Gratis verzending vanaf € 29,-
Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen gratis retour *

AGRADI’S GROTE VOORJAARSWINACTIE t.w.v. €15.000, bekijk het hier

AGRADI’S GROTE VOORJAARSWINACTIE t.w.v. €15.000, bekijk het hier

Frontline Spot-On Hond 40-60kg

 • Gratis verzending vanaf € 29,-
 • 90 dagen gratis retour *
 • Ook achteraf betalen
 • Klanten geven ons een 9.2
 • Meer dan 700.000 klanten
 • Thuiswinkel Waarborg
 • Trusted Shops

Productomschrijving

Voor de behandeling van honden van 40 tot 60 kg lichaamsgewicht.

 • Bestrijding van vlooien (Ctenocephalides spp.);
 • Bestrijding van bijtende luizen (Trichodectes canis);
 • Bestrijding van teken (Ixodes spp.).

Frontline Spot On Hond kan gebruikt worden als onderdeel van een behandelingsstrategie tegen door vlooien veroorzaakte allergische dermatitis.

Contra-indicaties
In afwezigheid van beschikbare gegevens, het product niet gebruiken bij zieke (systemische ziekten, koorts, etc.) of herstellende dieren. Niet gebruiken bij konijnen, aangezien bijwerkingen en zelfs sterfte kunnen voorkomen. Dit product is specifiek ontwikkeld voor honden. Niet gebruiken bij katten, daar dit tot overdosering kan leiden.

Bijwerkingen
Indien het product opgelikt wordt, kan een korte periode van overmatig speekselen worden opgemerkt, hoofdzakelijk te wijten aan het oplosmiddel. Onder de uitzonderlijk zeldzame vermoedelijke bijwerkingen werden voorbijgaande huidreacties op de toedieningsplaats (verkleuring van de huid, lokaal haarverlies, jeuk, roodheid) en algemene jeuk of haarverlies gemeld na gebruik. Uitzonderlijk werden overmatig speekselen, omkeerbare neurologische symptomen (overgevoeligheid, depressie, nerveuze symptomen), braken of ademhalingssymptomen opgemerkt na gebruik.

Dosering:
1 pipet Frontline Spot On Hond XL van 4,02 ml per hond van 40 tot 60 kg lichaamsgewicht.

Toedieningswijze:
Uitwendig op de huid, tussen de schouderbladen.

Gebruiksaanwijzing:
Breek het topje van de spot -on pipet af langs de breuklijn. Breng de inhoud aan tussen de schouderbladen, bij voorkeur op twee plaatsen. Duw de haren opzij tot de huid zichtbaar is. Plaats de top van de pipet op de huid en druk de pipet een aantal keren goed in zodat de totale inhoud ervan op de huid komt. Let er op dat de inhoud van de pipet niet in aanraking komt met de vingers. De Spot-on vloeistof in de pipet dient volledig te worden leeg gedrukt op de huid tussen de schouderbladen. De vloeistof dient rustig in de huid te trekken en niet inmasseren.

Werkingsduur:
De werkingsduur tegen vlooien bedraagt 5 weken tot maximaal 3 maanden. De werkingsduur tegen teken bedraagt maximaal 4 weken.

Speciale voorzorgsmaatregelen voor gebruik bij dieren:
Het is belangrijk ervoor te zorgen dat het product op een plaats wordt toegediend waar het niet opgelikt kan worden en ervoor te zorgen dat dieren elkaar niet likken na de behandeling. Baden/onderdompelen in water binnen 2 dagen na toediening van het product en meer dan eens per week baden moeten vermeden worden, daar er geen studie werd uitgevoerd om te onderzoeken hoe dit de werkzaamheid van het product beïnvloedt. Verzorgende shampoos kunnen vóór de behandeling gebruikt worden, maar verminderen de beschermingsduur tegen vlooien tot ongeveer 5 weken wanneer wekelijks toegepast na toepassing van het product. Wekelijks baden met een 2% chloorhexidine gemedicineerde shampoo had geen invloed op de werkzaamheid tegen vlooien gedurende een 6 weken lange studie. Laat honden niet zwemmen in waterlopen binnen 2 dagen na toediening. Er kan een aanhechting voorkomen van een enkele teek. Hierdoor kan de overdracht van infectieuze ziekten onder ongunstige omstandigheden niet volledig uitgesloten worden. Vlooien van huisdieren infesteren vaak de mand van het dier, de inhoud en de gewoonlijke rustplaatsen zoals tapijten en meubilair die behandeld moeten worden, in geval van een massale infestatie en bij de aanvang van de bestrijdingsmaatregelen, met een gepast bestrijdingsmiddel en door regelmatig stofzuigen. Niet overdoseren.

Speciale voorzorgsmaatregelen, te nemen door degene die het geneesmiddel aan de dieren toedient:
Dit product kan irritatie van de slijmvliezen en ogen veroorzaken, daarom moet contact van het product met de mond en ogen vermeden worden. Dieren en toedieners met een bekende overgevoeligheid voor insecticiden of alcohol moeten contact met Frontline Spot On Hond vermijden. Vermijd contact van de inhoud van de pipet met de vingers. Indien dit optreedt, de handen wassen met zeep en water. Na accidentele blootstelling moet het oog zorgvuldig met zuiver water worden gespoeld. Handen wassen na gebruik. Behandelde dieren mogen niet aangeraakt worden tot de toedieningsplaats droog is, en kinderen mogen niet met de behandelde dieren spelen totdat de toedieningsplaats droog is. Daarom wordt het aanbevolen om dieren niet tijdens de dag te behandelen, maar in de vroege avond en om recent behandelde dieren niet te laten slapen bij de eigenaren, en in het bijzonder bij kinderen. Tijdens de toepassing niet roken, drinken of eten. Behandelde dieren niet in contact laten komen met leder, geverfde of verniste oppervlakten voordat de vacht droog is, omdat incidenteel kleurveranderingen kunnen voorkomen bij contact met het niet opgedroogde product.

Gebruik tijdens dracht, lactatie of leg:
Kan tijdens de dracht en/of lactatie worden gebruikt.

Bewaren: Buiten het bereik en zicht van kinderen bewaren. Bewaren beneden 30°C. Bewaar in de oorspronkelijke verpakking.

Samenstelling:
Per ml:
Fipronil 100 mg.
Hulpstoffen: Butylhydroxyanisol (E320) 0,2 mg, Butylhydroxytolueen (E321) 0,1 mg
 
Waarschuwing:
Vermijd contact met de ogen van het dier. Aanbevolen wordt alle aanwezige dieren te behandelen.

Let op: Niet overdoseren!
Lees vóór gebruik de bijsluiter.

Specificaties

Vaak meebesteld

Bekijk ook andere Teken- en Vlooienbestrijding

Reviews

120 reviews
 • Scherpe prijs (5)
 • Voordeelverpakkingen lekker voordelig (5)
 • Makkelijk in gebruik (2)
 • Doeltreffend (1)
 • Makkelijk aan te brengen (1)
 • Werkt niet echt voor teken (3)
 • 50 tekens voor revieuw (2)

Jouw mening telt

Maak kans op een tegoedbon van € 50,- !

Joelle uit Viernheim op 2-3-2020

Ja, ik raad dit product aan

acts

Frontline werkt goed tegen sterke tekeninfestatie en ook tegen vlooien. Het is gemakkelijk te gebruiken.

 • Makkelijk te gebruiken
 • Niet echt ondertekenen

Jeroen uit Nieuwendijk op 12-11-2017

Ja, ik raad dit product aan

zeer goed

Makkelijk in gebruik en na gebruik geen vlooien meer gevonden.

 • Scherpe prijs
 • Werkt niet echt voor teken

Julianne uit Venlo op 10-11-2017

Ja, ik raad dit product aan

Duur

Duur, zeker gezien feit dat het lang duurde voordat ik resultaat zag.

Gerda uit Terschuur op 4-7-2016

werkt niet

Heb onze honden 2x behandeld maar vlooien gaan niet weg. Heb in het verleden wel vaker gebruikt nooit problemen mee gehad, maar nu overgestapt op een ander merk.

 • Werkt niet voor vlooien

Monique uit Nortmoor op 13-6-2016

Ja, ik raad dit product aan

Werkt prima

Bennersennen hond van 60 kilo vlo vrij op een boerderij met katten ed. Mike heeft een heel dikke vacht waardoor vlooien niet te vangen zijn. Goede oplossing.

 • Voordeelverpakkingen lekker voordelig
 • Werkt niet echt voor teken

Kris uit Beervelde op 6-6-2016

Ja, ik raad dit product aan

Zeer gebruiksvriendelijk

Ik ben gewend met dit product te werken, het is zeer gebruiksvriendelijk en doeltreffend. Door de interessante prijsstelling van Agradi in één keer maar meerdere doosjes besteld.

 • Doeltreffend
 • Makkelijk in gebruik

Stel je vraag over dit artikel

Door op 'Versturen' te drukken geef je Agradi toestemming om je persoonsgegevens te gebruiken conform de privacy policy.

We helpen je graag
 • We doen ons best je vraag zo spoedig mogelijk te beantwoorden, je krijgt hiervan een notificatie via e-mail.
 • Helaas zijn vragen omtrent prijs en levertijd niet mogelijk, omdat dit varieert.