Gratis verzending vanaf € 29,-
Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen bedenktijd *

Winteruitverkoop: tot 50% korting! | 50% korting Harry's Horse wintercollectie

Winteruitverkoop: tot 50% korting!

Grassseed / Paardengraszaad, 15kg

 7
  • Gratis verzending vanaf € 29,-
  • 90 dagen bedenktijd *
  • Ook achteraf betalen
  • Klanten geven ons een 9.1
  • Meer dan 700.000 klanten
  • Thuiswinkel Waarborg
  • Trusted Shop

Productomschrijving

Pavo Paardengraszaad: Speciaal graszaad mengsel voor paardenweides.
Belangrijke eigenschappen:
Laag groeipunt, dus beter bestand tegen kort afweiden. Extra structuur dus gezondere spijsverteringhoge resistentie tegen kroonroest(schimmel) dus extra smakelijkdichte zodevormendzeer geschikt voor weides die met minder stikstof(bemesting) verzorgd wordenmet speciale kruiden die de gezondheid van het paard (luchtwegen, spijsvertering, vitaliteit) en de smakelijkheid van het gras verbeterenlage fructaan index

Toepassing: Zakken van 15 kg

Nodig per hectare:opnieuw inzaaien 45-60 kg/ha,doorzaaien 30 kg/ha

Over Pavo Paardengraszaad: Veel weides zijn ingezaaid met rundvee graszaadmengsels. Deze grassoorten zijn minder geschikt voor paarden, omdat die meer structuur en minder eiwit nodig hebben. De paardenweide heeft sterke grassoorten nodig, die tegen vertrapping kunnen en bestand zijn tegen de manier waarop paarden grazen. Paarden grazen de plant namelijk veel korter af dan koeien. Graszaad van Pavo geeft een dichte zode en bevat gezonde kruiden met veel structuur en is daarmee ideaal voor de paardenweide.

Welke gras heb je nodig voor paarden? Omdat paarden het gras zo kort af-eten is het belangrijk rassen te kiezen in een mengsel die een laag groeipunt hebben. Als namelijk het groeipunt van gras wordt opgegeten, dan stopt de groei van het gras. Normale (rundvee) grassen hebben een wat hoger groeipunt. De rassen in Pavo GrassSeed hebben een zeer laag groeipunt. Standvastigheid van het gras is zeer belangrijk. De zode krijgt een betere stevigheid en is beter bestand tegen het geweld van de paardenhoeven.Rassen moeten structuur-rijk zijn (en niet hoog produktief gras wat veel Stikstof moet hebben om hard te kunnen groeien). In een grassen mengsel voor paarden moet de Fructaan index laag zijn. Grote hoeveelheden fructanen (simpel gezegd de suikers in het gras) worden slecht verwerkt door het spijsverteringsorgaan van het paard. De darmflora kan bij een overdosis aan fructanen overbelast raken. Deze overbelasting is de primaire veroorzaker van hoefbevangenheid (en dus NIET eiwit). Vandaar dat in een goed paardenmengsel grassen worden geselecteerd die een lage fructaan index hebben. Met bovenstaande in het achterhoofd is het graszaadmengsel ontwikkeld.

Samenstelling: Het mengsel bestaat uit 3 verschillende Engelse raaigrassen van het oude type (totaal 60%), die zich kenmerken door een zeer laag groeipunt, uitstekende structuurwaarde, zeer standvastig zijn, een hoge resistentie tegen kroonroest en een laag fructaan gehalte Roodzwenk (10%)Veldbeemd, zeer dichte zode vormend (12%), wordt ook wel het betonijzer van de grasmat genoemd Timothee, classic hooitype, zeer laag suiker en zeer smakelijk (15%) Kruiden mengsel met Fenegriek, Wilde Peen, Peterselie, Reukgras en Smalle weegbree (3%).

Tips bij het inzaaien: Een paarden weide kan ingezaaid worden van april tot eind september. De hete zomermaanden zijn minder geschikt. Voor inzaai is het advies ca. 45 - 60 kg graszaadmengsel per ha. te gebruiken. U dient er rekening mee te houden dat bij het inzaaien van zeer kleine percelen meer graszaad nodig is (dus richting 60 kg per hectare). Zaait een loonwerker het graszaad dan is over het algemeen 40-45 kilo per hectare voldoende. Paardengras met kruiden kunt u het beste door de loonwerker laten inzaaien. Wanneer een professional e.e.a. verzorgt kan deze exact aangeven hoe de zaaibedbereiding en het inzaaien het best kan gebeuren. Hij is immers bekend met de grond in uw regio.

Het is mogelijk de aanleg van een paardenweide in eigen beheer te doen. Hieronder enige tips.Omtrent de bemesting is geen op maat gesneden advies te geven. Wij adviseren iedereen die een perceel opnieuw gaat inzaaien een grondmonster te laten nemen om eerst te kijken hoe de bemestingstoestand van de bodem is. Aan de hand van de uitslagen van een grondmonster is het mogelijk een goed advies te maken om eventuele tekorten aan nutrienten in de bodem te repareren (denk aan bekalken om de pH op peil te krijgen). Wij geven gratis en vrijblijvend een bemestingsadvies om de bodem voor het inzaaien weer helemaal op orde te brengen. Stuur ons de uitslag van het grondonderzoek, en u krijgt een voor paarden toegesneden advies wat u het beste met uw perceel kunt doen.

Bijzaaien en doorzaaien: Urine, molshopen en vorst- en droogteschade veroorzaken open plekken in de wei. Ook wanneer er vele jaren niets gebeurd is aan een wei, zal de wei steeds meer gevuld worden met onkruiden. Door een weiland door te zaaien is het mogelijk de wei opnieuw op te vullen met goede grassen. Voordat u gaat door- of bijzaaien maait u het gras kort af. Hierna maakt u de grond los met een eg, sleep of hark. Bij zaaien kunt u met de hand of een kunstmest strooier doen. Na het bijzaaien rolt u het land. Doorzaaien dient door de loonwerker te gebeuren. De beste periode voor het door- of bijzaaien is februari/maart of tussen half augustus en half oktober. Afhankelijk van de toestand van de paardenweide heeft u 30 kg per hectare Pavo GrassSeed nodig.

Specificaties

Vaak meebesteld

Agradi's keuze
Shires Hooinet Vastzetring Metal
€ 7,99 € 5,89 -26%
Agradi's keuze
ProHorse Himalaya Liksteen 2-3kg
€ 4,95 € 3,45 -30%
€ 37,40 € 37,40
Sale
Vetramil Honingzalf
€ 9,99 € 8,29 -17%
Agradi's keuze
Ako Weidepaal Eco Groen 70cm
€ 2,29 € 1,59 -30%

Bekijk ook andere Paardenvoer

€ 31,75
€ 10,75
€ 51,95
€ 21,95
€ 21,75

Reviews

Jouw mening telt

Maak kans op een tegoedbon van € 50,- !

Linda uit Emmen op 24-3-2019

Ja, ik raad dit product aan

Fijn product

Geeft een mooie grasmat.

Jos uit Nijeholtpade op 14-1-2019

Ja, ik raad dit product aan

Prima kwaliteit

Graszaad gebruikt om stukje omgewerkt grasland opnieuw in te zaaien. Snelle opkomst.

Carin uit Zuidbroek op 17-10-2018

Ja, ik raad dit product aan

gebruiksvriendelijk

verstrooid over de kale plekken bij ons in de weides,duurde wel even maar is goed opgekomen

Steven uit Wachtebeke op 2-5-2017

Ja, ik raad dit product aan

graszaad

gezaaid in oktober, niet het juiste seizoen , nog niet veel resultaat...

M uit Gilze op 9-6-2016

Ja, ik raad dit product aan

groeit goed

Dit graszaad geeft een mooie groene grasmat. Het komt vrij snel op. Geen onkruid. Het verschil met 100% Engels raaigras zie ik nog niet, daar is het nog niet hoog genoeg voor.

Bart uit Weert op 8-10-2015

Ja, ik raad dit product aan

prima graszaad

Gebruikt om wat kale plekken bij te zaaien, en inmiddels staat er weer dik gras op.

Vraag en Antwoord


Nicole op 18-3-2019:

Is het ook mogelijk om dit te hooien ipv te laten begrazen?

Het is ook mogelijk om het uitgekomen gras te hooien. De samenstelling van dit mengsel is echter zo dat optimaal geschikt is om te laten begrazen door paarden.

Stel je vraag over dit artikel

Door op 'Versturen' te drukken geef je Agradi toestemming om je persoonsgegevens te gebruiken conform de privacy policy.


We helpen je graag
  • We doen ons best je vraag zo spoedig mogelijk te beantwoorden, je krijgt hiervan een notificatie via e-mail.
  • Helaas zijn vragen omtrent prijs en levertijd niet mogelijk, omdat dit varieert.