Outlet

Fast Fabrics Pad's

  1. Fast Fabrics No Sweat Half Pad Black Full

    Fast Fabrics No Sweat Half Pad Black Full

    59,96
    1

    Op voorraad Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden

Aantal per pagina:
20 100

De oprichters van het bedrijf Fast Fabrics zijn Mariena Hofwegen en Aafke Kauffman. Beide vrouwen zijn afgestudeerd aan de TU Delft. Mariena heeft veel ervaring in de medische sector en op ergonomisch vlak. Aafke heeft een zadel ontwikkeld dat door middel van een innovatief verstelsysteem zorgt voor een gelijkmatige verdeling van druk op de paardenrug. Samen hebben zij het bedrijf Fast Fabrics opgericht. Door het delen van hun kennis en hun passie voor paardrijden hebben zij samen producten ontwikkeld die zinvol zijn voor de paardensport en andere duursporten waarbij langdurige belasting kan leiden tot problemen. Bij het maken van de producten wordt gewerkt met Air Mesh: een uniek 3D weefsel met verende eigenschappen. Door gebruik te maken van dit materiaal worden drukplekken (bijvoorbeeld door het zadel) en blessures voorkomen. De openstaande vezels absorberen schokken en vormen zich erg snel naar de paardenrug. Naast zadelonderleggers/zadelkjes heeft Fast Fabrics onder andere beenbescherming voor paarden die zorgt voor verkoeling en zadelovertrekken in het assortiment.

Zoals alle ruiters weten is een goede ligging van het zadel op de paardenrug enorm belangrijk. De zadeldekken van Fast Fabrics ondersteunen deze goede ligging. Doordat zij zich vormen naar de rug van het paard blijft de druk ook op de juiste manier verdeeld wanneer er bijvoorbeeld verandering in spieropbouw van het paard is. Het materiaal (Air Mesh) zorgt ervoor dat er als het ware een luchtlaag ontstaat tussen het zadel en de paardenrug. Op deze manier is er meer ventilatie en wordt warmte/zweet continu afgevoerd. Air Mesh is bovendien bijzonder duurzaam en slijtvast. Het materiaal is goed bestand tegen vocht en is wasmachinebestendig. Het is het beste om de producten aan de lucht te laten drogen (en dus niet in de droger te stoppen). Verder wordt aangeraden de producten van Fast Fabrics niet op te vouwen bij het opbergen. De vezels in het Air Mesh kunnen hier namelijk door beschadigen en de producten verliezen zo hun verende & drukverdelende eigenschappen.

Fast Fabrics heeft zowel zadeldekjes en zadelonderleggers in het assortiment. Zadelonderleggers worden vaak gebruikt bij fysieke klachten van het paard of als preventie van deze klachten. Door de zadelonderlegger zal het zadel beter op zijn plek blijven liggen. Zadelonderleggers bieden vooral verlichting en bescherming voor de spieren, gewrichten en botten van je paard. Vaak werken de zadelonderleggers schok dempend. Aangeraden wordt om eerst een normaal zadeldekje te gebruiken omdat zadelonderleggers de pijn ook juist kunnen verergeren, verstandig is om zadelonderleggers te gebruiken in overleg met jouw zadelmaker of paarden fysiotherapeut. Zadeldekjes zijn er in ontzettend veel soorten, kleuren en maten te krijgen. In de webshop van Agradi vind je alle soorten zadeldekjes voor jouw paard. Zo hebben wij dressuur zadeldekjes, veelzijdigheids zadeldekjes en speciale zadeldekjes voor een springzadel. In de ruitershop van Agradi vind je de beste kwaliteit zadelonderleggers en zadeldekjes om de rug van jouw paard te beschermen.