Outlet
 • Gratis retour binnen 14 dagen *
 • Voor 23:59 besteld, maandag verzonden

Equestic SaddleClip Trainingssensor voor Paarden

 21
 • Artikelnummer: 44431794
 • Merk: Equestic
 • Kleur: Zwart met Brushed Metal
Prijs
249,95
 • Levertijd: Binnen 2 tot 10 werkdagen

Equestic SaddleClip Trainingssensor voor Paarden productomschrijving

Let op: Wanneer de verzegeling verbroken is kan het product helaas niet meer geretourneerd worden! Uiteraard heeft u volledige garantie en kunt u bij defecten contact opnemen met onze klantenservice. 

De SaddleClip is ’s werelds meest gebruiksvriendelijke trainingssensor die meet en analyseert wat je traint. De gegevens van de Equestic SaddleClip gebruik je om je trainingsroutines te optimaliseren. Ook kun je de gegevens delen met je trainer, dierenarts, hoefsmid, of eigenaar.

Bij het ontwikkelen van de Equestic SaddleClip is gebruiksgemak het uitgangspunt geweest. De ergonomische vormgeving, de gebruikte materialen en de bevestigingswijze zijn tot stand gekomen na uitgebreide tests. De SaddleClip is makkelijk mee te nemen, eenvoudig te bevestigen, onverwoestbaar en een sieraad voor het oog. 

Met de Equestic SaddleClip krijg je inzicht in je training. Veel ruiters denken bijvoorbeeld dat ze evenveel links- als rechtsom rijden. Maar is dat wel zo? Ben je je bewust van je voorkeurskant? Overcompenseer je die misschien? Of belast je één kant toch te veel? Neemt de afdruk echt toe en wordt het ritme regelmatiger? Voel je een onregelmatigheid van je paard wel op tijd aan? Meten is weten. Daarom maken veel atleten in tal van sporten al gebruik van sensoren en meetapparatuur om overbelasting te voorkomen en een evenwichtige training te garanderen. Een paard is ook een atleet en de Equestic analyses bieden je de mogelijkheid om je paard nog beter, evenwichtiger en paardvriendelijker te trainen.

 

Equestic App

Met de Equestic App op je mobiele telefoon communiceer je met de SaddleClip. De app analyseert de gegevens die de SaddleClip registreert en maakt ze op een heldere manier zichtbaar. 

Deze resultaten kun je via de app delen met wie je maar wilt. Zo kan iedereen in je team op basis van objectieve informatie bijdragen aan de optimalisatie van je trainingen en het welzijn van je paard.

 

De SaddleClip staat via Bluetooth in contact met je telefoon. Via de app op je telefoon is de SaddleClip te besturen. Je geeft dus bijvoorbeeld aan welk paard je gaat rijden, zet je de SaddleClip aan en uit, bekijk je je resultaten etc. 

 

Technische specificaties

• Zwarte uitvoering met Brushed Metal inleg

• Materiaal: kunststof / rubber

• Spatwater- en schokbestendig

• Bluetooth Low Energy 4.1

• Mobiele App beschikbaar vanaf iOS 10 en Android 4.4

• 8+ uren metingen met een volle batterij

• Geen beperking op het aantal paarden wat met 1 sensor gemeten kan worden

• Aanstuurbaar via de app op je telefoon

• Twee jaar garantie bij normaal gebruik

 

Wat meet en analyseert de SaddleClip?

1) De gereden tijd per gang

2) De gereden tijd links- of rechtsom

3) Aantal genomen hindernissen en vanuit welke kant (links- of rechtsom)

4) De afdruk in stap, draf, galop en hoe dat binnen de training is opgebouwd 

5) De afdruk in stap, draf, galop en hoe zich dat over langere periode (gemiddeld) heeft ontwikkeld

6) Het ritme (bpm) in stap, draf, galop en hoe dat binnen de training is opgebouwd 

7) Het ritme (bpm) in stap, draf, galop en hoe zich dat over langere periode (gemiddeld) heeft ontwikkeld

8) De explosiviteit van de afdruk op de sprongen, per sprong en gemiddeld over langere periode

9) Het aantal gereden overgangen tussen de verschillenden gangen

10) Symmetrie van de beweging in draf, het verschil links- of rechtsom

 

FAQ

 

Waar moet de SaddleClip bevestigd worden?

De SaddleClip moet aan de linkerzijde aan het zweetblad. Of je hem aan het bovenste of onderste zweetblad vastmaakt maakt niet uit. Het maakt ook niet uit of hij hoog of laag aan het zweetblad zit, als het maar aan de linkerkant is. Als je hem rechts zou doen detecteren we dit en zal de app dat aangeven. 

 

Hoe weet ik onder het rijden of het product werkt?

Een groot aantal analyses wordt direct op je telefoon uitgevoerd terwijl je aan het rijden bent. Je ziet de tellertjes en tijd op je telefoon lopen. Bovendien gaat het lampje op de SaddleClip blauw knipperen als hij aan staat. De SaddleClip maakt connectie via Bluetooth. 

 

Hoef ik mij niet druk te maken dat het product van het zadel afvalt tijdens het rijden?

Nee. De SaddleClip is uitvoerig getest, zelfs met bokkende paarden, springparcoursen tot 160cm en eventing ruiters. Tot nog toe is de SaddleClip er nog nooit vanaf gevallen.

Equestic SaddleClip Trainingssensor voor Paarden reviews

   21 reviews
91% zou dit product weer kopen.
Pluspunten:
 • Eenvoudig te bevestigen (19)
 • Bewustwording van je trainingen (17)
 • Geeft de symetrie in de gangen goed weer (15)
 • Geeft heel veel informatie (14)
 • Goede service (13)
Verbeterpunten:
 • Hartslagmeter (8)
 • Uitbreiding app meer functionaliteiten (8)
 • Wijken meten (8)
 • Betere handleiding gebuik clip en app (6)
 • Aan- en uit knop zou handig zijn (4)

Maak kans op een tegoedbon van € 50,- !

uit Amsterdam op :

Wat een aanrader!

Ja, ik raad dit product aan

Pluspunten: Eenvoudig te bevestigen, Goede service, Geeft de symetrie in de gangen goed weer, Bewustwording van je trainingen, Goede vormgeving en gebruiksvriendelijkheid van de app, Geeft heel veel informatie

Verbeterpunten: Aan- en uit knop zou handig zijn, Betere handleiding gebuik clip en app, Wijken meten, Uitbreiding app meer functionaliteiten

Gebruik de clip nu al een paar maanden met plezier. In de app kan ik heel goed de progressie van mijn paard bijhouden en inspelen op punten die verbeterd kunnen worden (gerichter inspelen). Voor iedereen die graag inzage wil krijgen hoe zijn paard het doet, raad ik deze clip zeker aan!

uit Doetinchem op :

Echt heel blij mee

Ja, ik raad dit product aan

Pluspunten: Eenvoudig te bevestigen, Geeft de symetrie in de gangen goed weer, Goede service, Goede vormgeving en gebruiksvriendelijkheid van de app, Bewustwording van je trainingen

Verbeterpunten: Wijken meten, Een iets uitgebreidere handleiding was wel welkom zeker ook voor de app, Aan- en uit knop zou handig zijn, Uitbreiding app meer functionaliteiten, hartslagmeter

Geeft een goed inzicht in je training met je paard en als je je telefoon bij de hand houdt , kun je direct je training aanpassen mocht je teveel op 1 hand rijden. Echt ideaal, zo kun je elke training bijhouden in je telefoon. en altijd later terugkijken. Ook zie je of je paard verbetert of niet.

uit Rijen op :

Super trainingstool!

Ja, ik raad dit product aan

Pluspunten: Bewustwording van je trainingen, Eenvoudig te bevestigen, Goede service, Geeft de symetrie in de gangen goed weer, Geeft heel veel informatie, Goede vormgeving en gebruiksvriendelijkheid van de app

Verbeterpunten: Wijken meten, hartslagmeter, Aan- en uit knop zou handig zijn

Ik gebruik de clip inmiddels ruim een half jaar en vind het echt een geweldige tool! Ik gebruik hem bij iedere training.En ook bij het longeren. Door de clip ben ik veel gerichter gaan trainen en is mijn paard al veel rechter geworden en is de takt en afdruk verbeterd.

uit Lettele op :

Erg leuk om eens te zien hoe een training gaat

Ja, ik raad dit product aan

Pluspunten: Eenvoudig te bevestigen, Geeft de symetrie in de gangen goed weer, Geeft heel veel informatie, Bewustwording van je trainingen

Verbeterpunten: Zou ook fijn zijn als hij de afdruk voor de spring zou weergeven

Ik ben een springruiter en ik vond dat hij de sprongen nog niet helemaal goed noteerde, vandaar dat ik hem weer terug heb gedaan, maar het is een erg leuk ding om te checken hoeveel je links en rechts rijdt, hoeveel stap, draf en galop. Voor dressuurruiters is dit erg handig!

op :

een echte aanrader

Ja, ik raad dit product aan

Pluspunten: Geeft de symetrie in de gangen goed weer, Bewustwording van je trainingen, Goede vormgeving en gebruiksvriendelijkheid van de app, Geeft heel veel informatie, Goede service, Eenvoudig te bevestigen

Verbeterpunten: Zou ook fijn zijn als hij de afdruk voor de spring zou weergeven

ik ben heel erg blij met mijn equestic saddleclip. een echte aanrader. ik zou het niet meer kunnen missen!
Vraag en Antwoord

Eva op 10-10-2018:

Vraag: Kan je 1 clip gebruiken met meerdere telefoons ?

Antwoord: De clip is inderdaad op meerdere telefoons te gebruiken.

Rik op 09-02-2018:

Vraag: Kan je de SaddleClip gebruiken met het werken aan een longe of eventueel een mentuig?

Antwoord: Dat is inderdaad mogelijk, je kunt de SaddleClip dan bevestigen aan de singel of het mentuig.

Van Broek op 25-12-2017:

Vraag: Indien er in de toekomst aanpassingen gebeuren aan het toestel zoals nieuwe toepassingen of hartslagmeter... moet je dan een volledig nieuw toestel kopen of kan je dit dan upgraden ?

Antwoord: De meeste updates zijn zichtbaar in de app en hiervoor is geen nieuwe SaddleClip nodig. Als er ooit een hartslagmeter o.i.d. komt, zal dit waarschijnlijk een ander apparaat zijn.

Lise op 23-11-2017:

Vraag: Is deze saddleclip ook geschikt voor een westernzadel en een reining training?

Antwoord: Ja, de saddleclip is geschikt voor ieder zadel.

Kees op 05-10-2017:

Vraag: Zit bij Agradi ook het gratis levenslange abonnement op de app met volledige functionaliteit, waarmee Equestic de clip op haar eigen website promoot?

Antwoord: ja die zit daar gratis bij. U hoeft de app enkel te downloaden

yvette op 12-09-2017:

Vraag: Kan je deze trainingssensor ook bij het longeren gebruiken ?

Antwoord: De SaddleClip moet aan de linkerzijde op de plek van het zweetblad bij het paard bevestigd worden. Het maakt niet uit of hij hoog of laag op de plek van het zweetblad zit. De hoek van de SaddleClip mag niet meer zijn dan 45 graden. Als de SaddleClip niet op de juiste manier aan het zadel bevestigd is zal de Equestic app hier een melding voor geven. De SaddleClip kun je dus bij longeren gebruiken, maar je kunt deze niet aan een longeersingel bevestigen, dan zit de SaddleClip te ver naar voren. Wanneer je de plek van het zweetblad na kunt bootsen (bijvoorbeeld met een zadeldekje) werkt de SaddleClip prima.

Jamila Brummel op 05-06-2017:

Vraag: Herkent de saddle clip in de training ook gangen als Tölt en Telgang (IJslandse paarden) en zijn die ook separaat in te zien?

Antwoord: Op dit moment kan stap, draf en galop herkent worden door de saddle clip. De overige gangen bij gangenpaarden worden nog niet herkend.

Stel gerust je vraag over Equestic SaddleClip Trainingssensor voor Paarden

* Verplichte velden. Zie onze privacy pagina voor meer informatie .

Helaas zijn vragen ontrent prijs en levertijd niet mogelijk, omdat dit varieert. We doen ons best je vraag zo spoedig mogelijk te beantwoorden, je krijgt hiervan een notificatie via e-mail.

Vaak meebesteld

 1. BR Event Zadeldekje Dressuur Bright Cobalt

  BR Event Zadeldekje Dressuur Bright Cobalt

  30,76
  220

  Op voorraad Voor 23:59 besteld, morgen verzonden

 2. IR IR zooltjes anti slip voor Fillis beugels RVS

  IR IR zooltjes anti slip voor Fillis beugels RVS

  vanaf 6,07
  7
 3. Stassek Equistar Navulling

  Stassek Equistar Navulling

  vanaf 32,99
  95

  Op voorraad Voor 23:59 besteld, morgen verzonden

 4. Excellent Lijnzaadolie

  Excellent Lijnzaadolie

  vanaf 6,29
  129

  Op voorraad Voor 23:59 besteld, morgen verzonden

Bekijk ook andere Paardenborstels, Glansspray voor paarden, Rijlaarzen, Paardendeken onderhoud en Training

 1. Orscana by Arioneo Deken Sensor

  Orscana by Arioneo Deken Sensor

  89,10
  5

  Op voorraad Voor 23:59 besteld, morgen verzonden

 2. Imperial Riding SL-IX Borstelblok
  Bestseller

  Imperial Riding SL-IX Borstelblok

  2,79
  488

  Op voorraad Voor 23:59 besteld, morgen verzonden

 3. HKM Laarzenspanner Zilver Universele Maat
  Nieuw

  HKM Laarzenspanner Zilver Universele Maat

  2,99
  3

  Op voorraad Voor 23:59 besteld, morgen verzonden

 4. Rambo by Horseware Rug Wash Dekenwasmiddel 250ml

  Rambo by Horseware Rug Wash Dekenwasmiddel 250ml

  8,81
  79

  Op voorraad Voor 23:59 besteld, morgen verzonden