• Klantenbeoordeling 9.0
 • 3 x winnaar Thuiswinkel Award

Equestic SaddleClip Trainingssensor voor Paarden

 1
 • Artikelnummer: 44431794
 • Merk: Equestic
 • Kleur: Zwart met Brushed Metal
Prijs
249,00
 • Levertijd: Medio juli

Equestic SaddleClip Trainingssensor voor Paarden productomschrijving

De SaddleClip is ’s werelds meest gebruiksvriendelijke trainingssensor die meet en analyseert wat je traint. De gegevens van de Equestic SaddleClip gebruik je om je trainingsroutines te optimaliseren. Ook kun je de gegevens delen met je trainer, dierenarts, hoefsmid, of eigenaar.


Bij het ontwikkelen van de Equestic SaddleClip is gebruiksgemak het uitgangspunt geweest. De ergonomische vormgeving, de gebruikte materialen en de bevestigingswijze zijn tot stand gekomen na uitgebreide tests. De SaddleClip is makkelijk mee te nemen, eenvoudig te bevestigen, onverwoestbaar en een sieraad voor het oog. 

Met de Equestic SaddleClip krijg je inzicht in je training. Veel ruiters denken bijvoorbeeld dat ze evenveel links- als rechtsom rijden. Maar is dat wel zo? Ben je je bewust van je voorkeurskant? Overcompenseer je die misschien? Of belast je één kant toch te veel? Neemt de afdruk echt toe en wordt het ritme regelmatiger? Voel je een onregelmatigheid van je paard wel op tijd aan? Meten is weten. Daarom maken veel atleten in tal van sporten al gebruik van sensoren en meetapparatuur om overbelasting te voorkomen en een evenwichtige training te garanderen. Een paard is ook een atleet en de Equestic analyses bieden je de mogelijkheid om je paard nog beter, evenwichtiger en paardvriendelijker te trainen.


Equestic App

Met de Equestic App op je mobiele telefoon communiceer je met de SaddleClip. De app analyseert de gegevens die de SaddleClip registreert en maakt ze op een heldere manier zichtbaar. 

Deze resultaten kun je via de app delen met wie je maar wilt. Zo kan iedereen in je team op basis van objectieve informatie bijdragen aan de optimalisatie van je trainingen en het welzijn van je paard.


De SaddleClip staat via Bluetooth in contact met je telefoon. Via de app op je telefoon is de SaddleClip te besturen. Je geeft dus bijvoorbeeld aan welk paard je gaat rijden, zet je de SaddleClip aan en uit, bekijk je je resultaten etc. 


Technische specificaties

Zwarte uitvoering met Brushed Metal inleg

Materiaal: kunststof / rubber

Spatwater- en schokbestendig

Bluetooth Low Energy 4.1

Mobiele App beschikbaar vanaf iOS 10 en Android 4.4

8+ uren metingen met een volle batterij

Geen beperking op het aantal paarden wat met 1 sensor gemeten kan worden

Aanstuurbaar via de app op je telefoon

Twee jaar garantie bij normaal gebruik


Wat meet en analyseert de SaddleClip?

1) De gereden tijd per gang

2) De gereden tijd links- of rechtsom

3) Aantal genomen hindernissen en vanuit welke kant (links- of rechtsom)

4) De afdruk in stap, draf, galop en hoe dat binnen de training is opgebouwd 

5) De afdruk in stap, draf, galop en hoe zich dat over langere periode (gemiddeld) heeft ontwikkeld

6) Het ritme (bpm) in stap, draf, galop en hoe dat binnen de training is opgebouwd 

7) Het ritme (bpm) in stap, draf, galop en hoe zich dat over langere periode (gemiddeld) heeft ontwikkeld

8) De explosiviteit van de afdruk op de sprongen, per sprong en gemiddeld over langere periode

9) Het aantal gereden overgangen tussen de verschillenden gangen

10) Symmetrie van de beweging in draf, het verschil links- of rechtsom


FAQ


Waar moet de SaddleClip bevestigd worden?

De SaddleClip moet aan de linkerzijde aan het zweetblad. Of je hem aan het bovenste of onderste zweetblad vastmaakt maakt niet uit. Het maakt ook niet uit of hij hoog of laag aan het zweetblad zit, als het maar aan de linkerkant is. Als je hem rechts zou doen detecteren we dit en zal de app dat aangeven. 


Hoe weet ik onder het rijden of het product werkt?

Een groot aantal analyses wordt direct op je telefoon uitgevoerd terwijl je aan het rijden bent. Je ziet de tellertjes en tijd op je telefoon lopen. Bovendien gaat het lampje op de SaddleClip blauw knipperen als hij aan staat. De SaddleCLip maakt connectie via Bluetooth. 


Hoef ik mij niet druk te maken dat het product van het zadel afvalt tijdens het rijden?

Nee. De SaddleClip is uitvoerig getest, zelfs met bokkende paarden, springparcoursen tot 160cm en eventing ruiters. Tot nog toe is de SaddleClip er nog nooit vanaf gevallen.


Hoe werkt het app abonnement?

Met de Equestic Saddleclip kun je zoveel paarden volgen als je wilt. Je neemt daarvoor een bundel met tegoeden. Deze kun je voor één of meerdere paarden inzetten. 

Per paard heb je één tegoed per maand nodig. Hiermee kun je een hele maand met de SaddleClip alle trainingen met de smartphone app analyseren. Je kan je dossier vervolgens gratis delen met wie je maar wilt. De app is gratis te downloaden, zo kun je met  trainer of eigenaar de gegevens delen. Ook is het mogelijk om gegevens uit de app te delen via bijvoorbeeld mail. 


Equestic SaddleClip Trainingssensor voor Paarden reviews

   1 review
100% zou dit product weer kopen.

Pluspunten:

 • Eenvoudig te bevestigen (1)
 • Geeft de symetrie in de gangen goed weer (1)
 • Goede service (1)

Maak kans op een tegoedbon van € 50,- !

uit Sint Oedenrode op :

Equestic SadlleClip een leuke ontwikkeling met heel veel potentie.

Ja, ik raad dit product aan

Pluspunten: Eenvoudig te bevestigen, Geeft de symetrie in de gangen goed weer, Goede service

Ik heb de Equestic SaddleClip gewonnen via de Testersactie van Agradi en Equestic. Als professioneel trainer en paardenman, ben ik altijd bezig om een de balans en souplesse van mijn paard te ontwikkelen zodat het paard optimaal kan presteren. Dat is van absoluut belang om op topniveau te komen en te blijven. Daarom ben ik erg geïnteresseerd in technologie die helpt bij het ontwikkelen van de bewegingen en de training. De Equestic SaddleClip is eenvoudig te bevestigen op het zadel en analyseert de bewegingen van het paard tijdens de trainingssessies. De SaddleClip zendt de gegevens naar mijn I-Phone, waar ik de grafieken van de patronen kan zien. Onder andere de intensiteit van de training en de symmetrie van de gangen. Je kunt opmaken of je meer Links of rechts training. De data laten ook de ontwikkeling over meerdere trainingssessies zien. Ik heb de Equestic SaddleClip bij verschillende paarden en vond het heel interessant en nuttig om mijn eigen gevoel en bevindingen te meten en te bevestigen. Zowel van de training onder het zadel als het grondwerk. Bijvoorbeeld: Ik vond dat de regelmatigheid van een paard beter moest worden. De Equestic SaddleClip bevestigde dat de rechter diagonaal (rechter voor been en linker achterbeen) een kortere pas maakte dan de linker diagonaal. En er was werk aan iom dit te ontwikkelen. Het is een feit dat de SaddleClip de beweging meet en dat ik daar mijn training nog precieser aan kan passen om de balans te verbeteren. De Equestic is nuttig als aanvullend trainingshulpmiddel voor een professionele trainer om hun klanten/eigenaren te bewijzen hoe de oefeningen die zij uitvoeren, invloed hebben op de ontwikkeling van hun paarden. Ik heb nog een aantal opmerking voor Equestic. Zo zou het type of ras in de Equestic Software opgenomen moeten worden. Bij het Spaanse paard van een klant van me krijg is nog afwijkende gegevens. Ik heb dit bij Equestic gemeld en ze komen langs om deze ontwikkeling door te voeren. Ik zou als opmerking nog graag een aan/uit knop op de app willen die ervoor zorgt dat ik de opname tussentijds kan stoppen. Als de ruiter bijvoorbeeld tussentijds de clip moet verwijderen. Dit kan zijn bij een jong paard. Bij het verwijderen denkt de clip dat er een sprong genomen wordt en blijft opnemen. Overall: De Equestic SadlleClip is een leuke ontwikkeling met heel veel potentie. Het help om mijn bevindingen te bevestigen en de training nog gerichter te maken. Deze testimonial is vertaald uit het Engels.

Foto's van klanten

Plaats jouw eigen foto bij Equestic SaddleClip Trainingssensor voor Paarden en maak kans op een tegoedbon van €50,-

Vraag en Antwoord

Jamila Brummel op 05-06-2017:
Vraag: Herkent de saddle clip in de training ook gangen als Tölt en Telgang (IJslandse paarden) en zijn die ook separaat in te zien?
Antwoord: Op dit moment kan stap, draf en galop herkent worden door de saddle clip. De overige gangen bij gangenpaarden worden nog niet herkend.

Stel gerust je vraag over Equestic SaddleClip Trainingssensor voor Paarden

* Verplichte velden. Zie onze privacy pagina voor meer informatie.

Helaas zijn vragen omtrent prijs en levertijd niet mogelijk, omdat deze variëren. We doen ons best je vraag zo spoedig mogelijk te beantwoorden, je krijgt hiervan een notificatie via e-mail.

Bekijk ook andere Training, Paardenborstels, Stress situaties bij varkens en Dazen Weg

 1. 4,99 3,49
    87

  Direct leverbaar