Gratis verzending vanaf € 29,-
Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen gratis retour *

AGRADI’S GROTE VOORJAARSWINACTIE t.w.v. €15.000, bekijk het hier

AGRADI’S GROTE VOORJAARSWINACTIE t.w.v. €15.000, bekijk het hier

Frontline Spot-On Hond 10-20kg

 • Gratis verzending vanaf € 29,-
 • 90 dagen gratis retour *
 • Ook achteraf betalen
 • Klanten geven ons een 9.2
 • Meer dan 700.000 klanten
 • Thuiswinkel Waarborg
 • Trusted Shops

Productomschrijving

Voor de behandeling van honden van 10 tot 20 kg lichaamsgewicht.

 • Bestrijding van vlooien (Ctenocephalides spp.);
 • Bestrijding van bijtende luizen (Trichodectes canis);
 • Bestrijding van teken (Ixodes spp.).

Frontline Spot On Hond kan gebruikt worden als onderdeel van een behandelingsstrategie tegen door vlooien veroorzaakte allergische dermatitis.

Contra-indicaties
In afwezigheid van beschikbare gegevens, het product niet gebruiken bij zieke (systemische ziekten, koorts, etc.) of herstellende dieren. Niet gebruiken bij konijnen, aangezien bijwerkingen en zelfs sterfte kunnen voorkomen. Dit product is specifiek ontwikkeld voor honden. Niet gebruiken bij katten, daar dit tot overdosering kan leiden.

Bijwerkingen
Indien het product opgelikt wordt, kan een korte periode van overmatig speekselen worden opgemerkt, hoofdzakelijk te wijten aan het oplosmiddel. Onder de uitzonderlijk zeldzame vermoedelijke bijwerkingen werden voorbijgaande huidreacties op de toedieningsplaats (verkleuring van de huid, lokaal haarverlies, jeuk, roodheid) en algemene jeuk of haarverlies gemeld na gebruik. Uitzonderlijk werden overmatig speekselen, omkeerbare neurologische symptomen (overgevoeligheid, depressie, nerveuze symptomen), braken of ademhalingssymptomen opgemerkt na gebruik.

Dosering:
1 pipet Frontline Spot On Hond M van 1,34 ml per hond van 10 tot 20 kg lichaamsgewicht.

Toedieningswijze:
Uitwendig op de huid, tussen de schouderbladen.

Gebruiksaanwijzing:
Breek het topje van de spot -on pipet af langs de breuklijn. Breng de inhoud aan tussen de schouderbladen, bij voorkeur op twee plaatsen. Duw de haren opzij tot de huid zichtbaar is. Plaats de top van de pipet op de huid en druk de pipet een aantal keren goed in zodat de totale inhoud ervan op de huid komt. Let er op dat de inhoud van de pipet niet in aanraking komt met de vingers. De Spot-on vloeistof in de pipet dient volledig te worden leeg gedrukt op de huid tussen de schouderbladen. De vloeistof dient rustig in de huid te trekken en niet inmasseren.

Werkingsduur:
De werkingsduur tegen vlooien bedraagt 5 weken tot maximaal 3 maanden. De werkingsduur tegen teken bedraagt maximaal 4 weken.

Speciale voorzorgsmaatregelen voor gebruik bij dieren:
Het is belangrijk ervoor te zorgen dat het product op een plaats wordt toegediend waar het niet opgelikt kan worden en ervoor te zorgen dat dieren elkaar niet likken na de behandeling. Baden/onderdompelen in water binnen 2 dagen na toediening van het product en meer dan eens per week baden moeten vermeden worden, daar er geen studie werd uitgevoerd om te onderzoeken hoe dit de werkzaamheid van het product beïnvloedt. Verzorgende shampoos kunnen vóór de behandeling gebruikt worden, maar verminderen de beschermingsduur tegen vlooien tot ongeveer 5 weken wanneer wekelijks toegepast na toepassing van het product. Wekelijks baden met een 2% chloorhexidine gemedicineerde shampoo had geen invloed op de werkzaamheid tegen vlooien gedurende een 6 weken lange studie. Laat honden niet zwemmen in waterlopen binnen 2 dagen na toediening. Er kan een aanhechting voorkomen van een enkele teek. Hierdoor kan de overdracht van infectieuze ziekten onder ongunstige omstandigheden niet volledig uitgesloten worden. Vlooien van huisdieren infesteren vaak de mand van het dier, de inhoud en de gewoonlijke rustplaatsen zoals tapijten en meubilair die behandeld moeten worden, in geval van een massale infestatie en bij de aanvang van de bestrijdingsmaatregelen, met een gepast bestrijdingsmiddel en door regelmatig stofzuigen. Niet overdoseren.

Speciale voorzorgsmaatregelen, te nemen door degene die het geneesmiddel aan de dieren toedient:
Dit product kan irritatie van de slijmvliezen en ogen veroorzaken, daarom moet contact van het product met de mond en ogen vermeden worden. Dieren en toedieners met een bekende overgevoeligheid voor insecticiden of alcohol moeten contact met Frontline Spot On Hond vermijden. Vermijd contact van de inhoud van de pipet met de vingers. Indien dit optreedt, de handen wassen met zeep en water. Na accidentele blootstelling moet het oog zorgvuldig met zuiver water worden gespoeld. Handen wassen na gebruik. Behandelde dieren mogen niet aangeraakt worden tot de toedieningsplaats droog is, en kinderen mogen niet met de behandelde dieren spelen totdat de toedieningsplaats droog is. Daarom wordt het aanbevolen om dieren niet tijdens de dag te behandelen, maar in de vroege avond en om recent behandelde dieren niet te laten slapen bij de eigenaren, en in het bijzonder bij kinderen. Tijdens de toepassing niet roken, drinken of eten. Behandelde dieren niet in contact laten komen met leder, geverfde of verniste oppervlakten voordat de vacht droog is, omdat incidenteel kleurveranderingen kunnen voorkomen bij contact met het niet opgedroogde product.

Gebruik tijdens dracht, lactatie of leg:
Kan tijdens de dracht en/of lactatie worden gebruikt.

Bewaren: Buiten het bereik en zicht van kinderen bewaren. Bewaren beneden 30°C. Bewaar in de oorspronkelijke verpakking.

Samenstelling:
Per ml:
Fipronil 100 mg.
Hulpstoffen: Butylhydroxyanisol (E320) 0,2 mg, Butylhydroxytolueen (E321) 0,1 mg.
 
Waarschuwing:
Vermijd contact met de ogen van het dier. Aanbevolen wordt alle aanwezige dieren te behandelen.

Let op: Niet overdoseren!
Lees vóór gebruik de bijsluiter.

Specificaties

Vaak meebesteld

Bekijk ook andere Teken- en Vlooienbestrijding

Reviews

136 reviews
 • Goed (9)
 • Bestel ze altijd met kortinf (6)
 • Werkt erg goed. geen nadelige gezondheidseffecten (5)
 • Snelle levering (4)
 • Gewoon goed (1)
 • Duur (5)
 • Morst snel (1)

Jouw mening telt

Maak kans op een tegoedbon van € 50,- !

Patric uit Vlissingen op 31-8-2019

Ja, ik raad dit product aan

zeer goed vlooien en teken bestrijdings middel

zeer goed vlooien en teken bestrijdings middel, geen alergishe reactie

 • Gewoon goed
 • Goed
 • Bestel ze altijd met kortinf
 • Snelle levering
 • Werkt erg goed. geen nadelige gezondheidseffecten
 • Duur

Ursula uit Brachttal op 14-1-2019

Helpt goed, maar de huid is allergisch

Vlooien waren verdwenen, maar de hond of de huid reageerde met ernstige jeuk.

 • Niets voor een gevoelige hondenhuid

Viktoria uit Melle op 10-11-2018

Ja, ik raad dit product aan

Alleen bugs gratis

Snelle verzending, eenvoudige toepassing, tevreden hond.

Sylvia uit Soest op 28-10-2018

Ja, ik raad dit product aan

Werkt goed

Handig aan te brengen, maar onze voorkeur gaat uit naar de combo

 • Snelle levering
 • Goed
 • Werkt erg goed. geen nadelige gezondheidseffecten
 • Bestel ze altijd met kortinf

Henk uit Ommen op 10-8-2017

Ja, ik raad dit product aan

Goed product

Is makkelijk aan te brengen en werkt prima. Goede service van Agradi

 • Snelle levering

Oliver uit Beckedorf op 20-6-2017

Ja, ik raad dit product aan

Frontline helpt

Tot nu toe hebben we gebruikt Advantix. Onze Collie doet alles goed verdragen. Onze Sheltie had 2 keer neurologische aandoeningen, problemen met de coördinatie / lopen. Zo zijn we terug naar Frontline. Keer eerder, we een week hadden ten minste 10 tot 15 teken bij honden, hebben we 0 teken voor een week. De eerste twee dagen zijn gevallen zelfs 4-5 sinds is rust.

 • Werkt erg goed. Geen nadelige gezondheidseffecten

Vraag en Antwoord


a.berenschot op 30-3-2016:

mijn honden zijn ongeveer tussen de 9kgen 11kg welke moet ik dan nemen? tot 10kg of 10tot20kg gr j.

Zijn het beide volwassen honden met een gewicht van 9kg en 11kg? Voor de hond van 9kg heb je dan de maat S (2-10kg) nodig. Voor de hond van 11kg heb je de maat M (10-20kg) nodig. Indien ze beide 10kg of meer wegen kun je de maat M (10-20kg) aanschaffen. Zijn de honden nog in de groei? Verwacht je dat ze nog groeien en zwaarder worden dan 10kg? Voor de hond van 9kg dien je dan de maat S (2-10kg) te gebruiken totdat het lichaamsgewicht >10kg is. Hiervoor kun je eventueel de verpakking aanschaffen van 4 pipetten zodat je niet onnodig veel hoeft weg te gooien als het gewicht binnen de komende maanden boven de 10kg komt. Weeg de honden op de weegschaal om precies te weten welke pipetten je nodig hebt.

Stel je vraag over dit artikel

Door op 'Versturen' te drukken geef je Agradi toestemming om je persoonsgegevens te gebruiken conform de privacy policy.


We helpen je graag
 • We doen ons best je vraag zo spoedig mogelijk te beantwoorden, je krijgt hiervan een notificatie via e-mail.
 • Helaas zijn vragen omtrent prijs en levertijd niet mogelijk, omdat dit varieert.