa) ondersteunt de lever en is bloedzuiverend. Tevens helpt Arctium lappa de darmflora te herstellen.

Guldenroede (Solidago virgaurea) bevordert de afvoer van afvalstoffen door haar bloedzuiverende werking en het ondersteunen van de vochthuishouding.

Javaanse nierthee/kattensnor (Orthosiphon stamineus) wordt ook wel stenenbreker genoemd. Het ondersteunt een gezonde nierfunctie.

Kalmoes (Acorus calamus) ondersteunt de afscheiding van spijsverteringssappen en bevordert zo de spijsvertering.

Kattenklauw (Uncaria tomentosa), heeft een breed, ondersteunend effect. Naast het onderhouden van een normale weerstand verzorgt dit kruid het slijmvlies.

Knoppen van zwarte bes (Ribes nigrum) worden gebruikt om de bijnierschors te stimuleren lichaamseigen cortisol af te geven. Hierdoor ondersteunt het de gevoelige huid tegen kriebel. Het gebruik van knoppen wordt ook wel gemmotherapie genoemd.

Mariadistel (Silybum marianum) is leverbeschermend door haar sterke antioxidantwerking. 

Paardenbloem (Taraxacum officinalis) ondersteunt een gezonde lever- en galfunctie. Het bevordert de spijsvertering en is goed voor de vochthuishouding.

Rode zonnehoed (Echinacea purpurea) is een bekend kruid om het immuunsysteem een boost te geven.

Bijzonderheden en interacties
Interacties en contra-indicaties
Niet geven bij maagzweren, galstenen, afsluiting van de galwegen, kanker, auto- immuunaandoeningen en orgaantransplantaties. Gebruik tijdens de dracht- en lactatieperiode alleen in overleg met de dierenarts of therapeut. Geef het middel ook niet aan verzwakte of erg zieke dieren.

Reinigen kost veel energie! Wanneer het lichaam (bijvoorbeeld door ziekte) al extra belast is, kan een
drainagekuur te zwaar zijn. Dit kan het herstel dan zelfs in de weg gaan staan. 

Dat geldt ook voor operaties: geef Drainage Compositum niet vlak voor een operatie, maar wacht tot het dier van de ingreep is bijgekomen. Zet het middel pas in nadat het dier zijn basisenergie heeft kunnen herstellen. Drainage Compositum kan dan helpen de ballaststoffen, afkomstig van de narcose, uit te scheiden.

Door de reinigende werking via de lever is het theoretisch mogelijk dat medicijnen die door de lever
worden gemetaboliseerd minder of anders werkzaam zijn. Raadpleeg de dierenarts over het gebruik
van Drainage Compositum in combinatie met medicijnen.

Bijzonderheden
Tijdens het gebruik van Drainage Compositum worden afvalstoffen losgemaakt om te worden afgevoerd door de uitscheidingsorganen. Hierbij worden deze afvalstoffen door het bloed getransporteerd. De hoeveelheid afvalstoffen in het bloed zal door het gebruik van Drainage Compositum tijdelijk hoger zijn. Dit kan een vermoeid gevoel veroorzaken en dieren kunnen hier wat lusteloos door worden.

Drainage Compositum kan in het begin soms een lichte verergering van de bestaande klachten geven. Deze eventuele verergering mag in geen geval zo erg zijn dat het dier er echt ziek van wordt. Door het gebruik gelijkmatig op te bouwen (zie gebruiksaanwijzing) voorkomt u zoveel mogelijk dat de klachten in het begin verergeren. Wanneer dergelijke verschijnselen langer dan 3 tot 4 weken aanhouden (doorgaans duurt een eventuele beginverergering ongeveer 2 weken), is het raadzaam om contact op te nemen met de dierenarts of therapeut.

Drainage Compositum vormt geen gevaar voor de chip die veel huisdieren dragen. Af en toe doen verhalen de ronde dat een reinigingskuur alle lichaamsvreemde stoffen, dus ook de chip, zou uitdrijven. Dit is niet het geval. In vroegere jaren toen er nog gebruik werd gemaakt van een ander soort chip en men nog niet zo bedreven was in het correct plaatsen ervan, gebeurde het regelmatig dat een chip door het lijf ging ‘wandelen’. Dit is echter niet het gevolg van Drainage Compositum.

Niet gebruiken tijdens de dracht en lactatieperiode.

Voor en na openen droog, donker en koel bewaren.

Specificaties

Vaak meebesteld

Bekijk ook andere Darmondersteuning en Lijnzaadolie

Bekijk meer

Reviews

145 reviews
 • Al eens eerder gegeven en heb het idee dat het werkt (12)
 • Prima middel. druppelt snel (je kan ook schudden als 't te lang duurt) (9)
 • Snelheid (5)
 • Mijn pluspunten staan al in mijn revieuw geschreven (4)
 • Zoekmogelijkheid op website (4)
 • Druppelt slecht (12)
 • Ipv van druppel opening zouden ze er een spuit bij moeten leveren die in flesje past (7)

Anonymous uit Goes op 3-11-2021

Ja, ik raad dit product aan

Werkt zoals verwacht

Verwacht veel plassen, gifstoffen moeten er uit! Heeft zijn werk goed gedaan, drainagekuur in het najaar is hier standaard

 • Al eens eerder gegeven en heb het idee dat het werkt
 • Werkt goed
 • Mijn pluspunten staan al in mijn revieuw geschreven
 • Druppelt slecht

K uit Breda op 1-9-2021

Ja, ik raad dit product aan

Geen idee of het heeft gewerkt

Ik heb geen verschil gemerkt bij mijn paard. Het ruikt ok paard nam het met zn voer mee in. Verder is het makkelijk doseren.

 • Prima middel. druppelt snel (je kan ook schudden als 't te lang duurt)
 • Merkte geen verschil

Anonymous uit Schiplaken, brabant, belgium op 27-12-2020

Ja, ik raad dit product aan

Heel goed product!

Ideaal om je paard eens volledig te ontgiften, werkte (ondanks een achterliggend medisch probleem op dat moment) goed!

 • Prima middel. druppelt snel (je kan ook schudden als 't te lang duurt)

Elizah uit Dordrecht op 7-10-2020

Ja, ik raad dit product aan

Baat het niet dan schaadt het niet

Dit is voor mij een product waarvan ik geen idee heb of het gewerkt heeft. Werd door een ander aangeraden wiens paar dezelfde problemen had. Op een korstje brood ging het er bij mijn paard goed in.

 • Prima middel. druppelt snel (je kan ook schudden als 't te lang duurt)

Marielle uit Nijkerkerveen op 30-7-2020

Ja, ik raad dit product aan

heeft echt effect

gebruikt als detox voor mijn paard met een eiwit overgevoeligheid. Manenkam werd zachter en bultjes gingen weg. Echter geen wondermiddel, de jeuk bleef alleen vele malen minder. Is wel een heftig middel voor mijn gevoelige merrie, ze heeft aardig moodswings gehad. Alleen de druppelaar is niets, beter zo'n pipet gebruiken. Toevallig had ik die liggen.

 • Werkt goed
 • Ipv van druppel opening zouden ze er een spuit bij moeten leveren die in flesje past
 • Druppelt slecht

Henriette uit Kessel op 16-4-2020

Ja, ik raad dit product aan

goede ondersteuning

mijn paard heeft gevoelige darmen, en last van exczeem. Ondersteuning met deze druppels, heel positief, darmen veel rustiger.

 • Goed doseerbaar