Gratis verzending vanaf € 39,-
Voor 21:00 besteld, vandaag verzonden
90 dagen gratis retour *

Agradi Adventskalender! Iedere dag gaat er een nieuw luikje open en vind je de leukste acties! >

Agradi Adventskalender! Iedere dag gaat er een nieuw luikje open en vind je de leukste acties! >

De Paardenfluisteraar van Oranje

 0
  • Gratis verzending vanaf € 39,-
  • 90 dagen gratis retour *
  • Ook achteraf betalen
  • Klanten geven ons een 9.2
  • Meer dan 1.000.000 klanten
  • Thuiswinkel Waarborg
  • Trusted Shops

Productomschrijving

Jan S. Maiburg (geb. 1943) werd na het overlijden van zijn instructrice Inge Schram van Kalmthout, aangewezen als haar executeur testamentair. Bij het opruimen van haar inboedel kwam hij spullen tegen van Géza von Hazslinszky, een bekende naam in de internationale paardenwereld en vooral in hippisch Nederland in de jaren zestig en zeventig. Inge bleek een leerling van Géza geweest te zijn. Tussen deze goederen, bevond zich, naast tientallen foto’s, een oud legerboekje, voorzien van met ballpoint geschreven eentjes en tweetjes. Maiburg werd nieuwsgierig en ging zich verdiepen in het bijzondere leven dat deze grote Hongaarse paardenman, die op wonderlijke wijze in de Hollandse polder terechtkwam. Maiburg stuitte tijdens zijn onderzoek op vreemde zaken, die politiek gevoelig bleken te liggen. Hij deed een aantal frappante ontdekkingen waaruit bleek dat het paardennetwerk, waarin onder andere de US Generaal Patton, de Duitse spion Reinhard Gehlen en Prins Bernhard een belangrijke rol hebben gespeeld, voor, tijdens en na de tweede wereldoorlog van invloed geweest is op de loop van de geschiedenis.
Wat hebben paarden te maken met een kroon, verraad, collaboratie, vluchtelingen en het Rode Kruis? En wat is daarin de rol geweest van Prins Bernhard? En wat had de redding van de Lippizaners, één van de hoogtepunten uit de carrière van Generaal Patton met dit alles te maken? En Greet Hofmans en Lockheed? Alexis Pantchoulidzew? In deze geschiedenis, gedrapeerd rond het bewogen leven van de Hongaarse Ridder Géza von Hazslinszky Krull von Hazslin wordt “het geheim van de smid” ontrafelt.
Maiburg is een paardenman in hart en nieren. Naast de paarden heeft hij zich altijd geïnteresseerd in geschiedenis en dan met name op hippisch gebied. Na een succesvolle internationale carrière als rij en meninstructeur heeft hij zich vol overgave geworpen op het schrijven van dit boek, nadat hij op een bijzondere manier in aanraking kwam met Géza von Hazslinszky. Helaas heeft hij de man maar éénmaal in levende lijve ontmoet, maar zoals hij zelf zegt: “Ik heb het gevoel dat ik de Hongaarse paardenschoolmeester, ruiter en militair Lt. Kolonel von Hazslinszky Krull (1900 1981) bij de voorbereidingen van dit boek goed heb leren kennen. Daarbij heb ik een beetje het gevoel gekregen, dat hij meer als 50 jaar na zijn aankomst in Nederland in 1959, een soort oom en mentor van mij is geworden”.

Auteur: Jan S. Maiburg
Jaar van verschijning: 2012
Aantal pagina's: 293
Taal: Nederlands
Paperback

Specificaties

  • Artikelnummer: A1103270
  • Merk: Agradi

Bekijk meer

Reviews