Gratis verzending vanaf € 29,-
Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen bedenktijd *

40% op zomercollecties

40% op zomercollecties

Erfelijke afwijkingen bij de hond

 1
 • Gratis verzending vanaf € 29,-
 • 90 dagen bedenktijd *
 • Ook achteraf betalen
 • Klanten geven ons een 9.1
 • Meer dan 700.000 klanten
 • Thuiswinkel Waarborg
 • Trusted Shops

Productomschrijving

De auteur, professor dr. Luc J. Peelman, is hoofd van het Laboratorium voor Dierlijke Genetica van de Faculteit Diergeneeskunde in Gent, België. Hij is een zeer gewaardeerde docent in de veterinaire genetica en heeft gedurende ongeveer 20 jaren onderzoek verricht over erfelijkheid bij dieren. Dit heeft geresulteerd in ongeveer 200 publicaties, o.a. in een aantal vooraanstaande tijdschriften. Opvallend is de grote diversiteit van de onderzoeksprojecten waarover dr. Peelman heeft gepubliceerd.
De grote belangstelling voor erfelijke ziekten bestaat al heel lang, maar is vooral de laatste jaren toegenomen door een sterke uitbreiding van de kennis van het genoom en door de recente ontwikkeling van DNA-technieken, waardoor niet alleen de genetische basis van veel erfelijke aandoeningen kan worden vastgesteld, maar waardoor ook de diagnostiek en de preventie via het opsporen van dragers sterk zijn verbeterd.
De auteur is erin geslaagd in een zeer goed leesbaar boek een overzicht te geven van wat er op dit moment bekend is over erfelijke afwijkingen bij de hond. Het boek bestaat uit twee delen. In het eerste deel (32 pagina s) worden diverse begrippen en algemene aspecten van erfelijke afwijkingen met een variërende erfelijkheidsgraad behandeld. Naast een hoofdstuk over erfelijke stofwisselingsstoornissen en een hoofdstuk over erfelijke aspecten van tumorontwikkeling worden de aandoeningen behandeld per orgaan of orgaansysteem (12 hoofdstukken). De tekst heeft een duidelijk gestructureerde opbouw: van alle 292 beschreven aandoeningen worden achtereenvolgens vermeld:
-Synoniem(en)/verwante termen
-Kenmerken
-Erfelijke aspecten
-Voorkomen en indien voorhanden selectiemogelijkheden
Vooral ten behoeve van de bruikbaarheid van het boek als naslagwerk is een uitgebreide index opgenomen van zowel algemene termen als van de synoniemen/verwante termen van de 292 beschreven afwijkingen.
Erfelijke afwijkingen bij de hond
Luc J. Peelman
Taal:
Nederlands
Uitvoering:
2009-Nederland-paperback-17 x 23 cm-470 gram
ISBN: 9789080904132
Aantal pagina s:
248

Specificaties

 • Artikelnummer: 9510963
 • Merk: Agradi

Vaak meebesteld

Bekijk ook andere Boeken Gezondheid Honden

Reviews

Jouw mening telt

Maak kans op een tegoedbon van € 50,- !

Arjen op 22-1-2013

Ja, ik raad dit product aan

Stel je vraag over dit artikel

Door op 'Versturen' te drukken geef je Agradi toestemming om je persoonsgegevens te gebruiken conform de privacy policy.

We helpen je graag
 • We doen ons best je vraag zo spoedig mogelijk te beantwoorden, je krijgt hiervan een notificatie via e-mail.
 • Helaas zijn vragen omtrent prijs en levertijd niet mogelijk, omdat dit varieert.