Outlet
 • Voor 23:59 besteld, morgen verzonden
 • Gratis retour binnen 90dagen

Duurzame Dressuur, een pleidooi

 2
 • Artikelnummer: 9520684
 • Merk: Agradi
Prijs
€ 14,50
 • Levertijd: Binnen 2 tot 5 werkdagen
Euro icon

Wij hebben een laagste prijsgarantie *

Duurzame Dressuur, een pleidooi productomschrijving

Een prikkelende titel, het beloofd nogal wat. Is dit boek een aanklacht tegen de gevestigde orde of een werkelijk pleidooi voor een meer paardwaardige sport en geeft het antwoorden en oplossingen? Hoe sportief is onze sport en hoe kan het (nog) beter?
Anne Muller (auteur) en Renée Meijerink (vormgeving) maakten samen al eerder ’Akasha Rijkunst, wat beweegt de ruiter?’. Het vervolg hierop: ‘Duurzame Dressuur’ beschrijft op een heel persoonlijke wijze de loop van de gebeurtenissen sinds het uitkomen van het eerste boek, maar ook de inzichten die steeds aanleiding gaven tot het uitgeven van diverse publicaties en artikelen. In chronologische volgorde (van 2004 tot en met 2010) kijken we door de ogen van een bevlogen instructrice naar een paarden wereld waarin niets meer zeker is. Klassieke richtlijnen maar ook nieuwerwetse bevindingen en bio mechanische wetten liggen aan dit hippisch pleidooi ten grondslag.
‘Akasha Rijkunst, wat beweegt de ruiter’, ging vooral over de basisruiter en wat (er aan) hem of haar beweegt. Lichamelijke maar ook emotionele factoren spelen hand in hand een rol. De ruiter die er open voor staat leert in de letterlijke zin meer betekenisvol te zijn voor zijn paard. Aan het basisidee ‘werken met universele richtlijnen’ is feitelijk, ook in de nieuwe uitgave niets veranderd. Het blijft: loodrecht en waterpas, maar we komen steeds verder…
‘Duurzame Dressuur’ gaat binnen dit kader veel dieper in op de fysieke interactie van de combinatie, de samenwerking. Het beschrijft oorzaak, gevolg en mogelijke oplossingen vooral met het oog op de gezonde (wedstrijd)sport, ook op het hogere niveau. We gaan ‘tot op het bot’ en ‘skyhigh’, voor ruiters die meer en beter willen weten.
Langzaam maar zeker zien we het bewustzijn in de paardenwereld groeien. Technische vragen, normen en waarden maar ook heel menselijke gevoelens passeren de revue. Op zeer eigen wijze verhaalt de auteur over levenslessen en gebeurtenissen die hebben geleid tot afwegingen, uitspraken en keuzes. Ethische vraagstukken komen aan bod, zijn we grensverleggend of grensoverschrijdend bezig? Kunnen voortschrijdend inzicht en het creatief omgaan met de laatste stand van zaken in de wetenschap leiden tot een praktisch plan van aanpak waar alle ruiters en paarden beter van worden?
Duurzame Dressuur is de theoretische onderbouwing van de praktische ideeën die we aandragen, het pleit uiteindelijk voor (slechts) een aanvulling op het huidige hippisch onderwijs. Het pleit voor een meer planmatige en gefaseerde aanpak in de basis. Zodat we eerst de ruiters en dan pas de paarden op de proef stellen. Zodat de paarden langer gezond blijven en zodat ook onze kindskinderen nog oog in oog kunnen staan met dit prachtige dier. Mijn paard, mijn leraar, mijn vriend…

Auteur: Anne Muller
Jaar van verschijning: 2010
Aantal pagina's: 272
Taal: Nederlands
Hardcover

Duurzame Dressuur, een pleidooi reviews

   2 reviews
100% zou dit product weer kopen.
Pluspunten:
 • Duidelijke illustraties (1)
 • Mooi boek (1)
Verbeterpunten:
 • Af en toe wat lang van stof (1)

Maak kans op een tegoedbon van € 50,- !

uit Loenen op :

Goed boek

Ja, ik raad dit product aan

Pluspunten: Duidelijke illustraties, Mooi boek

Verbeterpunten: Af en toe wat lang van stof

Goed boek, op onderdelen wordt de schrijfster wat lang van stof. De moeite van het lezen waard!

op :

Ja, ik raad dit product aan
Vraag en Antwoord

Stel gerust je vraag over Duurzame Dressuur, een pleidooi

* Verplichte velden. Zie onze privacy pagina voor meer informatie .

Helaas zijn vragen ontrent prijs en levertijd niet mogelijk, omdat dit varieert. We doen ons best je vraag zo spoedig mogelijk te beantwoorden, je krijgt hiervan een notificatie via e-mail.

Vaak meebesteld

 1. Sale
  € 15,19 € 9,11 -40%
  Pfiff Vliegenmasker Fleece Onderlegd Zwart
  (25)
 2. vanaf € 9,99
  Rapide Ledergel Blank
  (48)
 3. vanaf € 10,99
  Rapide Lederdressing Neutraal
  (195)
 4. Bestseller
  € 25,99 € 25,99
  Hoe beweegt uw paard?
  (20)

Bekijk ook andere Paardentrainingsboeken

 1. Bestseller
  € 14,95
  Dressuurproevenboekje
  (160)
 2. € 9,95
  Training en natuurlijk gedrag bij paarden
  (10)
 3. Bestseller
  € 27,50
  101 Horsemanship oefeningen
  (21)
 4. € 19,95
  Monty Roberts - Mijn Trainingsmethoden in woord en beeld
  (4)