Gratis verzending vanaf € 29,-
Voor 23:59 besteld, morgen verzonden
90 dagen gratis retour *

NU tot 25% KORTING op diverse categorieën! Actievoorwaarden >>

NU tot 25% KORTING op diverse categorieën! Actievoorwaarden >>

Equestic SaddleClip

Mega uitgebreide review over de Equestic SaddleClip Trainingssensor door Feline:Probeer nu 30 dagen de SaddleClip. Niet tevreden? Stuur dan de SaddleClip binnen 30 dagen terug en krijg het volledige bedrag terugbetaald, ook al zijn er gebruikssporen etc. aanwezig.

30 dagen Equestic


Equestic SaddleClip testers

Fin Jopson was één van de eerste testers van de Equestic SaddleClip trainingssensor. Hieronder zijn recensie en een video:

Ik heb de Equestic SaddleClip gewonnen via de Testersactie van Agradi en Equestic. Als professioneel trainer en paardenman, ben ik altijd bezig om een de balans en souplesse van mijn paard te ontwikkelen zodat het paard optimaal kan presteren. Dat is van absoluut belang om op topniveau te komen en te blijven. Daarom ben ik erg geïnteresseerd in technologie die helpt bij het ontwikkelen van de bewegingen en de training. De Equestic SaddleClip is eenvoudig te bevestigen op het zadel en analyseert de bewegingen van het paard tijdens de trainingssessies. De SaddleClip zendt de gegevens naar mijn I-Phone, waar ik de grafieken van de patronen kan zien. Onder andere de intensiteit van de training en de symmetrie van de gangen. Je kunt opmaken of je meer Links of rechts training. De data laten ook de ontwikkeling over meerdere trainingssessies zien. Ik heb de Equestic SaddleClip bij verschillende paarden en vond het heel interessant en nuttig om mijn eigen gevoel en bevindingen te meten en te bevestigen. Zowel van de training onder het zadel als het grondwerk. Bijvoorbeeld: Ik vond dat de regelmatigheid van een paard beter moest worden. De Equestic SaddleClip bevestigde dat de rechter diagonaal (rechter voor been en linker achterbeen) een kortere pas maakte dan de linker diagonaal. En er was werk aan iom dit te ontwikkelen. Het is een feit dat de SaddleClip de beweging meet en dat ik daar mijn training nog precieser aan kan passen om de balans te verbeteren. De Equestic is nuttig als aanvullend trainingshulpmiddel voor een professionele trainer om hun klanten/eigenaren te bewijzen hoe de oefeningen die zij uitvoeren, invloed hebben op de ontwikkeling van hun paarden. Ik heb nog een aantal opmerking voor Equestic. Zo zou het type of ras in de Equestic Software opgenomen moeten worden. Bij het Spaanse paard van een klant van me krijg is nog afwijkende gegevens. Ik heb dit bij Equestic gemeld en ze komen langs om deze ontwikkeling door te voeren. Ik zou als opmerking nog graag een aan/uit knop op de app willen die ervoor zorgt dat ik de opname tussentijds kan stoppen. Als de ruiter bijvoorbeeld tussentijds de clip moet verwijderen. Dit kan zijn bij een jong paard. Bij het verwijderen denkt de clip dat er een sprong genomen wordt en blijft opnemen. Overall: De Equestic SadlleClip is een leuke ontwikkeling met heel veel potentie. Het help om mijn bevindingen te bevestigen en de training nog gerichter te maken. Deze testimonial is vertaald uit het Engels.


Kayleigh uit Sassenheim:

Ik ben één van de gelukkige winnaars van de Agradi en Equestic SaddleClip actie en mocht de sensor een aantal weken testen. Ik vind het een ontzettend leuke tool om je bewust te worden van je trainingen. Hoeveel je welke gang rijd, welke kant op en hoeveel overgangen je maakt. Symmetrie van de gangen zie je verbeteren in meerdere trainingen omdat je bewuster ermee bezig kunt zijn. Zo reed ik meer linksom (goede kant van mijn paard) en kon ik hier dus op in spelen in volgende trainingen. Na een paar trainingen zie je de voortgang van je paard wat heel nuttig is om met je instructeur te bespreken. Een handige extra vind ik de agenda, waarin je kan zien met welk paard je wanneer welke training hebt gedaan, dit maakt mijn schema op papier overbodig. Ik heb alle nodige gegevens bij de hand en kan hier rekening mee houden in een volgende training. De clip blijft goed zitten tijdens de training, ook met springen/buitenrijden etc. en is gemakkelijk te bevestigen aan zowel zadel als longeersingel. De app is gebruiksvriendelijk en heel overzichtelijk dus voor iedereen te gebruiken en af te lezen. Ik ben heel blij met de clip en blijf hem zeker gebruiken!


Frederique uit Amsterdam

Als een van de gelukkige winnaars van de Equestic SaddleClip heb ik de app de afgelopen weken mogen testen. Dat bleek leuk en zinvol: de Equestic gaf direct meer inzicht in de opbouw en het resultaat van de training. Via de software word je je bewust van subtiele verschillen: train je meer linksom dan rechtsom? Hoe is de symmetrie van de benen? Zit er een ontwikkeling in afdruk tijdens de training? Zo kwam ik erachter dat er nog werk is om het ritme links en rechts gelijk te krijgen. Ook interessant: de clip meet de afdruk tijdens het springen. De gegevens kun je direct na je training inzien, maar ook op een later moment bespreken met bv. je instructeur en vergelijken met eerdere trainingen om de ontwikkeling/verbetering te zien. Verder blijft de clip goed zitten (ook tijdens het springen en crossen), zonder het zadel te beschadigen. Een enthousiaste en tevreden tester dus!


Anne uit Amsterdam

Ik was een van de winaars van de Equestic SaddleClip met de actie van Agradi en Equestic. De sensor meet oa. de minuten stap/draf/galop en de verhouding linkerhand en rechterhand. Ik heb de sensor gebruikt zowel tijdens mijn eigen lessen om voor mezelf te controleren of ik mijn studentjes wel evenveel linksom als rechtsom laat rijden en of er vaak genoeg even een minuutje stap tussendoor zit. Daarnaast heb ik ook een aantal ruiters er zelf een uurtje mee laten rijden om dit binnen hun eigen training te controleren. Soms kwamen hier verrassende restultaten uit, oa een ruiter die 30 minuten lang draaft en galoppeert zonder minuutje rust tussendoor, dit zijn mooie eyeopeners. Daarnaast is de functie om afdruk en verzameling te meten over -langere- tijd een interessante tool om de ontwikkeling in afdruk te kunnen meten en natuurlijk de symmetrie in de gangen en beenzetting. Belangrijk om te weten is dat het een super mooie aanvulling is mits je ook de tijd neemt om te evalueren en notities te maken naast je training. Met zo'n 10 minuutjes per training krijg je een mooi beeld van je training zowel op korte termijn als lange termijn en dan is het dus absoluut de investering waard want je krijgt er heel veel informatie voor terug. Voor mij, zowel als instructeur als ruiter, een absolute aanrader!
Equestic SaddleClip in de Hoefslag (november 2017)

Lees hier het artikel: Equestic SaddleClip in de Hoefslag

SaddleClip Hoefslag artikel
Equestic SaddleClip in Dressuur Magazine

Lees hier het artikel: Equestic Dressuur magazine


Equestic SaddleClip in de Paard&Sport


Lees hier het artikel: Equestic in Paard&Sport